בנו כתב:טוב אני מוכן להתחיל עם ערימת הקומפוסט הראשונה שלי ויש לי הרבה שאלות לפני שאתחיל וזאת למרות שקראתי את כל השרשור הזה:
* קודם כל בנוגע לחומר היבש אצלי בגינה כמעט ואין אבל למזלי יש לי המון שכנים עם שטחים פתוחים והמון עליי שלכת אז אני פשוט הולך "לעזור להם" לנקות את השטח וגורף מלא עלים יבשים שישמשו אותי כחומר יבש.
* חומר לח אקח מהמטבח כיוון שאין לי דשא לח בחצר.
עכשיו לשאלות:
מיקמתי את ערימת הקומפוסט במקום שטוף שמש כי אין לי ממש מקום אחר משמע המקום מקבל שמש משעה 10-11 בבוקר ועד 6 בערב האם זה יותר מדיי? יהרוס הכל?
בנוגע לערבוב ועיצוב הערימה כחרוט זה נעשה רק לאחר שסיימתי עם כל השכבות והחלטתי להתחיל לתת לערימה לעבוד או שיש לערבב את הערימה כל הזמן ולהערים אותה לחרוט כל הזמן?ומה בנוגע להרטבה של הערימה להתחיל כבר מהתתחלה או רק כשאני מחליט לסיים את הוספת החומר ונותן לערימה לעבוד?
זו ערימה ראשונה ולכן רשום להוסיף קומופוסט בקר אבל לי יש קומפוסט רגיל שקניתי במשתלה האם זה גם טוב ואם כן איפה להוסיף בשכבה של החומר הלח או היבש?
זה בסדר להוסיף חתיכות שלמות מהירקות ולא רק קליפות למשל אישתי עושה סלט וחותכת חתיכה רצינית מהגמבה אפשר להשתמש בכל החתיכה או שרצוי שלא או אולי לחתוך אותה לחתיכות קטנות יותר לפירוק מהיר?
טוב הרבה שאלות תודה על התשובות מראש
ראובן אורן כתב:תעד וצלם..!
אין ספק שזו חוויה
אני נהנה מכל מחזור, כבר כ 16 שנים !
בנו כתב:מעולה. אז בעצם כל מה שצריך זה עלים יבשים וגזם דשא? האם לשים את כל מה שיש לי בבת אחת (שק עלים ושני שקי דשא?) או כל יום להוסיף?
כל עוד יש לי גזם דשא לא צריך קומפוסט קנוי? ואם יגמר הדשא להחליפו בקומפוסט או שיש עוד תחליפים לערימה הראשונה חוץ מזבל מהמטבח?
לאבא של יש כלבה טבעונית (כן הוא קצת הגזים) האם הצואה שלה תתאים?
נדב.ק כתב:רציתי לברר משהו שנדמה לי שקראתי באחד השרשורים:
גזם שם שיחי ורדים, לא טוב לשים בקומפוסט? הם הקוצים מתפרקים, או שייקח מלא זמן?
בנו כתב:יש לי ליד הערוגות וערימת הקומפוסט מלא מלא מעופפים, הזבקוקים מפוצצים בכמות שעוד לא יצא לי לראות בכל יום כל בקבוק מלא בלפחות 20 זבובים, מאיפה ולמה הם מגיעים? ערימת הקומפוסט לא מסריחה ועיקר המעופפים הם דווקא לא הזבובים אלא חרקים לבנים נראים כמו תרפיסים אבל הם רק מעופפים ולא עולים על הצמחים כמעט מישהו יודע?
מני כתב:יש איזה רעיון של הכנת קומפוסט בבור שתקוע לי בראש. יש חיה כזאת??
שלומי קאפח כתב:ראה ששרשור של הכנת קומפוסט.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד