ראובן אורן כתב:1. 'לא' לשכבת טוף ! אין בה כל 'ערך מוסף' מבחינת טיהור או כל בחינה אחרת. נהפוך הוא! שכבת הטוף תמנע תנוע חופשית של המים באגן - זרימה וסחרור. בתחתית האגן תמיד תיווצר שכבת משקעים אנרירובית והטוף רק 'יקבע' אותה. ככל שקרקעית הבריכה תהיה 'חלקה' יותר, קל יהיה לתת לה 'טיפול תקופתי', ע"י ריקון המים ושטיפה בלחץ של הקרקעית ו/או קירצוף עם מטאטא / מברשת. את האבנים השטוחות כ'מעמדים' לעציצים, יש לסדר בצורת ╦═╦═╦╒פחות או יותר, לפי הגובה הנדרש מהצמחים / עציצים. כך תקבל 'חללים' שיאפשרו זרימה יותר חופשית של המים וכן 'מערות מסתור' לדגים הקטנים
ראובן אורן כתב:2. החומר השחור בקרקעית, משמש (ברור !) לאיטום תחתית ודפנות של אדניות לצמחים. לא נתקלתי במקרים של 'הפרעה' או 'הרעלה' כלשהי. אין צורך בשום יריעה. רק לוודא שיש אטימה מלאה (זוכר שדיברת על 'דליפה' כלשהי..).
ראובן אורן כתב:3. ל'מסנן' שלי אני יותר מתייחס כ'מסנן ביולוגי', לצורך פרוק המרחפים השונים שבבריכה, להבדיל מהמסנן בסגנון שבנה נוגן, שהוא הקלאסי לעניין. בתוך הצינור שלי 'משתוללות' 12 'ליפות פלסטיק' שעולות ויורדות לכל אורכו של עמוד המים, על פי מצבן. חומר אורגני / צמחי נתפס בהן והן שוקעות לתחתית ואח"כ כשהוא מתפרק, הן צפות - עולות ויורדות. המים בבריכה צלולים לחלוטין, אבל כמובן שמצטברת כמות מינורית של משקעים בתחתית וזה ממש לא מפריע לי, להיפך, אני כמעט 'מטפח' את זה, כדי שהבריכה תהיה 'טבעית' ככל האפשר
לענייות דעתי, כל סוג של 'סנן', עדיף שיימצא בפתח היציאה של המים (אחרי המשאבה), לאגן זה או אחר. סנן או 'רשת' כלשהי, בפתח הכניסה למשאבה, רק מסיבה אחת - למניעת שאיבת דגים ו/או ענפים ועלים שנקלעו לבריכה
* זה מזכיר לי, לגבי התמונה (תמונה ראשונה) בה אתה מראה את צינור יציאת המים האפורים מהבית לבריכה. שם, צריך מיכל מחורר המלא ב'פרלון'. על פי הצעתו של שלומי, זה מה שעשיתי (אם אתה זוכר..) בפתח הכניסה של המים האפורים תקעתי סלסלת פלסטיק עמוקה מלאה ב'פרלון' והאפקט הטיהורי, נפלא וכמובן שהוא משפר את איכות המים האפורים, ע"י סינון מיני ג'יפה.
ראובן אורן כתב:4. הערה אחת לגבי ה'אובר פלואו' - ניאגרות ופרזוסטאט, על הכייפאק. 'השקייה' באוברפלואו, לא כל כך נראית לי, מבחינת אפשרות של השקיית יתר והצפה מוגזמת של ערוגות וצלחות עצים. אלא אם כן, יש שליטה מסויימת על האוברפלואו ע"י 'קבל' כלשהו - מיכל.
אבל אם ניתן להפנות את האוברפלו לאזורים שונים, כל יומיים נניח, באמצעות סוללת ברזים זה עדיין לא מספיק גמיש?
שלומי קאפח כתב:תמיר בוקר טוב.
לגבי התקנת מסנן לפני המשאבה ,אני תומך בדעתו של ראובן שעדיף מסנן ביציאת המים של המשאבה(באגן הלח או מפריד השומנים)
דרך אגב היום יש משאבות אקווריום עם מעטפת מגן מפלסטיק מחוררת גדול יחסית. אחת כזו קניתי לצברי נוגן. משהו בקוטר 10 סמ ועומק 10 סמ .
כך ששטח הפנים הגדול נותן למשאבה מרווח עבודה גדול והיא לא נסתמת מהר. אם צברי נוגן יוכל הוא יצלם לך את רשת הכניסה של המשאבה.
תמיד צריך לזכור שהמסנן צריך להיות טוב וקל ונוח לתפעול. ואני שניסיתי מסנני חול ,מסנני קרטדרידג',מסנני בזלת וטוף גיליתי שמסנן הפרלון הוא הקל ונוח לתפעול.
דקה מתחת למי ברז והמסנן נקי.
לגבי איטום הצינור בבריכה התחתונה. למרות שיש חומרים שאוטמים גם כשיש רטיבות,אני ממליץ לרוקן את המים לקוביה ולאטום את סביב הצינור גם מבפנים וגם מבחוץ.
אנו משתמשים בעבודה עם חומר איטום של סיקה (פלקס או טופ 7)כמו צמנט. אם תצטרך אוכל להביא לך כמות שתספיק לך לאטום את סביבות הצינור.
מקווה שעזרתי שלומי
תמיר1 כתב:מקבל ההצעה של ראובן ושלך להקדים משאבה למסנן. אני צריך לקנות משאבה כמו זו שקנית לנוגן (מה שקנית לי היה משאבת אויר); כמה וואט וכמה היא עולה?
זה מוביל לעוד התלבטות: אפשר לקנות משאבה עם הספק נמוך (חסכונית) שתעבוד 24/7 (נניח שהיא מסחררת את כל המים בבריכה כל כמה שעות) אבל הזרימה לא חזקה ועלולים להיווצר אזורים של מים עומדים, או שקונים משאבה עם ספיקה והספק גדולים שתעבוד לסרוגין כמה פעמים ביום, תזיז טוב-טוב את המים בבריכה אבל עלולה להינזק בגלל סגירה והפעלה תכופה (נאמר בפורום שהפעלה וכיבוי תדירים של משאבת אקואריום מזיקה לחיבור הציר לפרופלר, ולכן הפעלה עם שעון שבת לא כל כך רצויה). מה דעתכם? במקרה שלי, אני צריך משאבה שמסוגלת להרים בערך ל- 1.5 מטר עם זרימה סבירה לאגן של כ-2 קוב.
תמיר1 כתב:שלומי קאפח כתב:תמיר בוקר טוב.
לגבי התקנת מסנן לפני המשאבה ,אני תומך בדעתו של ראובן שעדיף מסנן ביציאת המים של המשאבה(באגן הלח או מפריד השומנים)
דרך אגב היום יש משאבות אקווריום עם מעטפת מגן מפלסטיק מחוררת גדול יחסית. אחת כזו קניתי לצברי נוגן. משהו בקוטר 10 סמ ועומק 10 סמ .
כך ששטח הפנים הגדול נותן למשאבה מרווח עבודה גדול והיא לא נסתמת מהר. אם צברי נוגן יוכל הוא יצלם לך את רשת הכניסה של המשאבה.
שלומי קאפח כתב:
לפי נתוני היצרן בגובה 1.5 מטר הספיקה היא 1000 ליטר שעה.(הייתי מוריד 20% הם תמיד מגזימים כלפי מעלה)
תמיר יש את עקומת הגובה והספיקה על גבי האריזה.
סינון וטיהור קל ונעים.
שלומי
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים