הגינה שלי - איתן

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי תמיר אילן » 07 פברואר 2018,14:04

איתן גנזי כתב:תמיר ידידי, לא הצקתי, ולא התכוונתי להציק, זה נאמר בבדיחות דעת. אני מתנצל אם מישהו נפגע מדברי. אני כשלעצמי תמיד מעדיף להשאר בבית ("עם התה והלימון והספרים הישנים"), ואף מוותר על נסיעות לחו"ל.


היתה טעות הקלדה אצלי... רציתי לכתוב "הצדקה" ויצא "הצקה" :D
לרגע לא הייתי חושב עליך כמציק :hug:
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 07 פברואר 2018,14:04

:inlove:
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 10 פברואר 2018,14:04

תמונה
יבול הפול הראשון לעונה.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 19 פברואר 2018,14:04

שלום לכולם/ן.
אחד הדברים החשובים בגינון ירקות הינו ניהול "יומן הגינה". ללא יומן שבו כתובה ההיסטוריה של כל פיסת ערוגה, אי אפשר שלא ליטעות ולישתול בהפרשי זמן קצרים את אותו הצמח/ירק במקום שבו צמח ירק זהה או מאותה המשפחה, שנה או שנתיים קודם לכן. כולנו מכירים בחשיבות של מיווחי הזמן בין השתילות של צמחים מאותנ המישפחה.
לדעתי, ראוי שרובן יתייחס לנקודה זו.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי אלקנה » 19 פברואר 2018,14:04

אתה מתכוון למה שנקרא מחזור זרעים - החלפה של הגידולים בשטח נתון כדי לפצות על חוסרים בקרקע שגורם כל צמח באופן שונה?
אלקנה
גנן מתקדם
 
הודעות: 1373
הצטרף: 30 יולי 2012,14:04
מיקום: דולב, מערב בנימין (20 דקות ממודיעין)

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 19 פברואר 2018,14:04

איתן גנזי כתב:שלום לכולם/ן.
אחד הדברים החשובים בגינון ירקות הינו ניהול "יומן הגינה". ללא יומן שבו כתובה ההיסטוריה של כל פיסת ערוגה, אי אפשר שלא ליטעות ולישתול בהפרשי זמן קצרים את אותו הצמח/ירק במקום שבו צמח ירק זהה או מאותה המשפחה, שנה או שנתיים קודם לכן. כולנו מכירים בחשיבות של מיווחי הזמן בין השתילות של צמחים מאותנ המישפחה.
לדעתי, ראוי שרובן יתייחס לנקודה זו.


כתבתי זאת בעבר וגם לפני כשנה..
הצעתי 'קובץ אקסל' עם תעוד תאריכים (ועדיף תאריך עברי) - מועד זריעה, נביטה, פריחה, חנטה וכו וכו'

עשיעתי זאת בעבר, כולל שרטוט / איור של הגינה ומיקום הערוגות וכו'
קראתי לזה 'מחזורי זריעה'

הנה עמוד אחד שנשאר למזכרת

מחזור זריעה.jpg



לדעתי, רק אבי אלימלך מתמיד בכך.

אני..מנהל איזה משהו קטן כעת, כי הצטמצמתי קצת בקצב הפעילות שלי :lol:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 20 פברואר 2018,14:04

בוקר טוב.
זה לא יומן לצערי.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 20 פברואר 2018,14:04

איתן גנזי כתב:בוקר טוב.
זה לא יומן לצערי.


חחחחח... בעמוד 'אכסל' יש כמה 'גליונות'
זה הגליון ה'אייורי'.. 'יומן זמני' כפי שתארתי למעלה.
בגליונות הבאים.., יש/היה.. פרוט זמנים ומועדים והרבה הרבה הערות..

'לוגיסטיקה, ארגון ושיטות' זה המקצוע העתיק והחביב עלי.. :rofl:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 20 פברואר 2018,14:04

בירקות אני כבר לא מתמיד.

בבוסתן,יש לי מעין תרשים ובו ממוקמים העצים.
בתוך ההערות של כל אחד,אני כותב ארועים מיוחדים.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 23 פברואר 2018,14:04

בוקר טוב.
כיצד אוספים בצל ומיבשים אותו? נתקלתי במושג "קניבה". מה שירושו?
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 23 פברואר 2018,14:04

איתן גנזי כתב:בוקר טוב.
כיצד אוספים בצל ומיבשים אותו? נתקלתי במושג "קניבה". מה שירושו?


קניבה, לקנוב.. - פעולה של חותוך בית השורשים מהירק - יש סכין מיוחדת לזה (יש לי ויש לי.. :lol: )
זה לשיווק במרכולים - 'חיי מדף' ארוכים, מעבר לאחסנה בקרור

לשמירה בבית, שטוף את בית השורשים מהאדמה. השאר בחוץ שיתייבש ואחרי הייבוש, להכניס לאיזה 'שק רשת' ו'לתלות' במקום מוצל ומאוורר.
מדי פעם, להעיף מבט.. ואם, איזה בצל, מוציא 'ירוק', לחתוך ולהעביר למטבח.

אפרופו - אינך 'חייב' לשלוף את כל הבצלים!! יכול בשקט, להשאיר אותם באדמה (ולעקור לפי 'דרישת המטבח' בלבד) ו.. לעבור כל יום או יומיים ולחתוך כל 'ירוק' שעולה

כך תקבל בצלים יותר גדולים - ענקיים וטעימים
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 25 פברואר 2018,14:04

בוקר טוב.
משהו לא מובן לי בפיסקה השלישית. להשאיר באדמה... זה מובן. האם צריך לקצוץ את העלווה? בהמשך כתבת "לעבור כל יום או יומיים ןלחתוך כל ירוק שעולה" לפיכך אני מבין שיש לחתוך את העלווה ולהשאיר את הבצל באדמה.
דרך אגב, נכון להיום אני משתמש בבצל כירק דו שימושי. עוקר את הבצל הכי גדול, לפני נפילת העלים, וכך נהנה גם מ"בצל ירוק" וגם מהבצל הלבן. אולם זה נכון לימים אלו, בעוד שבוע שבועיים הכל יהיה מוכן לאיסוף, בערך 150 בצלים, על כן השאלה איך נוהגים עם הבצלים.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 25 פברואר 2018,14:04

את ה'עלווה' כיניתי 'בצל ירוק'
כן, לחתוך את ה'ירוק' ואז אין מה למהר להוציא את כולם 'במכה אחת' מהאדמה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 02 מרץ 2018,14:04

תמונה
לזה אני קורא " להביא אוכל מהגינה".כבר שלשה ימי שישי של קטיף פול. זה היבול השבועי. יבול מחצי ערוגה, 14 שתילים. בחצי ערוגה השניה אני לא נוגע. מחכה שיהיה שם פול עם גרגרים ירוקים גדולים ואז קוטף ומקפיא רק את הגרגים.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי אלקנה » 03 מרץ 2018,14:04

איזה שפע!
יפה מאוד
אלקנה
גנן מתקדם
 
הודעות: 1373
הצטרף: 30 יולי 2012,14:04
מיקום: דולב, מערב בנימין (20 דקות ממודיעין)

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי זבולון » 05 מרץ 2018,14:04

איתן גנזי כתב:תמונה
לזה אני קורא " להביא אוכל מהגינה".כבר שלשה ימי שישי של קטיף פול. זה היבול השבועי. יבול מחצי ערוגה, 14 שתילים. בחצי ערוגה השניה אני לא נוגע. מחכה שיהיה שם פול עם גרגרים ירוקים גדולים ואז קוטף ומקפיא רק את הגרגים.


תגיד. אתה מבשל את התרמילים ככה. ואוכל כמו שעועית ירוקה?
ואגב: זה מזן הקפריסאי או מצרי?
זבולון
גנן עם עתיד
 
הודעות: 270
הצטרף: 06 ספטמבר 2009,14:04
מיקום: חצור הגלילית

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי איתן גנזי » 05 מרץ 2018,14:04

אשתי מבשלת, אני מגדל. חותכים לחתיכות קטנות כמו שעועית ירוקה ומבשלים. זה הזן הקפריסאי, אני קוטף את התרמילים צעירים. חלק מיבול אני לא קוטף, משאיר על מנת לקבל גרגרים גדולים. אני קוטף את התרמילים לגרגרים כאשר הם היתנפחו ורואים את התבנית של הזרעים בתרמיל, אולם חשוב לקטוף כאשר התרמיל עדיין ירוק והפולים בתוכו ירוקים. אני מקפיא ואוכל אותם במשך כל השנה.
איתן גנזי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 330
הצטרף: 16 אוגוסט 2012,14:04
מיקום: קיבוץ מגידו

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 06 מרץ 2018,14:04

איתן גנזי כתב:אשתי מבשלת, אני מגדל. חותכים לחתיכות קטנות כמו שעועית ירוקה ומבשלים. זה הזן הקפריסאי, אני קוטף את התרמילים צעירים. חלק מיבול אני לא קוטף, משאיר על מנת לקבל גרגרים גדולים. אני קוטף את התרמילים לגרגרים כאשר הם היתנפחו ורואים את התבנית של הזרעים בתרמיל, אולם חשוב לקטוף כאשר התרמיל עדיין ירוק והפולים בתוכו ירוקים. אני מקפיא ואוכל אותם במשך כל השנה.


רק מחדד, לגבי "אולם חשוב לקטוף כאשר התרמיל עדיין ירוק והפולים בתוכו ירוקים" - כי.. קצת אחרי.. התרמילים כבר 'סיביים' ואי אפשר לאכול אותם..

** כך גם לגבי אפונה ו'פול'..
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי תמיר אילן » 06 מרץ 2018,14:04

למישהו נסיון אם אפשר להתייחס לאפונה כמו שעועית ירוקה - כלומר במקום לפצח תרמילים בעבודת פרך, לבשל את התרמיל עם האפונה ולאכול הכול?
הכוונה כשזה עדיין ירוק כמובן.
מנסיוני, כשהתרמיל של האפונה עדיין די שטוח והאפונים קטנים אפשר לאכול הכול (עם התרמיל) בלי לבשל.
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 06 מרץ 2018,14:04

תמיר אילן כתב:למישהו נסיון אם אפשר להתייחס לאפונה כמו שעועית ירוקה - כלומר במקום לפצח תרמילים בעבודת פרך, לבשל את התרמיל עם האפונה ולאכול הכול?
הכוונה כשזה עדיין ירוק כמובן.
מנסיוני, כשהתרמיל של האפונה עדיין די שטוח והאפונים קטנים אפשר לאכול הכול (עם התרמיל) בלי לבשל.


ברור.. רק ש.. "הבעייה" היא.. שעד שמגיעים למטבח.. הכל כבר נטרף - טעם משגע..
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

הקודםהבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־83 אורחים

cron