עמוד 5 מתוך 35

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
מזג האוויר המעונן כבר לא מוליד פלפלים סגולים, אלא ורודים. :)

תמונה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
עמרי שוסטר כתב:מזג האוויר המעונן כבר לא מוליד פלפלים סגולים, אלא ורודים. :)




"העיקר" שבפנים זה לבן לבן..

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
ראובן אורן כתב:
עמרי שוסטר כתב:מזג האוויר המעונן כבר לא מוליד פלפלים סגולים, אלא ורודים. :)




"העיקר" שבפנים זה לבן לבן..

האמת שבזוית הנכונה אפשר לראות שבפנים הוא צהוב, לא לבן... יותר מסוכן. :lol:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
לשנות זוית ?! :twisted:
אני בכלל לא מתקרב לדברים האלו.. שומר אותם לחנוכה, בתור 'נרות קפסאיצין' :mrgreen:

משוגעים על כל הראש !

זה יכול לגרום להודים מלידה, לרקוד בלי הפסקה 'איצ'יקידאנה..'

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
ראובן אורן כתב:לשנות זוית ?! :twisted:
אני בכלל לא מתקרב לדברים האלו.. שומר אותם לחנוכה, בתור 'נרות קפסאיצין' :mrgreen:

משוגעים על כל הראש !

זה יכול לגרום להודים מלידה, לרקוד בלי הפסקה 'איצ'יקידאנה..'

:lol:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אנונימית
עמרי שלום,

יש לי שתילים של גמבה ששתלתי לפני חודש ,האם יש להם סיכוי לשרוד את החורף הזה?

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי גיא מ
עומרי, ציינת שאפשר להתסיס פלפלים, יש לך נסיון עם התהליך הזה? אתה יודע איך הוא מתבצע?

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
אנונימית כתב:עמרי שלום,

יש לי שתילים של גמבה ששתלתי לפני חודש ,האם יש להם סיכוי לשרוד את החורף הזה?

אהלן אנונימית,
תלוי מאוד בקצב הגדילה ובאופן שבו הקשחת אותם. מכוון ואת ממוקמת בפתח-תקווה, אין שום סיבה שצמחים קשיחים לא ישרדו את החורף. :)

גיא מ כתב:עומרי, ציינת שאפשר להתסיס פלפלים, יש לך נסיון עם התהליך הזה? אתה יודע איך הוא מתבצע?

אהלן גיא,
הניסיון שלי בנושא דיי דל, אך הנה חומר קריאה מעניין:
http://www.thehotpepper.com/topic/23146 ... ppers-101/

בהצלחה. :)

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
עמרי,
כמה 'תובנות' ו'שאלות סיכום' שלי לגבי פלפלים חריפים..
תקן, הסבר, האר, פרט והתייחס לדברים ולנכונותם, אם בכלל.. :shake: :nod:

א. יש לגדל אותם באדמה 'טובה' - טוב, זה ברור
ב. השקייה - בהתאם ל'מקום מוצאם' - גשם אקראי = השקייה לא יומיומית, אלא כשהם מגיעים ל"חצי עקה"
ג. דרגות חריפות - מול הבשלה ואיכות הטעם :
1. כשהם צעירים ו'ירוקים' הם לא חריפים
2. החריפות מתפתחת עם התפתחות הגידים הלבנים לקראת גידול הזרעים
3. פלפל 'חצי ירוק / חצי אדום' נושא מעט מרירות של ה'ירוק' - הכלורופיל (כמובן ש'אדום' זה סימבול - יש צבעים רבים)
4. החריפות המאכסימאלית היא במצב של הבשלה מלאה - פרי מבריק ו'חייתי'
5. השארת הפלפל לאחר שלב זה, מתחילה לגרוע מחריפותו ?!
6. פלפל שמתייבש על השיח, פחות חריף מפלפל 'מבריק'
7. השקייה מרובה, מורידה מהחריפות ומהאיכות

ד. זה הכל בעצם..
ה. לעבודה
ו. תודה :bow:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
ראובן אורן כתב:עמרי,
כמה 'תובנות' ו'שאלות סיכום' שלי לגבי פלפלים חריפים..
תקן, הסבר, האר, פרט והתייחס לדברים ולנכונותם, אם בכלל.. :shake: :nod:

א. יש לגדל אותם באדמה 'טובה' - טוב, זה ברור
ב. השקייה - בהתאם ל'מקום מוצאם' - גשם אקראי = השקייה לא יומיומית, אלא כשהם מגיעים ל"חצי עקה"
ג. דרגות חריפות - מול הבשלה ואיכות הטעם :
1. כשהם צעירים ו'ירוקים' הם לא חריפים
2. החריפות מתפתחת עם התפתחות הגידים הלבנים לקראת גידול הזרעים
3. פלפל 'חצי ירוק / חצי אדום' נושא מעט מרירות של ה'ירוק' - הכלורופיל (כמובן ש'אדום' זה סימבול - יש צבעים רבים)
4. החריפות המאכסימאלית היא במצב של הבשלה מלאה - פרי מבריק ו'חייתי'
5. השארת הפלפל לאחר שלב זה, מתחילה לגרוע מחריפותו ?!
6. פלפל שמתייבש על השיח, פחות חריף מפלפל 'מבריק'
7. השקייה מרובה, מורידה מהחריפות ומהאיכות

ד. זה הכל בעצם..
ה. לעבודה
ו. תודה :bow:

בוקר אור, ראובן. :)

א. פלפלים הם צמחים מפונקים למחצה. גדלים בכל שטח ויתנו פרי גם בתנאים הזויים, אך מפונקים מהמובן שיגדלו בצורה שונה לחלוטין במידה ודואגים להם. אדמה טובה יותר (אווריריות, תכולת חמצן, ניקוז, מרווח השרשה וכו') ללא ספק תגרור תוצאות טובות בהרבה. צמחים בריאים הם צמחים פוריים.

ב. ממש אין צורך בהשקיה יום-יומית, במיוחד כשמדובר בצמח בוגר, באדמה. בעציצים הצמחים שותים מים יותר ממני, ממך וכולנו יחד. צמחים בוגרים באדמה טובה לרוב דואגים לעצמם. רוב הדאגה וטיפול הוא על מנת להביא אותם לנקודה הזו. אכן, זנים שונים מתמודדים עם כמויות מים שונות בצורה שונה.

ג.
  1. בתחילת התפתחות הפלפל, הרכבו אינו שונה מזה של שאר הצמח. אינו מכיל חריפות (אולי קלה, במידה ויצור הקפסאיצין החל) וטעמו דומה לזה של העלה לצידו. עם התפתחות הפלפל, עוד בשלבו הירוק, מפתחת לה השלייה ("עורקים לבנים") ובה מיוצר הקפסאיצין - החומר האחראי לחריפות. לקראת ההבשלה (הרבה לפני שינוי הצבע) סוכרים מתחילים להצטבר ביחד עם רכיבי טעם נוספים.
  2. השלייה - הרקמה הלבנה המכילה את הזרעים ומכסה חלק מסוים בפנים הפלפל, היא אכן מקור הקפסאיצין בפלפל. רמת החריפות קשורה ישירות להתפתחות השלייה.
  3. לא יודע בנוגע למרירות, אבל בתחילת ההבשלה רמת הסוכרים אינה בשיאה. משמע רמת המתיקות אינה בשיאה.
  4. האמת ששיא רמת החריפות הוא בזמן תחילת ההבשלה.
  5. במהלך תהליך ההבשלה, כמויות קפסאיצין - החומר האחראי לחריפות הפלפל, מומרות לסוכרים ובכך למעשה, יורדת רמת החריפות (אם כי לא בצורה קיצונית).
  6. ישנם כמה שלבים להבשלה בריאה וקפסאיצין ממשיך להתפרק גם לאחר הצבע הסופי, לכן אפשרי והגיוני שפלפל שנשאר על הצמח עד ליבוש, יהיה חריף פחות מאחד הנקטף בשיאו.
  7. השקיה מרובה, אם כי לא ברמות חולניות הפוגעות בבריאות הצמח, אכן יוצרת פלפלים "מפונקים" אשר פחות חריפים ממה שיכלו להיות במידה והצמח נלחץ. פחות השקיה = פלפלים חריפים יותר. אם כי יותר השקיה = צמח מפונק יותר = יותר פלפלים.

יום מגניב ביותר לכולם. :)

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
צמח שזרעתי מאוחר השנה ורק עכשיו הפירות מתחילים להבשיל. :)

תמונה

תמונה

תמונה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אלעד5
עמרי שוסטר כתב:גלעד שליט בביתו, 1,560 זרעי פלפלים נקצרו, יובשו, נארזו באריזות של עשרה זרעים והיום נקטפו פלפלים נוספים לאותה מטרה. כל שנותר הוא לאחל לכולם חג שמח. :party:

כנראה ואלו כבר מחר ישחטו למען מטרה נעלה - קצירת הזרעים. :evil:

תמונה

כמו כן בתכנית למצוא זמן השבוע לספר את הצמחים, או לפחות לשנות להם תסרוקת. :lol:

היי עמרי האם תוכל לשלוח איזו דגימה מהזרעים שארזת?
ובהקשר זה יש לי הבנרו שוקולד ועוד כמה סוגים של פלפלים אדומים האם עכשיו או בזמן הקרוב אפשר להנביט או לזרוע(מה עדיף) ?
או שמא התקופה /עונה לא מתאימה?
תודה!
אלעד

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
אלעד5 כתב:היי עמרי האם תוכל לשלוח איזו דגימה מהזרעים שארזת?
ובהקשר זה יש לי הבנרו שוקולד ועוד כמה סוגים של פלפלים אדומים האם עכשיו או בזמן הקרוב אפשר להנביט או לזרוע(מה עדיף) ?
או שמא התקופה /עונה לא מתאימה?
תודה!
אלעד

אהלן אלעד,
כבר דיברנו על משלוח זרעים והוספתי אותך לרשימת התפוצה. הבנרו פרואני לבן הוא אחד הזרעים שאני אמור לשלוח לך. :wink:

בנוגע לזריעה. עם ה-C. chinense עדיף להמתין לינואר-פברואר.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי סופיה
אלעד5 כתב:
עמרי שוסטר כתב:גלעד שליט בביתו, 1,560 זרעי פלפלים נקצרו, יובשו, נארזו באריזות של עשרה זרעים והיום נקטפו פלפלים נוספים לאותה מטרה. כל שנותר הוא לאחל לכולם חג שמח. :party:

וואו, מדהים. איזה כיף לך שיש לך תחביב כל כך פורה ומפרה.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אלעד5
עמרי שוסטר כתב:בנוגע לזריעה. עם ה-C. chinense עדיף להמתין לינואר-פברואר.

אני מבין שזה הבנרו שוקולד בשפה מדעית? :geek: ולגבי שאר הפלפלים שיש לי (רומני צ'ילי וכו)?

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
סופיה כתב:וואו, מדהים. איזה כיף לך שיש לך תחביב כל כך פורה ומפרה.

תודה רבה, סופיה. :)

אלעד5 כתב:
עמרי שוסטר כתב:בנוגע לזריעה. עם ה-C. chinense עדיף להמתין לינואר-פברואר.

אני מבין שזה הבנרו שוקולד בשפה מדעית? :geek: ולגבי שאר הפלפלים שיש לי (רומני צ'ילי וכו)?

השם הלטיני למין שמכיל את הזן הבנרו שוקולד. לא יודע באילו מינים מדובר, אבל C. annuum (רוב הפלפלים הנפוצים) הם צמחים הגדלים בקצב מהיר במיוחד. אפשר להנביט יחד עם ה-C. chinense ואפילו אחרי. :)

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אלעד5
תודה רבה!

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
עמרי
תודה על ההתיחסות

יופי, הם מתנהגים באופן שמתיישר עם התחושות שלי.. :P

שימשיכו כך ! :y:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
בהמשך לשיחה על השלייה, הנה תמונה חינוכית. :)

תמונה

כפי שניתן לראות, ישנן טיפות צהובות על השלייה הפנימית. הטיפות הן למעשה הפרשות או עודפי קספאיצין בשלייה. כשיש בפלפל יותר מדי קפסאיצין, אתה יודע שלאכול אותו זו טעות. :lol:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אלעד5
אחחחחחחחחח !
למה לא הזהרת להגדיל תמונה רק עם כפפות?!
עכשיו שורף לי בעכבר...