עמוד 51 מתוך 56

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 31 יולי 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
יפה!
האם אשכול החברונית היה מוגן ע"י שקית אורגנזה?

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 31 יולי 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
תמיר אילן כתב:יפה!
האם אשכול החברונית היה מוגן ע"י שקית אורגנזה?



כן

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
שבת שלום,קטיף הבוקר.

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
יבול צבעוני ומשובב עין
הזכר לי.. איך נקרא הפלפל האדום הארוך?
ואשמח לכמה זרעים ממנו..

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
בתור מומחה לסברס, הסברסים האלו הם כבר סוף העונה. סברס בצבע ירוק/צהוב הוא המתוק ביותר. סברס אדום אין טעם בכלל ליקטוף. הסברסים שבתמונה כבר מתחילים לאבד את המתיקות שלהם.

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
איתן גנזי כתב:בתור מומחה לסברס, הסברסים האלו הם כבר סוף העונה. סברס בצבע ירוק/צהוב הוא המתוק ביותר. סברס אדום אין טעם בכלל ליקטוף. הסברסים שבתמונה כבר מתחילים לאבד את המתיקות שלהם.


אצלי שבוע שני שאני מוריד עשיריית סברסים כתומים לקינוח בשבת והם מתוקים וטעימים ביותר. כל סברס שאני מקלף פשוט נחטף...

אבי: הפלפל הארוך זה שושקה? (אצלי שתילים מהקיץ הקודם שרדו את החורף ועדיין נותנים פלפלים אך בצימצום)

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי אפרים
באמת לא הי-ה לי מובן למה הסברסים המבושלים מאבדים מתיקות וכל פעם אני מנסה מחדש אולי זה מתוק אני מתבדה עכשיו איתן מחזק את ההשערה שלי

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
איתן גנזי כתב:בתור מומחה לסברס, הסברסים האלו הם כבר סוף העונה. סברס בצבע ירוק/צהוב הוא המתוק ביותר. סברס אדום אין טעם בכלל ליקטוף. הסברסים שבתמונה כבר מתחילים לאבד את המתיקות שלהם.



לשימחתי אתה טועה.
כל סברס מעדן :clap: :clap:

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
ראובן אורן כתב:יבול צבעוני ומשובב עין
הזכר לי.. איך נקרא הפלפל האדום הארוך?
ואשמח לכמה זרעים ממנו..


זה שושקה,אבל שתילים מחקלאי,
לכן לא אקח ממנו זרעים (הם מוכלאים).
אחפש מאצלי מלפני שנתיים.

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי אפרים
מה שאני קונה זה הסברס עם הקוצים אולי בלי הקוצים זה שונה כו שזה זן אחר

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
אפרים כתב:מה שאני קונה זה הסברס עם הקוצים אולי בלי הקוצים זה שונה כו שזה זן אחר


אפרים, עצור שנייה..
כעת, היזכר מה למדנו כאן..
מדוע החסה מרה בפסח - 'מרור = חסה'?
מדוע כוסברה המוציאה פרחים היא 'מסריחה'?
מדוע חציל שהבשיל מאוד על השיח עד שהפך ל'כתום' הוא לא מתאים לאכילה.. אבל הזרעים שלו חיוניים?

וחזרה לסברס.. כעת תורך לענות !

ו.. יש הרבה סוגים של 'צבר' סברס.. בודקים וטועמים - אם הבשל לא מתוק, קוטפים אחד אחר שנמצא פחות בשמש.. וכו' כך לומדים

אביאל המסייע לי בגינה, אביו השיג לו שתילים של סברס סגול ויש עוד סוגים..

בשרשור שלי, מכניס מיד תמונה 'טעימה' מלפני שעה.. בנושא סברס, כמובן

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
אפרים כתב:באמת לא הי-ה לי מובן למה הסברסים המבושלים מאבדים מתיקות וכל פעם אני מנסה מחדש אולי זה מתוק אני מתבדה עכשיו איתן מחזק את ההשערה שלי


ממליץ לא לבשל את הסברסים כי אז הם מאבדים את הטעם הטוב...
וברצינות, אני מניח שהתכוונת לסברסים בשלים ולא מבושלים, אז לכל פרי יש עקומת הבשלה בצורת פעמון. איפושהו יש שיא ובטווח מסוים משני צידי השיא הפרי הכי טעים.
טעמת מוקדם מדי והוא בוסרי. טעמת מאוחר מדי והוא רקוב או בשל מדי.
לדוגמה בננה ירוקה משאירה טעם רע בפה ובננה שחור מתוקה אך כבר לא טעימה. כשהיא צהובה ומתחילה להתרכך היא בשיא הטעם שלה (גם תלוי אם הבשילה בארגזים או על השיח...).

הסברסים הכתומים-אדמדמים (מנסיוני) גם מתוקים וגם טעימים.
אולי קנית סברסים שישבו במחסן ו"הבשילו" בארגזים ולכן לא טעים.
צא לשדה או לצידי הדרכים (בהנחה שאין לך בגינה) וקטוף לך כמה סברסים כתומים וספר לנו מה היה טעמם
ממליץ להצטייד בקופסת שימורים על מקל כדי לקטוף וגם כפפות גומי עבות (לא החד פעמיות) וגם בגדים ארוכים ומשקפי מגן!
(פעם קטפתי לצד הדרך סברסים מרובי קוצים והרוח העיפה לי קוץ בעין - סבלתי לילה שלם)

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
חוקי הבטיחות והגיהות שנתן תמיר,
לא לזלזל בהם !
אלו ההנחיות שאותן נתתי היום לאביאל שקיבל תיאבון והחליט לצאת ל'שדות' לקטוף סברסים.
ובנוסף - חולצה עם שרוול ארוך!
ו.. לבדוק את כיוון הרוח! איך? מרימים קצת חול ביד ונותנים לו להישפך
ואז, ניגשים לקטיף רק עשהרוח בגבנו ! מאיתנו והלאה!

כי כל נגיעה בשיח, משחררת קוצים זעירים לאויר..
ו.. קוץ קטן כזה בעין.. ישר ל'מיון' מחלקת עיניים

אז לשמור על 'כללי הבטיחות' ואז זה יהיה טעים ומתוק !

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
סברסים.
מי שלא טעם סברס בתחילת העונה כשהוא רק מתחיל ל ה צ ה י ב לא יודע מה זה סברס מתוק!!!! גם בפירות הבשלים יש מעט מתיקות, אבל זה לא זה!!! מתחילת יולי עד סוף אוגוסט אני קוטף כל יום שישי דלי גדול מלא סברסים. מוריד מהם את הקוצים בשטח, ובבית מקלף אותם..... והופה למקרר. 70 עד 80 סברסים מחוסלים בשבוע. דרך אגב לסברס יש תכולה גבוהה של ויטמין c.
עכשיו לטכניקת הקטיף:
1)רצוי לבחור שיחי צבר "ללא קוצים". למעשה רק העלים ללא קוצים, על הפרי יש קוצים, חצי מהכמות של הקוצניים.
2)כפפות גומי ארוכות של עובדים בחומרים כימיים, ככה קוראים לכפפות.
3)צריך לעמוד בשעת הקטיף "מעל לרוח" בשפת הימאים. דהיינו, שהרוח תישוב ממך לכיוון הצבר (הייתי שייט קטמרנים 20 שנה)
4)יש בשווקים הערביים קופסת פלא לקטיף הסברס, אלו שתי קופסאות פח בקטרים שונים המחוברות בבסיסן אחת לשניה, כאשר מנקודת החיבור יוצאת צינורית שמתלבשת על המקל.הקופסה הגדולה הינה בקוטר של 5 ס"מ, והשניה מעט יותר קטנה. הבדלי הקטרים בגלל גודל הסברס. הסברס צריך "לשבת טוב" בתוך הקופסה אחרת לא ייקטף.
5)מלבישים את הקופסה על הסברס ומטים אותה לצד, הסברס ניקטף לתוך הקופסה, ולדלי.
6)הדלי של הסברסים הקטופים צריך להיות בערך מטר וחצי ממך.
7)אני לא משתמש במקל מטאטא, יש לי מוט טלסקופי של צבעים, כך שאני יכול להגיע גם אל הסברסים הרחוקים.
8)אני ממליץ גם בשעת הקילוף בבית, להשתמש בכפפות חד פעמיות, למקרה שקוץ אחד ממזר נישאר.
9)להוצאת קוצים, יש כיום פינצטות עים זכוכית מגדלת מובנית על הפינצטה, מוכרים אותן בחנויות לחלקי אלקטרוניקה. מומלץ.

מי שמעונין, אני יכול לארגן קנייה משותפת של קופסאות הקטיף, לקראת העונה הבאה וגם מקלות טלסקופיים.
הכי חשוב שכחתי: הסרת הקוצים!!! כאן חשובות הכפפות. אני שופך את הסברסים מהדלי על החול, ופשוט מגלגל אותם בחול עם הידיים (כפפות אמרנו?). יותר טוב מכל שיטה אחרת, בדוק ומנוסה !!!!!

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
זה שהסברסים הכתומים/אדומים מתוקים וטעימים לא סותר את האפשרות שגם הירוקים "שרק מתחילים להצהיב" גם טעימים ומתוקים (ואולי יותר?)

אין חכם כבעל נסיון. אז בהזדמנות אנסה.

אני בניתי לי קוטף סברסים מפחית המחוברת לפס מתכת כמו אלה של אביזרי "וולף-גארטן" כך שזה עולה על מוט טלסקופי עד 4 מטר.
משמש לקטיף בחוץ כשנגמרים הסברסים הביתיים אום אני קוטף ישר מהצמח (עם כפפות ארוכות).

אני מגלגל את הסברסים בגיגית מים כשהכפפות העבות והארוכות מורידות את הקוצים.

בכל אופן, תודה להסבר המפורט

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
בוקר טוב

על איזה ככפות גומי אתה מדבר איתן?
הכפפות גומי שלי לא עומדות בפני חדירת הקוץ.

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
אבי אלימלך כתב:בוקר טוב

על איזה ככפות גומי אתה מדבר איתן?
הכפפות גומי שלי לא עומדות בפני חדירת הקוץ.



https://gamida.co.il/safety/product-cat ... ls-gloves/

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
ראובן אורן כתב:
אבי אלימלך כתב:בוקר טוב

על איזה ככפות גומי אתה מדבר איתן?
הכפפות גומי שלי לא עומדות בפני חדירת הקוץ.



https://gamida.co.il/safety/product-cat ... ls-gloves/

כפפות

pvc 7335

כפפות.jpg

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
תודה

הזמנתי באי-בי.

Re: הגינה של אבי אלימלך

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
אבי אלימלך כתב:תודה

הזמנתי באי-בי.

יש מיבצע באי בי, אצבע שישית ללא חיוב חחחחחחחחחחחחהה :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

צחוק צחוק אבל הכרתי מקרוב 'שטינקר' ערבי שעבד איתנו הרבה ו..
הכינוי שלו היה 'אַבּוּ תנַעאַש'
כלומר - 'בעל ה 12'
כן.., בכל יד היו לו 2 זרתות :nod: