זיתים ושמן זית
פורסם: 24 אוקטובר 2011,14:04
לקראת מסיק הזיתים הקרב ובא,חשבתי לפתוח דיון בנושא עץ הזית וכל הקשור בו,
לי היה תמיד ברור שכאשר תהיה לי גינה העץ הראשון שיישתל בה יהיה עץ הזית
שלדעתי מייצג יותר מכל עץ או צמח אחר את ארץ ישראל.
אצלנו בבית אנו משתמשים לבישול ולתיבול אך ורק בשמן זית איכותי וטרי מכבישה קרה.(פח של 18 ליטר כל שנה)
נתחיל בלשתף את כולכם ב-2 עצי הזית הגדלים אצלי בגינה,
ולמי שיש גם עצי זית בגינתו מוזמן לשתף את כולם בשרשור הזה.
אז ככה, העץ הראשון שלי הוא מזן פיקואל ספרדי בן כ-8 שנים, זהו זן סירוגי ז"א מניב פרי פעם בשנתיים,
יבול השמן שלו לא גדול יחסית אולם האיכות והטעם של השמן גבוהים מאד.
הזיתים טובים גם לשמן וגם למאכל, בשנה שעברה כבשתי כ- 10 ק"ג זיתי פיקואל שהיו מוכנים למאכל כבר לאחר כ-3 שבועות.
העץ השני הוא מזן ברנע הישראלי, בן כ-6 שנים, זהו זן מפיתוח ישראלי חזק מאד ועמיד, עם צמיחה מהירה,
עם אחוזי ואיכות שמן גבוהים וטעם מצוין.
לי היה תמיד ברור שכאשר תהיה לי גינה העץ הראשון שיישתל בה יהיה עץ הזית
שלדעתי מייצג יותר מכל עץ או צמח אחר את ארץ ישראל.
אצלנו בבית אנו משתמשים לבישול ולתיבול אך ורק בשמן זית איכותי וטרי מכבישה קרה.(פח של 18 ליטר כל שנה)
נתחיל בלשתף את כולכם ב-2 עצי הזית הגדלים אצלי בגינה,
ולמי שיש גם עצי זית בגינתו מוזמן לשתף את כולם בשרשור הזה.
אז ככה, העץ הראשון שלי הוא מזן פיקואל ספרדי בן כ-8 שנים, זהו זן סירוגי ז"א מניב פרי פעם בשנתיים,
יבול השמן שלו לא גדול יחסית אולם האיכות והטעם של השמן גבוהים מאד.
הזיתים טובים גם לשמן וגם למאכל, בשנה שעברה כבשתי כ- 10 ק"ג זיתי פיקואל שהיו מוכנים למאכל כבר לאחר כ-3 שבועות.
העץ השני הוא מזן ברנע הישראלי, בן כ-6 שנים, זהו זן מפיתוח ישראלי חזק מאד ועמיד, עם צמיחה מהירה,
עם אחוזי ואיכות שמן גבוהים וטעם מצוין.