אבי אלימלך כתב:אז אתה ממליץ לי להשאיר את כל הזיתים שישחירו?
מצד שני כמות העקוצים מתכפלת.
ראובן אורן כתב:זו הסיבה שאני רוצה רק שחורים, כי אין לי עדיין פתרון טכני רציני להפרדת המים מהשומנים - לא הולך לבנות צנטריפוגה מונטילטור...
תמיר1 כתב:ראובן אורן כתב:זו הסיבה שאני רוצה רק שחורים, כי אין לי עדיין פתרון טכני רציני להפרדת המים מהשומנים - לא הולך לבנות צנטריפוגה מונטילטור...
לייצור ביתי לא צריך צנטריפוגה. תן לתערובת שמן-מים לעמוד בכלי שיש לו ברז בתחתית. אחרי כמה ימים המים יהיו למטה והשמן למעלה. תנקז את הכלי עד שיתחיל לצאת שמן.
ראובן אורן כתב:החלק הכי מסובך זה איך לשבור אותם לפני הכבישה.. משהו כמו 'פודפרוססור'.. עדיין חושב על זה..
בבתי הבד ה'שבירה' נעשית ע"י גלילי מתכת
רעיונות...?!
ראובן אורן כתב:חבר שלי, מורה, עשה לתלמידיו, בשנה שעברה הדרכה על ייצור והפקה של שמן
ניסה עם פודפרוסור וגם עם מערבל צבע מחובר למקדחה..
עבד הרבה וה'תוצר' היה זעום.
אין כל צורך להפריד החרצנים, בבתי הבד, מועכים גם אותם ואת העיסה יוצקים על ה'עקלים', בהרבה שכבות ואז.. לוחצים אותם במכבש הידראולי
התוצר הסופי והיבש כמעט - 'גפת' המכילה את כל השארייות של הקליפות עלים ענפים וכמובן החרצנים השבורים - חומר מעולה להסקה ! 'גלילי גפת'.
אורנהאב770 כתב:ראובן .
מבקשת את המרשם לזיתים הירוקים הכבושים..
ראובן אורן כתב:ברור
וגם אין לי ברירה אחת מאיפה יש לי צנטריפוגה ? מאכסימום יש קרוסלה בגן שעשועים...
שלומי קאפח כתב:סתיו תרשום אותי עם 5 ליטר (יש כמות כזו?)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־148 אורחים