ראובן אורן כתב:כן, אני חותך אותם לפיסות בגודל של כ 5-6 ס"מ ומרסק אותם / מועך אותם כדי לזרז את העליך - 'שטח הפנים' גדול יותר וכו'
ראובן אורן כתב:החומר הזה מתפרק ומבאיש מהר ויש לשומרו בקרור ורצוי להכין כל פעם, כמות קטנה לצרכי השרשה.
ראובן אורן כתב:לא בשמש ! רקינת ה UV משמידה הרבה דברים חיים, מזרעים ועד לחומרים פעילים שלא מכוסים ע"י קליפה.
תמיר1 כתב:
אני אחכה שאינטל תסגור איזה FAB ואקנה בהזדמנות שולחנות של חדר נקי מנירוסטה מחוררת
ראובן אורן כתב:פטיש של שניצלים / מערוך.. כמה מכות על הענפים כדי למעוך אותם וזהו !
מייד לאחר ה'ריסוק', להכניס לבקבוק עם מים
כ5-6 ענפים באורך כ 30 ס"מ לתוך בקבוק של 1 ליטר
'לילה' או 24 שעות זה לא מספיק מהר ?!
ראובן אורן כתב:זה בסיידר, אני עדיין מרוכז
פעולת הריסוק מזרזת מספיק את העניניים וכבר לאחר 24 שעות אפשר להשתמש בחומר, במקום להשאיר ענפים במים למשך כמה ימים - שבוע - או שבועיים
זה חלק מהשיפורים שהמצאתי מאז 'ימי קדם', כמו 'ערימת קומפוסט אינסטנט' וכמו ה'הר החרוטי' עם החור למעלה וטיפטוף מים.. הכל המצאות ופיתוחים שלי - בלי לרשום פטנט ! (כן, גם ה'זבבוק'.. )
בכוונה הדגשתי - להכניס הענפים הכתושים מייד למים.
לאחר יממה, בטמפרטורת החדר - אפשר גם יותר לשמור את הבקבוק עם הענפים במקרר
ועוד משהו ששכתי לכתוב קודם (בגלל הצום ?!) ממליץ להשתמש ב'מים טובים' - קרי, מי מזגן או מי גשם
..אפשר גם לנער את הבקבוק מדי פעם..
דבר אחד עוד לא ניסיתי... להכניס את הענפים ל'בלנדר'..
ראובן אורן כתב:זה חלק מהשיפורים שהמצאתי מאז 'ימי קדם', כמו 'ערימת קומפוסט אינסטנט' וכמו ה'הר החרוטי' עם החור למעלה וטיפטוף מים.. הכל המצאות ופיתוחים שלי - בלי לרשום פטנט ! (כן, גם ה'זבבוק'.. )
אסף א כתב:ראובן אורן כתב:זה חלק מהשיפורים שהמצאתי מאז 'ימי קדם', כמו 'ערימת קומפוסט אינסטנט' וכמו ה'הר החרוטי' עם החור למעלה וטיפטוף מים.. הכל המצאות ופיתוחים שלי - בלי לרשום פטנט ! (כן, גם ה'זבבוק'.. )
מצטער אבל ראיתי את זה במקומות אחרים-בחו''ל (לפניכמה שנים)
ראובן אורן כתב:שיטה אחרת, יותר ביתית, שאני משתמש בה לייחורים (בהצלחה רבה) זה ארגז קלקר גדול (רואים את הארגזים הללו בתמונות שמביא טיבי ). אני משיג אותם מ'שנורר' בחנויות דגים - עם או בלי מכסה.
ממלא חצי גובה באדמה משובחה ולמעלה מניח לוח זכוכית שהיה פעם מדף של מקרר. הלוח מתאים בדיוק לגודל הארגז עם חריץ דק ב2 הצדדים לאיורור
כמובן שקל מאוד לרסס את פנים הארגז הזה - מרימים את לוח הזכוכית, מרססים וסוגרים
זהבי כתב:האם ניתן להפיק הורמון השרשה מעצים נוספים? לא ראיתי ערבה בסביבה...
זוהר ד. כתב:מה זה יחורים?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד