רועי סופר כתב:טוב, אז ביצעתי בדיקת מעבדה עצמאית לכבול-קומפוסט של מרום גולן במטרה לראות אם הקומפוסט מתמוסס במים - להן :
לקחתי חצי ליטר קומפוסט שמתי בדלי הכנסתי הרבה מים וערבבתי. נתתי לזה לנוח 10 ד' ערבבתי שוב ו...
יש מעט "חלקי קומפוסט" שצפים במים - ז"א לא ממש התפרקו בתהליך הקומפוסט. אבל ממש לא הרבה, השקתי עם התה הזה מס' צמחים ורציתי לראות מה נשאר בדלי.
נשאר כ20-25% מהחומר. הוספתי שוב מים, ערבבתי, נחתי, ערבבתי ושפכתי ונשאר כ-10 אחוז מהחומר בדלי.
מה שנשאר זו אדמה בוצית דחוסה שמתפוררת במעיכה בין העצבות וצובעת בשחור את היד (כבול???). ההתרשמות שלי שזה מתפרק אבל לאט.
וכן מה שנשאר זה 10% לערך (אולי אפילו מעט פחות) מהחומר וזה לא נראה לי הרבה.
כשארכוש בקרוב קומפוסט של דשנית, אעשה בדיקת השוואה ואדווח.
שתי שאלות:
1. האם מישהו מאלו שמייצרים קומפוסט אורגני בבית ניסה לעשות זאת ולראות מה מתקבל בקרקעית הדלי ? האם כל הקומפוסט הבייתי מומס? האם נשארת אדמה לא מפורקת?
2. האם השיטה של המסת הקומפוסט במים והשקיית צמחים עם המים "המקומפסטים" הינה רעיון טוב? מצד אחד הקומפוסט נוזלי והוא חודר לקרקע בקלות, מצד שני האם כך הוא יכול לבצע את תפקידו כמאוורר קרקע כאשר הוא חודר לקרקע כנוזל מומס ?
רועי
אני לא משקה בתה קומפוסט,רק עם תה הומוס לדישון ותה שירפדים.
קומפוסט זה לא דשן.
ברור שאם האלטרנטיבה זה כלום,אז בסדר.
אני יודע שלא כולם מסכימים איתי.