יהודית כתב:שלום ראובן
אני מצטרפת חדשה וראשית ברצוני לברך אותך על הסבלנות והתשובות ומפורטות והמלמדות, כבר מספר שבועות שאני רוראת את הפורום, לומדת, שואבת מוטיבציה, מנביטה והשבוע יצאה לדרכה גינתי הראשונה, בחלקת אדמה קטנה בבית הוריי, ניקשתי, עדרתי, גזמתי,הכנתי מקום לערמת הקומפוסט והתחלתי לערום (לפי הוראות שמצאתי באתר לפי שיטת 10 שכבות, וכמובן שעלו המון שאלות: אז בעצם כמה שכבות 4 או 10? לוקח זמן לערום שכבות במיוחד של מזון מטבח לח, מתי מתחילים להרטיב רק שכל הערימה מוכנה או לאורך כל תהליך הערום (?) מתי מתחילים לערבב כל שבוע שכל הערימה מוכנה או לאורך כל תהליך הערום? כמה זמן בערך לוקח לקומפוסט? ומתי מפזרים בגינה רק לפני זריעה ושתילה או גם אחרי? ואם תוכל גם כמה מילים על הומוס, האם אפשר בלעדיו ( העיסוק בתולעים קצת קשה לי)ומה הוא נותן לאדמה שקומפוסט לא?
עוד שאלה אחרונה אם זרעתי מזרעים לא אורגנים באדמה שלא רוססה בעבר ואני מטפלת בגידולים באופן אורגני מייבשת גידול וזורעת ממנו שוב, תוך כמה מחזורי צמיחה זה יחשב אורגני ואם באמת יש חשיבות לקניית זרעים אורגנים.
אשמח לתשובותך תודה יהודית
dolphin45 כתב:ראובן, שלום,
יש לי קומפוסטר שרכשתי דרך המועצה. חשבתי שזה יקל על הביצוע, אולם בחורף הלחות גבוהה בקומפוסטר ובכל פעם שאני פותח כדי לערבב, ישנם מעין ברחשים שיוצאים ממנו, איך אני פותר את הבעייה הזו?
תודה, אהרן
רציתי גם לבדוק מדוע קראתי היכן שהוא שלא לשים פרי הדר בקומפוסטר-יש סיבה לכך?.תודה
ראובן כתב:שלום ראובן,
התחלתי ערמת קומפוסט לפני בערך חודשיים לפי ההמלצות שלך ונדמה לי שהיא כבר בתהליכי סיום.
רציתי לדעת כל כמה זמן מומלץ ליסד ערמה חדשה? הגובה של הערמה הנוכחית היא בערך חצי מטר. האם זה מספיק בשביל להגיע לרמת חום מספקת ולייסד ערמה חדשה?
תודה.
ראובן כתב:תודה על העזרה.
לפי מה שכתבת האם הגיע הזמן להתחיל ערמה חדשה? לגבי הערמה הנוכחית יש לי שם כבר "גן חיות" קטן שכולל שבלולים, חלזונות, חיפושיות, נמלים, מרבי רגליים, עכבישים, תולעים וכו' ומדי פעם אני מוצא יצור חדש שלא פגשתי לפני כן (הבולטים בעיקר הם הנמלים שנמצאים שם בהמוניהם). כך שנראה לי שאני "מכוסה" מהבחינה הזאת.
bmshlomo כתב:הי ראובן
1. אין לי מקום לקומפוסט לא קנוי ולא כמו שאצלך בגינה מה אני יכול לעשות כדי להשתמש בפסולת מהגינה ובפסולת האורגנית שבבית, האם לשים בשק לתת לו להתבשל ולפזר?
2. יש לי משאבת דישון - ברור לי שאתה חושב שזה מיותר, השאלה אם אפשר לשים דשן אורגני נוזלי או פשוט לבטל אותה לצערי יש לי אדמת קבלן אני גר בבנימינה
3. האם אפשר לשים מסביב עצים ושיחים חיפוי "טרי"?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד