על ידי ראובן אורן » 13 פברואר 2007,14:04
מיצוי שום - מועכים 2 שיני שום גדולות ומכניסים את הרסק לבקבור עם 2 ליטר מים. נותנים לעסק לעמוד 24 שעות ו..המיצוי מוכן.
לא לשכוח שלא למזוג את המיצוי, כמות שהוא למיכל הריסוס, אלא לסנן את הנוזל, כדי שלא ייווצרו סתימות במיכל הריסוס
איך מסננים? : משפך - ריבוע 'נייר מגבת'. את הנייר מקפלים לשניים ושוב לשניים - קיבלנו ריבוע עם 2 "כיסים". מכניסים את הנייר לתוך המשפך ופותחים 'כיס' אחד ו..יש לנו 'מסנן' מיקצועי !
מיצוי ניקוטין - קונים ב'סופר' בקבוק 'אלכוהול 96%' - מגיע בבקבוק, כמו בקבוק יין, בנפח של כ 700CC - מחיר, משהו בין 20 ל 30 ש"ח - לחפש את הכי זול ! לא צריך לצורך זה "וודקה קגלביץ' " ממש לא.
לבקבוק האלכוהול מכניסים טבק מ 2 סיגריות, סוגרים את הפקק ונותנים לזה לעמוד 3 ימים. האלכוהול ממצה את הניקוטין מתוך עלי הטבק וצבעו הופך להיות ענברי.
לצורך ריסוס, מוהלים את האלכוהול עם מים ביחס של 25% - כלומר 25% אלכוהול-ניקוטין ו השאר מים
כמובן שמסננים את התמיסה, דרך מסנן, כמוזכר לעיל..
הערות:
א. אין לי 'מיקרו', אך שמעתי כי ניתן למצות ניקוטין מעלי טבק ב..מים תוך שימוש במכשיר 'מיקרוגל', אז אם יש לך ואתה רוצה לנסות, זה יחסוך את האלכוהול
ב. אם אתה מכיר קצת צמחי בר - ישנו צמח הנקרא 'טבק בר' ומעליו ניתן להכין גם 'מיצוי ניקוטין' אפקטיבי.
ג. לגבי ריסוס, יש לזכור לרסס 1. 'עד נגירה' - שחומר הריסוס ממש יטפטף מהעלים. 2. חשוב לרסס גם את החלק התחתון של העלים - מקום מחבוא פופלרי לכל מיני מזיקונים..
לסיום, בעץ צעיר, רצוי לטפל באינטנסיביות, ולרסס אפילו פעם ביומיים או שלושה, אחר ה'מנהדר' - 'עש המנהרות' ממש יפריע לגידולו של העץ. עץ מבוגר, יכול כבר להסתדר לבד, אם הוא גדל נכון ובסביבה בריאה - השקייה נכונה, זיבול/דישון, חיפוי וכו'
אדגיש שוב את ה"מוטו" שלי, המופיע ב'חתימה' שלי :
באדמה בריאה גדלים עצים בריאים
עצים בריאים, לא חוששים ולא נתקפים ע"י "מזיקים"
לא בכדי אני כותב מזיקים ב "מרכאות", כי גם להם יש תפקיד בטבע, והוא, חיסול צמחים ועצים לא בריאים והחזרתם לאמא אדמה. הם לא יתקפו עצים ביאים הצומחים באדמה הרוחשת אורגניזמים טבעיים המקיימים את המערכת הסימביוטית הזו, הנקראת "אדמה אורגנית".
מוצרים כמו 'קונפידור' ואחרים, הורגים את עש המנהרות וכנימות.. אך בו בזמן משמידים את כל החיים שהיו באדמה שמתחת ומסביב לעץ ואז.. רוטינה אינסופית של עצים חלשים ומחלות
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ
אורגני זה הטבע שלי
באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים