מי לא אוהב לשתות סיידר צונן וטרי...?!
במיוחד אם הוא ללא 'תוספות סוכר' ו..אורגני! מהגינה שלכם !
ואם.. 'במקרה', יש לכם קצת.. 'ידיים ימנייות'
אז זה לא ממש מסובך.
[וממש לא רלוונטי, ה'עיסוק הטכני' הזה, למי שרכש, 'מסחטת פירות / ירקות' לצורך מיצוי מיצים ו'שייקים']
קוטפים תפוחים בשלים !!
רק בשלים ! ורודים, אדומים.., זהובים.., בקיצור,
בשליםשוטפים מאבק ו'כל מיני'..
מרסקים - הו.., פה מתחיל 'החלק הטכני' הראשון
אפשר להשקיע ולבנות משהו.. כמו בסרטון הראשון -
או.. לחפש ב'שוק פשפשים' כלשהו, איזו מרסקת תעשייתית 'יד שנייה'...
כן, אני רציני..
מרסקים ומכינים 'עיסה' / 'פירה' / 'רסק'.. או איך שתקראו לזה..
ואת העיסה הזו, מכניסים ל'מכבש' שבו דוחסים את העיסה ו...'קוצרים' ומסננים סיידר משובח... חבל"זי..
סרטון ראשון, לגבי הכנת 'מרסקת ביתית' - די מורכב, ובכל זאת..
הסרטון השני, של אותו בחור, הוא על הכנת ה'מכבש' ו..כבישת העיסה ומיצוי הסיידר
בדף ה'יוטיוב', שם, תוכלו לראות עוד ואריאציות שונות על הנושא, עם הסברים נוספים .. גם על הכנת 'יין תפוחים' או ...'ברנדי'
כשלעצמי, בניתי והכנתי, לפני כמה שנים, 'מכבש' עץ מסיבי (חשבתי אפילו.. לנסות לסחוט('לעצור') בו שמן מזייתים..
)
כשהרעיון לפעולת הכבישה, הוא ע"י הפעלת לחץ מתאים עם 'ג'ק' של מכונית..
בהזדמנות, אצלם החלקים השונים ואכניס לכאן.
לא, עוד לא הספקתי.. וכו'
העניין הזה 'קצת' נעצר. אבל, אני אופטימי...