איתי ש כתב:ואת הצ'ופצ'יקים שמתחת לאדמה..ז"א המקום שממנו אני רוצה שיצאו השורשים..להוריד?
תודה!
איתי ש כתב:אני יודע..?
מהעיניים אמורים לצאת העלים אז מורידים ובמקום עלים הייחור מוציא משם שורשים, כי המקום מכוסה אדמה..!
נשמע טוב לא?
ראובן אורן כתב: רצוי שהענף הנלקח לצורך ייחור יהיה ענף מלבלב. ... עם חתיכה מעוצנ מהענף הותיק - מעין T קטן בבסיס - זה תמיד מצליח !
ענף היוצא מהגזע = 'חוטר'; ענף היוצא מהשורש = 'נצר' (ככתוב - "ויצא חוטר מגזע ישי ונצר משורשיו יפרה")
'חזירים' אלו ענפים היוצאים מתחת ל'תפוח ההרכבה' והם כמובן שייכים ל'כנה' של עץ פראי וקשוח ואין להשתמש בהם...
לגבי הייחור עצמו
כדאי ומומלץ, קרוב למועד חיתוך הייחורים [b]לאטום את החלק התחתון והעליון שלהם (שני ה'גדמים') במשחת עצים או בטבילה בשעווה, כדי שלא יאבדו מים ויתיבשו וכן כדי למנוע חדירת חיידקים או פטריות. החשיבות שבריסוס המים על הייחורים, או בשמירתם באזור לח מאוד, היא קריטית ! יותר מהשקיית האדמה. לאדמה מספיק שתהיה עם מעט לחות, לצורך תחילת יציאת שורשים ראשונים - תהליך הלוקח כ 10 ימים.. בינתיים, אם לא תשמור על לחות של הענף / ייחור, הוא יתייבש וימות, עוד לפני שיתחילו לצאת שורשים[/b].
בקשר ללחות הבנתי שגם האדמה צריכה להיות רטובה/לחה/מנוקזת וגם האויר סביב הייחור צריך להיות לח. כלאמר אין הכרח להתיז ולהרטיב את כל הענף (קצת קשה לקלוע דרך המכסה ) אלא שהעיקר לכסות עם פלסטיק ואז האדמה הרטובה בהתאדותה יוצרת סביבה לחה לייחור. אם כך, כדאי להשאיר את הפקק על הבקבוק כדי לשמור על הלחות קרוב ל100% לחות. כל עוד אין עלים, אין פוטוסינטזה. וכל עוד אין פוטוסינטיזה, לא צריך החלפת אויר כמעט. אני בכיוון?
ראובן אורן כתב: ראוי להקפיד ולבחור בענפים מלבלבים וצעירים כשבבסיסם חתיכה חומה ומעוצה.
אם הכנת 'תמיסת הורמון' מענפי ערבה, אז.. מכינים את כל הייחורים - מנקים אותם מעלים מיותרים, קוטמים לאורך מתאים, טובלים ב'משחת עצים' ו.. מכניסים לתוך 'תמיסת ההורמון' למשך לילה - את כל הייחורים בתוך כוס עם תמיסה בגובה 3-4 ס"מ של תמיסה.
משאירים למשך לילה ואפשר קצת יותר, אם 'אין זמן'.., ואחרי כן מתפנים לשתילה
מאחר ואין לך בעייה (_תודה לאל!) של 'משאבי מקום' אולי הגיע הזמן שתארגן לך 'חממה' שתשמש כ'מעבדה' לצרכים אלו.
.....שולחנות רשת בגובה נוח
.....ומלמעלה - 2-3 'מתזים / מערפלים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד