הזיתים של סתיו 2017
פורסם: 27 אוקטובר 2017,14:04
כ 5 קג זיתים מזן מנזנילו שנמסקו ליד כפר חסידים ביום ראשון.
הושרו במים עד אתמול, בינתיים בניתי את המתקן לשבירת הזיתים בהשראת מתקן דומה איטלקי, עובד פצצה! בתוך כחצי שעה עשיתי עבודה שהיתה לוקחת פי 3 לפחות.
הזיתים מושרים כעת במי מלח 10% עם פרוסות לימון ושום ופלפל חריף, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
המיכלים נשארים פתוחים עד לגמר התסיסה כשבוע, עם שכבת שמן דקה כפקק אוויר.
בגמר התסיסה מוסיף למעלה ניילון כמו ניילון סנדביץ שיהיה במגע עם המים למעלה. זה שומר על הצבע הירוק של הזית (טיפ שקיבלתי מגיורא חרג)
השריית הזיתים במים כשהם שלמים היא למטרה אחת בלבד, ניקיון, זה פשוט מנקה את כל הלכלוך שנדבק לזיתים.
אני אוהב את הזיתים מרים כך שאני לא משרה לאחר השבירה.
אם רוצים פחות מרירות פשוט להתחיל לאכול לאחר זמן רב יותר במי מלח+תבלינים.
אני לא רואה צורך בהשריה של זיתים שבורים, מה גם שזה גורם להם לאבד את הצבע הירוק הטרי.
הושרו במים עד אתמול, בינתיים בניתי את המתקן לשבירת הזיתים בהשראת מתקן דומה איטלקי, עובד פצצה! בתוך כחצי שעה עשיתי עבודה שהיתה לוקחת פי 3 לפחות.
הזיתים מושרים כעת במי מלח 10% עם פרוסות לימון ושום ופלפל חריף, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
המיכלים נשארים פתוחים עד לגמר התסיסה כשבוע, עם שכבת שמן דקה כפקק אוויר.
בגמר התסיסה מוסיף למעלה ניילון כמו ניילון סנדביץ שיהיה במגע עם המים למעלה. זה שומר על הצבע הירוק של הזית (טיפ שקיבלתי מגיורא חרג)
השריית הזיתים במים כשהם שלמים היא למטרה אחת בלבד, ניקיון, זה פשוט מנקה את כל הלכלוך שנדבק לזיתים.
אני אוהב את הזיתים מרים כך שאני לא משרה לאחר השבירה.
אם רוצים פחות מרירות פשוט להתחיל לאכול לאחר זמן רב יותר במי מלח+תבלינים.
אני לא רואה צורך בהשריה של זיתים שבורים, מה גם שזה גורם להם לאבד את הצבע הירוק הטרי.