עמוד 118 מתוך 130

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 18 ינואר 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
גם אני כל פעם שעובר בגינה ורואה עשב שפורח אני תולש אותו כדי שלא יזריע.
עשבים שוטים בערוגות אני משתדל לעקור או לקלטר.
עשבים שגדלים גבוה על השביל ובין הערוגות אינ לפעמים עוקר ומשאיר במקום או משתמש בהם לכיסוי החומר מהמטבח בערימת הקומפוסט.
מאחר ובשבת אני לא עובד בגינה אין לי מספיק זמן לטפל בכול העשבייה. שישי נגמר מאד מהר עם כול מני מטלות שבקושי נשאר זמן לגינה (מעבר לקצירת עלים וכד' לסלטים)

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 18 ינואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
מי מכיר את האורח הנ"ל? מצאתי אותו בערוגה מתחת לחיפוי.

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
מצלצל לי משהו מרחוק.. אבל לא מצליח להיזכר.. :(


מישהו מכיר? מזהה??

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
זחל של עש כותנה? או של חיפושית הקמח?

כך או כך, למאכל לדגים /ציפורים

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
בינגו!!! זחל של חיפושית הקמח. הגיע עם החיפוי קש.

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
הדגים מתים על זה..
שאל כל דייג..

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
קראתי בוויקיפדיה שמגדלים את הזחלים הללו למען דיג. מסכנים הדגים. הנקמה שלהם שהם נושאים בגופם כספית, וככול שהדג גדול יותר, יש בגופו יותר כספית. הכוונה לדגי ים. בדגי בריכות יש רק אנטיביוטיקה. סתם להשכלה כללית: 85% מיצור האנטיביוטיקה בעולם נועד לחיות המשק. זאת אומרת שהבשר שמשווק לצרכנים הינו של חיות חולות.

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 21 ינואר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
זחלי החיפושייות שהדייגים קונים, נראים קצת אחרת :lol: כמעט עגולים מרוב שהם שמנים מ.. קמח

וכמובן שהם קוראים לזה 'תולעי קמח'

שיהיה..

לגבי האנטיביוטיקה - מתישהו, לפהי כמה שנים טובות, מישהו שם לב ש.. אנטיביטיקה מסוג מסויים, גורמת לחיות לגידול מואץ ( = יותר 'מסת שריר' = יותר משקל = יותר כסף)
מאז, לכל חקלאי (בלי הכללות :rofl: ) יש "ארון תרופות" ומכונת הזרקה בלחץ ו..החקלאים מזריקים לבד.. כמו גדולים :lol: כל יום וגם פעמיים ביום.. לתרנגולות, לפרות לעגלים..

חבר שהוא בעסקי הבשר.. שכח פעם שאני צמחוני ואמר לי בשקט - לעולם אל תקנה ואל תאכל 'בשר צוואר'! כי הצוואר של החיות.. מלא מורסות!! מכל ההזרקות..

בתיאבון :mrgreen:

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
איתן גנזי כתב:85% מיצור האנטיביוטיקה בעולם נועד לחיות המשק. זאת אומרת שהבשר שמשווק לצרכנים הינו של חיות חולות.


מצטער אבל זה לא טיעון נכון מבחינה לוגית.
אנטיביוטיקה נותנים או לחיה חולה או כדי למנוע התפרצות מחלות.
לכן סביר דווקא שהחיות המשווקות בריאות יותר מאשר במשק שלא משתמש באנטיביוטיקה.
הבעיה היא השפעה על עמידות חיידקים.
אגב, שאריות אנטיביוטיקה שנמצאים באחוז קטן של הבשר מתפרק בבישול כך שזה לא אמור להשפיע (אלא על מי שאוכל בשר נא)

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 22 ינואר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
לא תמיר
זה בדוק באחריות!! והיו 2 תוכנייות תחקיר בטלויזיה

את אותה אנטיביוטיקה.. מזריקים לחיות פעמיים ביום.. לכולן ! רק כדי להעלות משקל.

ובמיוחד לגבי העופות.. האנטיביוטיקה הזו מחלישה אותן והופכת אותן ל'תלותייות' באנטיביוטיקה. לכן הפינוי למשחטה מהיר ביותר.. שלא ימותו בדרך והרבה אכן מתות בדרך.

בדוק וממש לא המצאה שלי

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 24 ינואר 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
ראובן אורן כתב:לא תמיר
זה בדוק באחריות!! והיו 2 תוכנייות תחקיר בטלויזיה
את אותה אנטיביוטיקה.. מזריקים לחיות פעמיים ביום.. לכולן ! רק כדי להעלות משקל.
ובמיוחד לגבי העופות.. האנטיביוטיקה הזו מחלישה אותן והופכת אותן ל'תלותייות' באנטיביוטיקה. לכן הפינוי למשחטה מהיר ביותר.. שלא ימותו בדרך והרבה אכן מתות בדרך.
בדוק וממש לא המצאה שלי


לא הטלתי ספק בטענה שהאנטיביוטיקה ניתנת גם כדי לגרום לחיה לעלות במשקל.
טענתי שזה שהן מקבלות אנטיביטטיקה לא מעיד על זה שהן חולות.
(למען ההסר ספק, אני לא בעד נתינת אנטיביוטיקה באופן גורף)

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 24 ינואר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
אבהיר שוב ואחדד..

לא, הן לא חולות 'במקור'..
רק ש.. לאחר שגילו שאותה אנטיביוטיקה "מכפילה" משקלן.. וכל זה..
מזריקים להם פעמיים ביום.. רק לצורך זה
אינני פרמקולוג או המטולוג או פתולוג..
אבל הבנתי שההלעטה הזו באנטיביטיקה.. 'דופקת' להם את המערכת החיסונית
'נרקומניה של אנטיביוטיקה' :geek:

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 24 ינואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
זה לא רק אנטיביוטקה. כל חיות המשק מקבלות גם הורמוני גדילה, הפרות מקבלות גם אסטרוגן. זה עובר באוטוסטרדה אל אוכלי הבשר/חלב/ביצים. בגלל זה ילדות צעירות מקבלות מחזור בגיל מאד צעיר, ואצל גברים התחילו תופעות של סרטן השד. ולכל המעונינים הינה קישור להרצאה אודות המחלות שאכילת בשר/חלב/ביצים גורמות לאדם
https://www.youtube.com/watch?v=IV-mlTfM070&t=96s

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 24 ינואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
אבל הכי מצחיק זה ה"עבודה בעיניים" שעובדים עלינו בנושא החלבונים. מועצת הבשר/חלב/ביצים בארה"ב הכניסו לאנשים לראש שאדם צריך לאכול חלבון. וחלבון יש בבשר וכ"ו. הפרה שאוכלים את בשרה (מסכנה) מהיכן כיא מקבלת חלבון? ובכן, היא אוכלת עשב מובהקת. בכל המזון הצמחי יש חומצות אמינו, חומצות האמינו מגיעות לתאים ושם הן נהפכות לחלבונים, לאותם החלבונים שהגוף שלנו זקוק להם. יש בגוף האדם בערך מאה אלף סוגים שונים של חלבונים. כאשר אדם אוכל בשר הגוף צריך לפרק את החלבונים של הבשר לחומצות אמינו וסוכרים, להעבירם לתאים וליצור חלבונים חדשים. עבודה כפולה. ממזון צמחי יותר קל לגוף לבצע מלאכה זו. בגלל זה אחרי ארוחה בשרית באמצע היום מרגישים כבדים ועיפים. להבדיל מארוחה צמחונית. וזה על קצה המזלג.......

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 27 ינואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
מי מזהה את הצמח הזה? האם הפירות שלו אכילים?

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 28 ינואר 2018,14:04
על ידי צברי נוגן
מדובר על פיקוס אוזני...
לא מכיר שאוכלים את הפירות שלו.

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 28 ינואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
בוקר טוב ותודה רבה.

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 30 ינואר 2018,14:04
על ידי מיכל שטראוס
שלום,
האם צמח הבר הזה הפושה בגינתי שבשרון הוא אכיל? ואם כן, איך קוראים אותו ואיך אוכלים אותו.
תודה, מיכל

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 30 ינואר 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
טעמת? (בלי לבלוע)
זה שלב ראשון (לפחות אצלי). אם הוא מר או סתם חסר טעם אז כנראה לא אכיל, וזה רוב המקרים עם עשבוניים.
אם מרגיש בסדר - אפשר להמשיך לחקור

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהפורסם: 30 ינואר 2018,14:04
על ידי מיכל שטראוס
המבחן הזה לא נכון לגבי עולש. כשהוא טרי, הוא מר כלענה, כשהוא מבושל, הוא טעים מאוד מאוד