מיכל ב כתב:שאלה:
כשאנחנו מכניסים לקומפוסט חומר מהמטבח אנחנו בדר"כ מחסים בקש שאנחנו לוקחים מהבלות בחוות הסוסים שלידינו. לפני הקש אנחנו מוסיפים תמיד שכבה של זבל סוסים יבש ואז מכסים, לפעמים מוסיפים גם קש עם הלשלשת של האפרוחים
האם זבל סוסים טוב כתוספת לקומפוסט? אני זוכרת שקראתי תשובה כאן שאם הסוסים מקבלים טיפול נגד תולעים הזבל שלהם לא טוב לקומפוסט. אני לא יודעת מה הם מקבלים. האם זו בעיה?
הטיפול שלכם בערימת הקומפוסט יפה - אתם שומרים על עירום שכבות סירוגין - 'חומר לח מהמטבח' ועליו 'קש' וחוזר חלילה - זה מצויין
אפשר להוציא מהרוטינה הקבועה את זבל הסוסים ולהוסיף ממנו רק פעם ב 4 או 5 שכבות. זבל הסוסים משמש כ'סטארטר' לערימה - מוסיף לה מיקרואורגניזמים - חיידקים ופטריות מפרקי תאית, הנמצאים במערכת העיכול שלו... וזה מצויין, אבל לא חייבים כל הזמן
ראוי לזכור שהוספת קש וזבל סוסים, מחייבת אתכם להשקות את הערימה כמעט כל יום כי מדובר בחומר מאוד יבש והנוזלים המופרשים מהחומר הלח שמגיע מהמטבח, לא מספיקים להרטיב את הערימה היבשה הזו. אם יש אפשרות, אז אני ממליץ לחבר למערכת ההשקייה שלכם, 2 מתזים זעירים ולקבוע אותם ב 2 פינות נגדיות של הערימה ולהשקות אותה כאילו שהיא 'ערוגה'.
כעת, לגבי זבל הסוסים והחשש שמא הסוסים עברו תילוע
כן, הנושא הוזכר במיוחד לגבי התולעים האדומות שמאוד אוהבות זבל סוסים. אך אם יגיע אליהם זבל מסוסים שעברו תילוע בשבועיים האחרונים, ברור שכל התולעים יתפגרו מיידית.
ומאחר וערימת הקומפוסט שלנו מתפרקת בזכות המיקרואורגניזמים הרבים שרוחשים בערימה, מפרוקי רגליים, שלשלים ועד לחיידקים ופטריות - הרי שזבל סוסים המכיל חומרי תילוע, ישמיד את כל האוכלוסיה שלהם וזה יעצור את הבשלת הערימה.
אם יש לכם אפשרות לברר מתי עברו הסוסים תילו - מה טוב.
אם אין אפשרות, עדיף שלא להשתמש בזבל הסוסים, מהסיבה שהזכרתי למעלה.