amirk כתב:חיברתי צינור שמוריד את מי המקלחת בבית לדלי גדול, כמות המים שיורדת היא גדולה יותר מההשקיה הנחוצה לעצים הבוגרים.
יש אולי איזה רעיון איך לטהר את המים בשביל השקיית גינת ירק?
amirk כתב:אורן ראובן כתב:amirk כתב:חיברתי צינור שמוריד את מי המקלחת בבית לדלי גדול, כמות המים שיורדת היא גדולה יותר מההשקיה הנחוצה לעצים הבוגרים.
יש אולי איזה רעיון איך לטהר את המים בשביל השקיית גינת ירק?
כן, בהחלט !
כל "בריכה" שתוכל לאלתר עם צמחי מים וגדה, תעשה את העבודה
הרעיון הכללי הוא - חבית של כ 200 ליטר - אפשר למצוא כאלו מתגלגלות 'חופשי' באתרי בנייה וכדומה
בתחתית החבית מתקינים צינור יציאה (רצוי עם ברז) ואת החבית ממלאים בטוף גס, לפחות עד חציה, מעליה שכבה של טוף דק בגובה כ רבע מהמיכל ושכבת אדמה גננית('מצע גן') בעובי של כ 10 ס"מ. בשכבה זו יש לשתול 'צמחי גדה'.
המים מהמקלחות, צריכים לזרום לחלק העליון של החבית ומהצינור התחתון, יצאו מים מטוהרים המתאימים לירקות.
אם תשיג 2 חביות, מה טוב! החבית הראשונה תקבל את מי המקלחת ובחלקה העליון יהיה צינור שיעביר את המים מהחבית המתמלאת, אל החבית המסננת.
אני עובד, על משהו כזה, אצלי.. לאט לאט אבל באינטנסיביות..
יש לנו פח ישן שחור של 60 ליטר.. ועוד אחד של 200, חשבנו לעשות את השחור בתור מסנן ושהמים משם יעבור גדול יותר לאגירה והשקיה גינה.
-שאלה בקשר לשכבות טוף- המים מגיעים מלמעלה -לפי מה שראיתי בחוות בחו"ל זה שהחומר הגס נמצא למעלה כך כל הלכלוך הגדול נתפס,משם עוברים לשכבה מתחת שהיא אבנים עדינות יותר וכך הלאה- שהשכבה האחרונה-חומר כדוגמת פחם או אבנים קטנות מאוד ->בתחתית החבית וזוהי השכבה שמסננת את הרכיבים הקטנים ביותר. .(ומלמטה המים עוברים לחבית הגדולה יותר.
amirk כתב:יש מבצע של חצי מחיר לזרעים שונים באתר המעולה של תומפסון
[/url]http://seeds.thompson-morgan.com/uk/en/.[url]
אילו צמחי צמחים ממולצים לזרוע בחבית?..
מתכנן לעשות קניה היום עד חצות
[/url]
zvika כתב:האם סתם פספסת אותן או שהסיבה שונה
zvika כתב:פשוט במקום לינק ושתלך לחפש העתקתי הכל מחדש וכך תוכל לראות מיידית:
הודעהנשלח: 11/06/2008 ב- 20:55:57 כותרת הודעה: מספר שאלות לגבי התיאור המפורט שלך תגובה עם ציטוט
1. כמה זמן לוקח עד שגדלים החיידקים בתחתית ומתחיל ניקוי המים?
2. האם יש לאגור את המים במערכת ללא הוצאתם במשך זמן מסויים?
3. כמה זמן לוקח לטהר מים חדשים לאחר שכבר גדלה כמות חיידקים נכבדה?
4. האם ניתן לטהר כך מי מכונת כביסה כך שישמשו בריכת דגים?
zvika כתב:הרבה תודה על התשובות המפורטות.
אני כמובן עןשה הכל מג'אנק שאני מלקט בצידי הדרכים. בשלב זה יש לי רק חצי חבית של 100 ליטר ואם זה אתחיל
רק רציתי להבהיר נקודה אחת, עד שמצטברת מושבת חיידקים מספיקה (עד הוספת האדמה, או ההנחה שלך לחכות חודש) אני מניח שכדאי לא לתת למים לצאת (בעזרת הגרויטציה כפי שציינת) אלא לעצור אותם עם ברז - האם אני צודק?
אני אתחיל גם לבצע ואיידע אותך בתוצאות ובניסיון שלי.
אני מניח שעם מידע משותף נגיע לתןצאות טובות
amirk כתב:כל מיני שאלות צצות במהלך התכנון של המערכת.
1. קראתי בשני ספרים שונים (ומעולים) על מערכת מים אפורים-
הראשון בספרה של טליה שנידר והשניה ב"זבלאנושי"(שמבוסס על המערכת מ GREYWATER.COM)
יש הבדלים עקרוניים בין שתי המערכות- לפי מה שאני הבנתי.
מערכת אחת צינור הכניסה נמצא למטה-בשכבת האבנים והחומר הגס ואילו צינור היציאה בחלק העליון ביותר של המיכל -מעל לצמחים.
במערכת שניה ההפך- כניסה מלמעלה ואילו יציאה מלמטה.
האם נתקלת בזה?
(אוכל לצרף צילומים מהספרים אם יש צורך)
2. קצב סינון המים- האם לא תהיה בעיה בכמות של 60 ליטר שיורדת בבת אחת אל המיכל סינון- לפי מה שהבנתי קצב הסינון הוא איטי ולכן יכול להיות מצב שהמים ישפכו החוצה מהמיכל?
3. - צמחי מים - מה קורה במצב של יום או יומיים ללא מים במיכל הסינון?
4. מהי שכבת הפרדה "בד גיאוטכני" ?
5. הצינור שיוצא משכבת הסינון התחתונה לא יתמלא במים (חוק כלים שלובים )?
תודה רבה
amirk כתב:תודה.
1.טוף גס וחצץ יעשו את אותה עבודה ?
מצטער על השאלה החוזרת אבל בעיית חוסר הבנת פיזיקה קלה-
2. אם החבית המסננת שקועה באדמה- והצינור שמוציא מים יוצא מתחתיתה- איך המים יעברו לחבית השלישית (האוגרת) בעצם? (יצא מצב שהחבית השלישית גבוהה יותר או באותו הגובה של השניה)
שי.י. כתב:אני הבנתי שהחבית עם הטוף והצמחים צריכה להישאר כל הזמן מלאה מים ע"י כך שהצינור שיוצא מהתחתית עולה לגובה מסויים (שהוא פחות מגובה החבית עצמה) ואז נישפך לחבית אחרת.
amirk כתב:כן -חום מטורף..חצי שעה של ניקוי עלים יבשים וצהובים מהעגבניות(יש הרבה בשבוע האחרון) ולא ראיתי מרוב זיעה על העיניים
------
לגבי הסינון האיטי - אין עם זה בעייה. איכות המים היוצאים, תלך ותשתפר עם הזמן, עם גדילת המושבה של החיידקים והבקטריות בשכבת ה'סנן'
------
-הכוונה בשאלה היתה האם לא תהיה בעיה שמים בגובה כזה של כ50 סמ יעמדו או יותר נכון יסתננו .
-האם התכנון מבחינת גבהים של השכבות והאדמה נראה הגיוני?
-מה לגבי שאלת השכבה התחתונה של החומר הגס "רשמת בהסבר שצריך רשת פלסטיק צפופה או צמר סינטטי. אבנים גדולות לא יעשו את העבודה? לפי הבנתי השורשים לא יכולים להגיע לשכבה זו בגלל הרשת, ולכן כל חומר גס שישאיר מקום לחמצן והתרבות חיידקים ובקטריות יהיה טוב. "
לצערי לא מגיע לרמת הגולן בקרוב. אז אצטרך למצוא ולקנות טוף דק עבה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד