אהלן
ראשית הרשו לי להציג את עצמי... אני תמיר, מבת-ים/ת"א, משרת בחיל האוויר, זו בערך השנה השניה שאני מתעסק בגידול תבלינים וירקות בעצמי, עד כה נהנה מכל שניה,
במיוחד מהעבודה השוטפת והמלכלכת (בכל זאת, חיל האוויר). גידלתי ומגדל נענע, בזיליקום, אורגנו, עירית, פלפלי נוי, חלפיניו, צ'ילי, חסה ותות שדה.
לאחר הצלחה די מספקת בשנה שעברה עם הפלפלים (והתמכרות סמוכה לכך לחריף) החלטתי לקחת את זה רמה מעל ולתת לעצמי יבוא יותר רציני השנה ואולי הפעם בזמנים הנכונים.
אני מציין גם שאת כל מה שתיארתי אני מגדל בעציצים בחלון שטוף שמש.
עומרי,
זה כבר מכמה זמן שאני קורא באתר המרתק שלך לגבי גידול פלפלים חריפים, כבר יצא לי לגדל 2 זנים שונים של פלפלים פשוטים, שניהם היו הנבטות מפלפלים שקניתי בסופר אך הייתי רוצה להתקדם קצת יותר וולהנות מגידול של כמה זנים השנה... חשבתי שזה יהיה הזמן הנכון להתעורר, כך שאוכל להספיק להנביט אותם בזמן הנכון השנה
לא אשגע אותך יותר מדי, רציתי רק לשאול מאיפה הגישה שלך לזנים שונים של פלפלים (זרעים) ובפניה ג'נרית אל כולם כרגע - האם אפשר להגיע לאותו מקור או לחלופין לקבל מכם כמה זרעי סיפתח באופן חד פעמי כדי שאוכל ליצור לעצמי מחזור זרעים גם לשנה הבאה... בתשלום כמובן, אני לא מכיר את אופי המגדלים ולא ארצה חס וחלילה לגזול מפרנסתכם. אני מעדיף להצליח להסתדר איכשהו עם מישהו בארץ מאשר להסתבך עם הזמנות זרעים מחו"ל וכל הבירוקרטיה.
אשמח לדעת איזה זנים של פלפלים יש לכם והאם תוכלו לעזור לי בתרומה של כמה מהזנים היותר "סטנדרטיים".
עדכון: עברתי על הפוסט הזה מהעמוד הראשון ועד לאחרון והחכמתי המון, בין היתר שמתי לב לזנים המיוחדים שאתה מגדל, עומרי.
אנסה לחדד את עצמי - אני מחפש גישה לפלפלים יחסית סטנדרטיים אך לא משעממים... אני פחות מחפש את פלפל הירקן ויותר פלפלים כדוגמת הקאיין, החלפיניו (שכבר גידלתי אך אין לי יותר גישה לזרעים או פלפלים) וההבנרו. אני לא מנסה לשבור שיא גינס עם זנים פסיכיים של חריפות... בינתיים (;