יובליאת כתב:ענק, בדיוק תכננתי לעשות משהו כזה, כבר יש לי עצים.
לדעתי, עדיף לחבר את אחת הקורות הרחבות עם ציר לקורה הצרה, ובצד השני אפשר לסגור אותה כדי ליצור את המרובע עם מסמר שתוקעים בקורה הצרה ופשוט מכופפים אותו מעבר לקצה (ההפוך מהציר) של הקורה הרחבה. כך הרבה יותר קל לפתוח ע"מ להוציא את תפוחי האדמה.
יובליאת כתב:סתם ליידע כללי אני ליאת, האישה שב"יובליאת" בד"כ אני זאת שפעילה בפורום.
ארץ הצבי כתב:נראה יופי, באיזה תקופה הכי טוב לביצוע?
יזהר כתב:לא בניתי את המתקן אבל בשנה שעברה זרעתי תפוחי אדמה בשיטה הקונבנציונלית והתוצאה.....אכזבה גדולה.
לאחר שהצמחים התחילו להתייבש עקרתי אותם בתקווה למצוא תפוחי אדמה אבל הדבר היחיד שמצאתי היתה מערכת שורשים רגילה של צמח. אף לא זכר לתפוח אדמה אחד.
גם הנסיון לשתול שום לא עלה יפה. השומים שהתקבלו היו קטנטנים ולא הצדיקו את המאמץ ואת זמן הגידול הארוך.
אם מישהו הצליח עם תפוחי אדמה ושום אשמח לשמוע טיפים.
may כתב:יזהר אפשר לנסות גם ב"סתם"מיכל - אני שותלת "עיניים" של תפוחי אדמה בעציץ ענק מלא אדמה עד רבע מתכולתו, כשהצמחים גדלים יפה מכסים כל פעם עוד קצת לגובה. לבסוף הצמחים מתיבשים, הופכים את המיכל ונהנים מתפוחי אדמה (אצלי קטנים בד"כ אך טעימים מאוד).
ראובן אורן כתב:זורעים תפו"א באביב
עדיין אפשר, כי מז"א עדיין קריר, עוד לא קיץ לוהט
טפטפות או התזה ?!
אתה מכיר את האדמה אצלך - צריך שהאדמה תהיה לחה ולא יבשה והדוקה
מציע (אם זה אפשרי..) להתחיל בטיפטוף ליד הצמח הצעיר וכשהוא מתפתח לגובה של 50כ ס"מ ומעלה, לעבור להשקייה יותר רצינית - התזה או 'הצפה', גדי שהאדמה תהיה רכה ולחה.
טיפטוף הוא 'השקייה באינפוזיה' - מקומי וממוקד ! לא מתאים לשורשים שצריכים להפוך לפקעות
בכל מקרה, התזה / השקייה - רק בבוקר מוקדם ולא בערב או בלילה
ארץ הצבי כתב:ארץ הצבי כתב:מתקן לגידול תפוחי אדמה , שלב-שלב , תרתיי משמע
מחפש אדמה לשתילה תפוחי האדמה במיכל
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד