ראובן אורן כתב:של מה הפרחים וה'פירות' ?!?!
ראובן אורן כתב:די נדיר לראות פרחים !
עוד יותר נדיר, למצוא הלקטי זרעים !
שמור עליהם מהל משמר ! אולי יהיו לך בפנים זרעים... אולי !
וזה.. מאוד נדיר !
אריה להב כתב:של מה הפריחה הזו ?
ל ידי גיא דוידוביץ » 03/04/2011 ב- 15:13:47
התפוחי אדמה שאני מגדל במתקן...
ראובן אורן כתב:אריה להב כתב:מה עושים עם מתקן זה בסוף מחזור, מפרקים ומתחילים מחדש ?
איסוף תפוחי האדמה, מתבצע בתהליך הפוך לתהליך הגידול.
בתהליך הגידול מוסיפים 'קומה' אחר 'קומה' כדי לאלץ את צמחי התפו"ד לעלות למעלה ולהוציא שורשים מסביב שמתעבים בהמשך ל'פקעות'.
עם סיום הגידול, כשהצמח מסיים חייו, מתחילים להוציא תפוחי אדמה מה'מגדל' לפי הדרישה מהמטבח ! כל פעם מסירים 'קומה' אחת ואת תפוחי האדמה 'מפנים' למטבח, ואת האדמה שמסירים, מערימים בצד (כך היא גם עוברת 'תיחוח' ואיוורור לקראת המחזור הבא). כך קומה אחרי קומה, עד שהמגדל כולו ..מתפרק.
תפוחי האדמה לא יתקלקלו, כל עוד הם מכוסים בשכבה של אדמה - הם רק יגדלו קליפה עבה יותר.
אסור שיהיו חשופים לשמש ! אחרת יופיעו עליהם כתמים ירוקים המכילים חומר רעיל ! 'סלנום'..(אם אני זוכר נכון)
יעקב ישראל כתב:ראובן אורן כתב:אריה להב כתב:מה עושים עם מתקן זה בסוף מחזור, מפרקים ומתחילים מחדש ?
איסוף תפוחי האדמה, מתבצע בתהליך הפוך לתהליך הגידול.
בתהליך הגידול מוסיפים 'קומה' אחר 'קומה' כדי לאלץ את צמחי התפו"ד לעלות למעלה ולהוציא שורשים מסביב שמתעבים בהמשך ל'פקעות'.
עם סיום הגידול, כשהצמח מסיים חייו, מתחילים להוציא תפוחי אדמה מה'מגדל' לפי הדרישה מהמטבח ! כל פעם מסירים 'קומה' אחת ואת תפוחי האדמה 'מפנים' למטבח, ואת האדמה שמסירים, מערימים בצד (כך היא גם עוברת 'תיחוח' ואיוורור לקראת המחזור הבא). כך קומה אחרי קומה, עד שהמגדל כולו ..מתפרק.
תפוחי האדמה לא יתקלקלו, כל עוד הם מכוסים בשכבה של אדמה - הם רק יגדלו קליפה עבה יותר.
אסור שיהיו חשופים לשמש ! אחרת יופיעו עליהם כתמים ירוקים המכילים חומר רעיל ! 'סלנום'..(אם אני זוכר נכון)
ראובן בראש האשכול מופיע הסבר הפוך:
איסוף היבול:
• מפרקים בזהירות את השורה התחתונה, מוציאים את תפוחי האדמה המוכנים, מחזירים אדמה בכמות המפצה על חסרון נפח היבול ומחברים את הלוחות חזרה.
• כשרוצים שוב לאסוף, מפרקים את השורה השנייה, מוציאים, מחזירים ומחברים מחדש וכן הלאה.
להבנתי - השיטה הזו נראית טובה יותר כי כך ניתן לצרוך את תפוחי האדמה תוך כדי צמיחה ולא צריך לחכות לקמילת הצמח כדי להשתמש בתפוחי האדמה
תקן אותי - איפה טעיתי
יעקב ישראל כתב:
ראובן בראש האשכול מופיע הסבר הפוך:
איסוף היבול:
• מפרקים בזהירות את השורה התחתונה, מוציאים את תפוחי האדמה המוכנים, מחזירים אדמה בכמות המפצה על חסרון נפח היבול ומחברים את הלוחות חזרה.
• כשרוצים שוב לאסוף, מפרקים את השורה השנייה, מוציאים, מחזירים ומחברים מחדש וכן הלאה.
להבנתי - השיטה הזו נראית טובה יותר כי כך ניתן לצרוך את תפוחי האדמה תוך כדי צמיחה ולא צריך לחכות לקמילת הצמח כדי להשתמש בתפוחי האדמה
תקן אותי - איפה טעיתי
יעקב ישראל כתב:ראובן יש לי שאלה נוספת
מתי תפוחי האדמה מהקומה הראשונה גדולים מספיק וראויים לאכילה,
האם רק אחר שהצמח מגיע לקומה 10 ומתיבש או כבר קודם?
דרך אגב בקישור שהביא יזהר מופיע האיור הבא:
מה דעתך?
זוהר218 כתב:אני חוזר על השאלה: האם מישהו הצליח כבר לגדל מחזור יפה בשיטה הזאת?
אני רואה קישורים וסרטים חופשי אני שואל האם מישהו מהפורום הצליח פעם לבצע את זה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים