האגן הירוק יהווה גם מיכל אגירה או שעדיין יהיה מיכל אגירה נפרד?
תמיר אנגל כתב:השגתי מיכל קוביה שישמש כסנן ביולוגי.מדובר בשטח סינון ענק, הבחנתי בכך בעיקר אחרי שחתכתי את החלק העליון. האם הייתם ממליצים לפצל אותו לשניים- חלק אחד סנן ביולוגי והחלק האחר חבית חתוכה לרוחבה שקועה בצד המיכל שתשמש כאגן ירוק? או ללכת רק על סנן ביולוגי.
שתי שאלות נוספות.
1. האם ניתן לשים בסנן הביולוגי בלוק במקום שכבת הטוף הגסה (הוא גם מאד מחורר) ?
2. האם שיחי הפטל הפראי הצומחים לצד גדות הנחלים בגליל ובגולן עשויםי להיות טובים לסנן?
תמיר1 כתב:1. כניסת המשאבה הטבולה לא נראית מוגנת מכניסת שורשים/דגים. האם יש שם רשת מתאימה שלא רואים בצילום? אם לא, ממליץ לשים רשת או לשים המשאבה בתוך דלי שלומי מחורר שישמש פילטר להגנת המשאבה (והדגים).
2. למה להחזיר המים למפריד השומנים? זה גורם לעירבוב מתמיד של המים (השומנים והג'יפה) במקום לאפשר שקיעת הג'יפה וציפת השומנים. באותה מידה אפשר כבר לוותר על מפריד השומנים!
3. משאבה טבולה כזאת משמשת להעלאת המים לגובה של מטרים רבים. קצת כמו לירות עם תותח בזבוב... לא היתה לך משאבת אקואריום של 30-40 וואט לצורך הסיחרור?
מה אמרתי לראובן "כבודו יראה בהשקיה רסק של דגי גמבוזיות " .
האם לא לוותר ולהפריד את מי מכונת הכביסה מהמערכת? או שמא לא מדובר באסון. מה שלי עלה לראש זה להריץ את המערכת איזה חודש ורק לאחר מכן לשתול את צמחי הגדה, יעזור?
תמיר אנגל כתב: האינסטלטור הוסיף כי הוא יעזור לי לחבר את מיכל האגירה הסופי למערכת הביוב, כך שיהיה ניקוז במידה ויהיו יותר מדי מים.
תמיר אנגל כתב: השאלה איך היא תשרוד מהתחלה את מי מכונת הכביסה??
האם לא לוותר ולהפריד את מי מכונת הכביסה מהמערכת? או שמא לא מדובר באסון. מה שלי עלה לראש זה להריץ את המערכת איזה חודש ורק לאחר מכן לשתול את צמחי הגדה, יעזור?
תמיר1 כתב:תמיר אנגל כתב: השאלה איך היא תשרוד מהתחלה את מי מכונת הכביסה??
נסה לעניין את האישה בפתיתי סבון לכביסה שנקרא ליטופית (שקית פלסטיק כחולה). אנחנו משתמשים בזה וזה הדבר הטוב ביותר (לצמחים) אחרי חומץ כי אין בזה פטרוכימיקלים. מוכרים את זה כבר בהרבה (אבל לא בכל) חנויות וזה לא יקר מרוב האבקות.
תמיר אנגל כתב:
אני מערער קצת בנוגע לתפקודה של משאבת המצוף במערכת שלי (מצורף איור). אילו יש מים כל הזמן במיכל האגירה שמוריד בכוח הגרוויטציה מים למיכל הסינון, אזי צריכה להיות גם זרימה קבועה של מים לפח השחור בו נמצאת משאבת המצוף(כלומר תמיד יהיו מים בפח השחור). אם כך הדבר, לא יותר פשוט לשים משאבת אקווריום חזקה במקום משאבת המצוף העצבנית? ואם כן יש משאבת אקווריום שמרימה את המים לרום 2.5 מטר?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים