עמוד 18 מתוך 19

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
הצמחים לאחר הטיפול של המגרסת גזם

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
לערימת הקומפוסט

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
השלב הסופי בחיי התירס. חבל שאי אפשר לחבר ריח לתמונה.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
שגיא כתב:מה עם צואת בעליי החיים ביער, והענפים שלעיתים קורסים?
נכון שעצים שלמים קורסים לאחר עשרות שנים, אבל כשהם קורסים זה כעץ שלם,
ואפשר לחקות את הטבע על ידי מעט ענפים כל פעם במקום עצי ענק בבת אחת.

צןאת בעלי החיים היא כאין וכאפס לעומת ריכוז זבל הבקר ליחידת שטח בשדות המעובדים. נוסף לכך בטבע יש מי שמטפל בהפרשות של בעלי החיים, שלא כמו ברפתות.
(לטיבעוני כמוני קשה ליראות פרה שכל היום צריכה לרבוץ בחרה של עצמה ושל חברותיה.)
לגבי ענפים בקומפוסט, בזמן שלוקח להם להיתפרק בערימה, וגם לענפים קצוצים, תוכל להכין 3 נאגלות של קומפוסט מעלים.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
גם היום פינקתי את הגינה בהשקיית ממטרה במשך חצי שעה בתוספת דשן סירפדים. לאחר בדיקת השעון מים הסתבר לי כל "הסיפור" עולה בסביבות 4 ש"ח. מעתה ואיך כל שבת פינוקים לגינה. ^_^

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
אם כבר כתבתי בנושא הקומפוסט, אזיי יש לי הרהורים אודות אופן הכנת הקומפוסט כפי שלימדו אותי. ערימה, הפיכה, שכבות שונות וכ"ו, לא ניראה לי הגיוני ונכון. אם "מישהו" :lol: מזיכרון יפתח שירשור אודות הכנת הקומפוסט, בנוסף לכל השירשורים הקודמים, אכתוב על כך.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי אריה להב
יש שרשור בנוגע לקומפוסט, החבר מזכרון יכניס קישור במוצ"ש.
לא חייבים להכין קומפוסט כפי שלימדו אותך, זה לא מתרחש כך באופן טבעי - זה פשוט מזרז את התהליך.
מאותה סיבה אתה מרסק את העלים והגבעולים אצלך ולא משאיר אותם בערימה "טבעית".

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
לא התייחסת למה שכתב שגיא !!
ואני בדעה אחת איתו

ענפים נשברים כל הזמן ונושרים על קרקעית היער
ענפים מכילים המון מינרלים שהעץ שואב מהאדמה כדי חהגיע גבוה ולצדדים ב'מליצתו' להשיג עוד שמש ואור לצרכיו
הוצאה ופינוי של הענפים מהגינה, מחסירה מינרלים מהקרקע
הכל חייב לחזור לאדמה, כמו בקרקעית היער

זה הבסיס לערימת קומפוסט טבעית - 'ערום בשכבות סרוגין' - חומר גס - עלים - פירות רקובים - לשלשת וצואה של עופות ובעלי חיים - מעט גשם ו.. חוזר חלילה..
בזכות החומר הגס (שברי ענפים) אויר/חמצן חודר למרכז הערימה והערימה מתפרקת באופן אירובי, מהר יותר.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
רק הערה קטנה, כל הנשורת עלים בטבע מגיע לגובה של סנטימטרים אחדים, כך שאני לא רואה כיצד ביער או בחורש או בגינה הקומפוסט יגיע לטמפ של 50 עד 60 מעלות. זה פשוט לא יכול להתקיים מצב כזה. רק בערמת קומפוס שאנחנו מכינים זה קורה. אולי לא צריך טמפ כל ככך גבוהות? אולי זה פוגע במיקרואורגניזם שבאדמה או שעל עלי השלכת? אני פזרתי במשך כמה חודשים עלים בגינה ורואים שממש נוצרה "אדמה" חדשה. ללא ערימות וללא היתחממות הקומפוסט.
אני חייב להודות שגם אני חוטא בהכנת ערימת קומפוסט, אולם אני שוקל לפזר אותה לאחר ההארה וההבנה שאני עובר כעת.
הולך לישון . המשך מחר.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
ערב טוב

הזרעים שנוציא מהתירס יהיו כמו זרעי המקור?
או שהם מוכלאים?

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 16 יוני 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
"בוקר טוב"
ברצפת היער, התהליך איטי ומתמשך כל הזמן..
בערימת הקומפוסט שלנו, התהליך יותר מהיר
אם קוצצים וטוחנים עלים וענפים ומפזרים על הערוגות, התהליך כמו ברצפת היער - איטי ומתמשך.

כשמבצעים 'ערימה' עם פסולת אורגנית 'לחה' מהמטבח ומניחים החומר הטרי על הערימה, למעלה ובמרכז,
מתחיל תהליך 'שריפת הסוכרים' וטמפרטואת הערימנ נמאעז, מגיעה לכ 50 מעלות
בהמשך, בשלב התרמופילי, הערימה מגיעה לטמפ' של 80-90 מעלות

תנומה נעימה

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 17 יוני 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
אבי אלימלך כתב:ערב טוב

הזרעים שנוציא מהתירס יהיו כמו זרעי המקור?
או שהם מוכלאים?

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 17 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
ראובן אורן כתב:"בוקר טוב"
ברצפת היער, התהליך איטי ומתמשך כל הזמן..
בערימת הקומפוסט שלנו, התהליך יותר מהיר
אם קוצצים וטוחנים עלים וענפים ומפזרים על הערוגות, התהליך כמו ברצפת היער - איטי ומתמשך.

כשמבצעים 'ערימה' עם פסולת אורגנית 'לחה' מהמטבח ומניחים החומר הטרי על הערימה, למעלה ובמרכז,
מתחיל תהליך 'שריפת הסוכרים' וטמפרטואת הערימנ נמאעז, מגיעה לכ 50 מעלות
בהמשך, בשלב התרמופילי, הערימה מגיעה לטמפ' של 80-90 מעלות

תנומה נעימה

אז מה ההגיון בגינה שלי ושלך לעשות קומפוסט בהליך מהיר? לגרום לעליית חום של עשרות מעלות? בטוח לחלוטין שהחום הזה פוגע בתהליך. כל תהליך של מעגל ההזנה של הצמחים בטבע לא כולל טמפ כל כך גבוהות. אני בטוח שלעכבישים, חיפושיות שונות, וכל מני מיקרו יש חלק בתהליך, ואנו מונעים מהם בצורה זו מלהשתתף בתהליך הקימפוסט. חןצמזה, אם התהליך כל הקרקע עורך זמן מסוים, כניראה שככה זה צריך להיות. לא סתם נאמר"כל המוסיף גורע" יש כניראה צורך לחומר להיתקמפסט לאורך זמן ולא בחודש אחד.
(את החומר של המיטבח אפשר לפזר ישירות בגינה)

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 17 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
אבי אלימלך כתב:
אבי אלימלך כתב:ערב טוב

הזרעים שנוציא מהתירס יהיו כמו זרעי המקור?
או שהם מוכלאים?

אברר אצל היבואנית ואודיע. אני מאמין שזה מיכלוא. כל שנה יש לה זנים חדשים.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 17 יוני 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
איתן גנזי כתב:
ראובן אורן כתב:"בוקר טוב"
ברצפת היער, התהליך איטי ומתמשך כל הזמן..
בערימת הקומפוסט שלנו, התהליך יותר מהיר
אם קוצצים וטוחנים עלים וענפים ומפזרים על הערוגות, התהליך כמו ברצפת היער - איטי ומתמשך.

כשמבצעים 'ערימה' עם פסולת אורגנית 'לחה' מהמטבח ומניחים החומר הטרי על הערימה, למעלה ובמרכז,
מתחיל תהליך 'שריפת הסוכרים' וטמפרטואת הערימנ נמאעז, מגיעה לכ 50 מעלות
בהמשך, בשלב התרמופילי, הערימה מגיעה לטמפ' של 80-90 מעלות

תנומה נעימה

אז מה ההגיון בגינה שלי ושלך לעשות קומפוסט בהליך מהיר? לגרום לעליית חום של עשרות מעלות? בטוח לחלוטין שהחום הזה פוגע בתהליך. כל תהליך של מעגל ההזנה של הצמחים בטבע לא כולל טמפ כל כך גבוהות. אני בטוח שלעכבישים, חיפושיות שונות, וכל מני מיקרו יש חלק בתהליך, ואנו מונעים מהם בצורה זו מלהשתתף בתהליך הקימפוסט. חןצמזה, אם התהליך כל הקרקע עורך זמן מסוים, כניראה שככה זה צריך להיות. לא סתם נאמר"כל המוסיף גורע" יש כניראה צורך לחומר להיתקמפסט לאורך זמן ולא בחודש אחד.
(את החומר של המיטבח אפשר לפזר ישירות בגינה)


כי אין לנו יער
ואם תכין ערימת קומפוסט.. 'בשכבות סרוגין', כמו שאני מלמד וכמו שיש ביער.. ולא תערבב, אלא תנהג כמו שקורה ביער - שכבה של 'חומר גס' (שברי ענפים) ועליה שכבה שלך עלים ועליה פירות ושארייות וקצת 'גשם' ושוב 'שכבות סרוגין'.. ו..בלי לערבב.. ברור שתהיה לך ערימת קומפוסט משובחת.. אבל זה ייקח כחצי שנה + +
אני מלמד איך לזרז את התהליכים בשמירה על 'חוקי הטבע' - איך ליצור 'אווירה' אירובית מיטבית ואז התהליך הטבעי !! מזדרז ומצטמצם לחודש!
בתהליך הסופי, ה'תרמופילי' מרכז הערימה מתחיל 'לבעור' - טמפ' של כ 80-90 מעלות. החיידקים האנאירוביים (חיידקי הסירחון) מתפגרים. יצורי האדמה השונים, בורחים לשולי הערימה הפחות חמים. ועל כן, השלב התרמופעלי שנמשך כשבוע, אינו הסוף! חייבים לערבב שוב וליצור 'הר' ולחזור על התהליך, כדי שהחומר שהיה בשוליים, יתקמפסט גם הוא, בתהליך התרמופילי.
[אם היית מסתובב באיזה 'יער טרופ', היית רואה ערימות טבעייות, בין עצים, מעלות אדים.. כן, בטבע.]

חיפוי עבה עבה בערוגות, מקיים כמובן תהליך קומפסטציה טבעי, אבל איטי מאוד. יותר איטי מאשר ביער.
זרוז תהליך הקומפוסטציה, מתאים לגינות קטנות. מי שיש לו שטח גדול.., אני ממליץ לו לבצע 'ערימה' ביל כל 2-3 עצים ולתת לזה לעמוד ולהתקמפסט לבד.
עמו שאבי עושה עם ערימת הזבל בקר שהוא מביא אליו פעם בשנה.. ונותן לעסק לעמוד כשנה.

וכאן המקום לתקן אותך לגבי זבל וגללים של בע"ח צמחוניים - זה חומר מעולה וטבעי לערימת קומפוסט!! כי זה טבעי!
ואם תוסיף דלי של חומר כזה טרי! לערימת קומפוסט צמחית, כמובן שהעסק יזדרז מאוד, כי הזבל מלא בחיידקים מפרקים.. - זה התהליך הכי טבעי !

ולגבי מה שכתבת - "את החומר של המיטבח אפשר לפזר ישירות בגינה" - כאן אתה חוזר ל'כיתה א' של עיקרי הגינה האורגנית ו.. פרוק וקומפוסטציה של חומר טבעי - תקבל אין סוף זבובי ריקבון בגינה ובבית, כי זה לא מה שקורה בטבע.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 17 יוני 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
אריה להב כתב:יש שרשור בנוגע לקומפוסט, החבר מזכרון יכניס קישור במוצ"ש.
לא חייבים להכין קומפוסט כפי שלימדו אותך, זה לא מתרחש כך באופן טבעי - זה פשוט מזרז את התהליך.
מאותה סיבה אתה מרסק את העלים והגבעולים אצלך ולא משאיר אותם בערימה "טבעית".



ה'חבר מזכרון' כמעט הרים ידיים מול ה'לא חבר ממגידו' המתעקש על.... ועל..
אם היה רוצה באמת, היה עובר לעיין בארכיב', כמו כל החדשים לשעבר בפורום..
אבל.. 'עוד לא המציאו את הגלגל', אז הוא מפתח אותו כעת..
באמת הרמתי ידיים

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 17 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
ראובן אורן כתב : לגבי מה שכתבת - "את החומר של המיטבח אפשר לפזר ישירות בגינה" - כאן אתה חוזר ל'כיתה א' של עיקרי הגינה האורגנית ו.. פרוק וקומפוסטציה של חומר טבעי - תקבל אין סוף זבובי ריקבון בגינה ובבית, כי זה לא מה שקורה בטבע.

איתן עונה : כאן אתה טועה. אני מפזר שאריות מהמיטבח ואף פעם לא ראיתי זבובי ריקבון באים. אולי בגלל שאצלנו זורקים רק שאריות של ירקות ופירות (טיבעונים כאלה) וזה בכלל לא מסריח. מי שמגיעים אלי הם רק הברחשים, והם עושים הפריה לאנונה.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 17 יוני 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
אבי אלימלך כתב:
אבי אלימלך כתב:ערב טוב

הזרעים שנוציא מהתירס יהיו כמו זרעי המקור?
או שהם מוכלאים?

מיכלוא. בררתי.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 17 יוני 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
איתן גנזי כתב:ראובן אורן כתב : לגבי מה שכתבת - "את החומר של המיטבח אפשר לפזר ישירות בגינה" - כאן אתה חוזר ל'כיתה א' של עיקרי הגינה האורגנית ו.. פרוק וקומפוסטציה של חומר טבעי - תקבל אין סוף זבובי ריקבון בגינה ובבית, כי זה לא מה שקורה בטבע.

איתן עונה : כאן אתה טועה. אני מפזר שאריות מהמיטבח ואף פעם לא ראיתי זבובי ריקבון באים. אולי בגלל שאצלנו זורקים רק שאריות של ירקות ופירות (טיבעונים כאלה) וזה בכלל לא מסריח. מי שמגיעים אלי הם רק הברחשים, והם עושים הפריה לאנונה.



הרמתי ידיים
אתה צודק.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
זהו זה. החצבים פורחים......מתחילה העונה. היום אחה"צ מתחיל להנביט במנבטה זרעים של ירקות חורף. עוד שבועיים אשתול אותם בגינה. החלק הכי מסובך בתיכנון השתילות הוא, לתכנן שתהיה אספקה שוטפת שי יבול מגוון למיטבח, ושלא תהיה נאגלה של 30 קולורב במכה אחת, לדוגמא.
בקשתי מהנהלת הקיבוץ עוד חלקה מהשטח הציבורי שנמצא ליד הגדר. קבלתי בסביבות 60 מ"ר ללא תמורה, ובתנאי שלאחר שאסיים, אפילו בעוד כמה שנים, עלי להחזיר את השטח לקדמותו. מים אני קונה מהשכנים, קניתי שעון מים, אותו אחבר על הקו. אני מתכוון לגדל בשטח החדש פול, בצל יבש ושום, בכמויות שיספקו את התצרוכת לשנה.
הבעיה שלי כעת שהקרקע קשה כמו בטון. אחראי הגד"ש בקיבוץ הסכים לבוא עם טרקטור ולחרוש את השטח לפעם הראשונה. אם לא, אאלץ להשקות ולעבד אותה עם מכוש (הגב....הגב). לפני העיבוד אפזר קומפוסט 30 ליטר למ"ר. קומפוסט מחלקים עכשיו בקיבוץ, ואם לא אספיק לקחת, אזמין מדשנית בלה של קומפוסט.
לטווח הרחוק, אני מתכנן (עוד 3 שנים לפנסיה יאמנאיק חחחחח. יש מוסגים שמושרשים עוד מהסדיר) לישכור מהקיבוץ שטח של דונם ולפתח לי משק אוטרקי. בתיכנון נכון אפשר אפילו להתפרנס מדונם אחד.