Re: זיתים ושמן זית
פורסם: 30 אוקטובר 2011,14:04
מסתמן כרגע שהזנים שיהיו השנה הם:
לצ'ינו
סורי
קורטינה
פישולן
פיקואל, בספק
כפי שאמרתי קודם, הצפי למזיגת השמן לפחים, בסביבות סוף נובמבר
בשנה שעברה בדיקות מעבדה לחומציות הראו 0.4% לכל היותר! כתית מעולה זה עד 1%
ולגבי המחיר תהיה לי תשובה רק בעוד כשבועיים
בינתיים, קצת מידע לגבי הזנים
זית קורטינה
זן דו תכליתי המתאים לשמן ולמאכל. הגידולים בארץ מניבים עד כה תוצאות טובות
מקור: דרום איטליה, פוליה
אזורי גידול: כל הארץ
מבנה העץ: שרביטים זקופים משלד חצי בכותי
קצב צימוח: מהיר
כניסה לניבה מסחרית: 2-3 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג\ד'
תכולת שמן: 16-20%
יבול שמן בטיפול מעולה: 200 ק"ג\ד'
צריכת מים: רגילה
טעם וריח: שמן פירותי, מריר מעט, בעל איכויות טעם וריח טובות מאוד
איכות ביוכימית של השמן: גבוהה ביותר
זית לצ'ינו
זן איטלקי המיועד לשמן בלבד
מקור: צפון איטליה, טוסקנה
אזורי גידול: חבל ים תיכוני בלבד
מבנה העץ: רגיל
קצב צימוח: מהיר
כניסה לניבה מסחרית: 3-4 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג\ד'
תכולת שמן: 14-18%
יבול שמן בטיפול מעולה: 180 ק"ג\ד'
צריכת מים: רגילה
טעם וריח: שמן פירותי בעל איכויות גבוהות ביותר של טעם וריח
איכות ביוכימית של השמן: גבוהה
זית פישולן
זן המתאפיין באיכויות טעם גבוהות ביותר של השמן ותאחיזה גבוהה של הפרי ביחס למשקלו.
דו תכליתי- משמש לשמן ולמאכל
מקור: דרום צרפת
אזורי גידול: כל הארץ
מבנה העץ: רגיל
קצב צימוח: רגיל
כניסה לניבה מסחרית: 3 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג\ד'
תכולת שמן: 16-20%
יבול שמן בטיפול מעולה: 200 ק"ג\ד'
צריכת מים: מעט גבוהה
טעם וריח: פירותי, עדין
איכות ביוכימית של השמן: בינונית
זית סורי
הסורי הוא הזן המוביל בגידולי בעל בישראל. זהו אחד הזנים העמידים ביותר בעולם ליובש ושייך לקבוצת הזנים עם תכולת שמן גבוהה ביותר בפרי.
בישראל הסורי הוא הזן הדו תכליתי האולטימטיבי ומבוקש מאוד לשמן ולמאכל.
מקור: לבנון וישראל (גליל)
אזורי גידול מועדפים : אזורים עם לחות אוויר מעטה
מבנה העץ: כדורי
קצב צימוח: איטי ביותר
כניסה לניבה מסחרית: 4-5 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 800 ק'ג\ד'
תכולת שמן: בהשקיה-18-24%, בבעל- 22-28%
יבול שמן בטיפול מעולה: 160 ק"ג\ד'
צריכת מים: נמוכה
טעם וריח: שמן פירותי, חריף, עם מרירות קלה
איכות ביוכימית של השמן: גבוהה (גבוהה מאד בבעל)
זית פיקואל
מקור: אנדלוסיה, דרום ספרד.
התאמה אקלימית: מתאים היטב לכל אזורי הארץ. גדל בהצלחה בגליל העליון, בנגב ובערבה
זן המתאפיין בתכונות גידוליות מצוינות שמתאים גם לגידולי בעל. אחד הזנים המובילים בנטיעות החדשות בשני חצאי כדור הארץ.
תיאור מופע כללי: זית קלאסי. נוף עגול, עלווה צפופה ומלאה, צבע ירוק זית, מעט מכסיף.
פרי בגודל בינוני עד גדול מאד בהתאם ליבול (ביחס הפוך).
איכות שמן מעולה. מבוקש מאד לכבישה בירוק ובשחור.
מבנה העץ: רגיל
קצב צימוח: מהיר למדי. בהשקיה ודישון טובים מגיע לגובה 2.5 מ' תוך 3 שנים
קוטר נוף: 4-5 מ' גובה כללי: 4 מ'
כניסה לניבה מסחרית: 3 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג\ד'
תכולת שמן: 14-18%
יבול שמן בטיפול מעולה: 180 ק"ג\ד'
צריכת מים: נמוכה ביחס לכל הזנים האירופאיים בישראל
התאמה לשימוש גנני: מתאים ביותר מבחינת צורת העץ וקצב הגידול
טעם וריח: שמן פירותי בעל איכות גבוהה של טעם וריח
איכות ביוכימית של השמן: גבוהה ביותר
לצ'ינו
סורי
קורטינה
פישולן
פיקואל, בספק
כפי שאמרתי קודם, הצפי למזיגת השמן לפחים, בסביבות סוף נובמבר
בשנה שעברה בדיקות מעבדה לחומציות הראו 0.4% לכל היותר! כתית מעולה זה עד 1%
ולגבי המחיר תהיה לי תשובה רק בעוד כשבועיים
בינתיים, קצת מידע לגבי הזנים
זית קורטינה
זן דו תכליתי המתאים לשמן ולמאכל. הגידולים בארץ מניבים עד כה תוצאות טובות
מקור: דרום איטליה, פוליה
אזורי גידול: כל הארץ
מבנה העץ: שרביטים זקופים משלד חצי בכותי
קצב צימוח: מהיר
כניסה לניבה מסחרית: 2-3 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג\ד'
תכולת שמן: 16-20%
יבול שמן בטיפול מעולה: 200 ק"ג\ד'
צריכת מים: רגילה
טעם וריח: שמן פירותי, מריר מעט, בעל איכויות טעם וריח טובות מאוד
איכות ביוכימית של השמן: גבוהה ביותר
זית לצ'ינו
זן איטלקי המיועד לשמן בלבד
מקור: צפון איטליה, טוסקנה
אזורי גידול: חבל ים תיכוני בלבד
מבנה העץ: רגיל
קצב צימוח: מהיר
כניסה לניבה מסחרית: 3-4 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג\ד'
תכולת שמן: 14-18%
יבול שמן בטיפול מעולה: 180 ק"ג\ד'
צריכת מים: רגילה
טעם וריח: שמן פירותי בעל איכויות גבוהות ביותר של טעם וריח
איכות ביוכימית של השמן: גבוהה
זית פישולן
זן המתאפיין באיכויות טעם גבוהות ביותר של השמן ותאחיזה גבוהה של הפרי ביחס למשקלו.
דו תכליתי- משמש לשמן ולמאכל
מקור: דרום צרפת
אזורי גידול: כל הארץ
מבנה העץ: רגיל
קצב צימוח: רגיל
כניסה לניבה מסחרית: 3 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג\ד'
תכולת שמן: 16-20%
יבול שמן בטיפול מעולה: 200 ק"ג\ד'
צריכת מים: מעט גבוהה
טעם וריח: פירותי, עדין
איכות ביוכימית של השמן: בינונית
זית סורי
הסורי הוא הזן המוביל בגידולי בעל בישראל. זהו אחד הזנים העמידים ביותר בעולם ליובש ושייך לקבוצת הזנים עם תכולת שמן גבוהה ביותר בפרי.
בישראל הסורי הוא הזן הדו תכליתי האולטימטיבי ומבוקש מאוד לשמן ולמאכל.
מקור: לבנון וישראל (גליל)
אזורי גידול מועדפים : אזורים עם לחות אוויר מעטה
מבנה העץ: כדורי
קצב צימוח: איטי ביותר
כניסה לניבה מסחרית: 4-5 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 800 ק'ג\ד'
תכולת שמן: בהשקיה-18-24%, בבעל- 22-28%
יבול שמן בטיפול מעולה: 160 ק"ג\ד'
צריכת מים: נמוכה
טעם וריח: שמן פירותי, חריף, עם מרירות קלה
איכות ביוכימית של השמן: גבוהה (גבוהה מאד בבעל)
זית פיקואל
מקור: אנדלוסיה, דרום ספרד.
התאמה אקלימית: מתאים היטב לכל אזורי הארץ. גדל בהצלחה בגליל העליון, בנגב ובערבה
זן המתאפיין בתכונות גידוליות מצוינות שמתאים גם לגידולי בעל. אחד הזנים המובילים בנטיעות החדשות בשני חצאי כדור הארץ.
תיאור מופע כללי: זית קלאסי. נוף עגול, עלווה צפופה ומלאה, צבע ירוק זית, מעט מכסיף.
פרי בגודל בינוני עד גדול מאד בהתאם ליבול (ביחס הפוך).
איכות שמן מעולה. מבוקש מאד לכבישה בירוק ובשחור.
מבנה העץ: רגיל
קצב צימוח: מהיר למדי. בהשקיה ודישון טובים מגיע לגובה 2.5 מ' תוך 3 שנים
קוטר נוף: 4-5 מ' גובה כללי: 4 מ'
כניסה לניבה מסחרית: 3 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג\ד'
תכולת שמן: 14-18%
יבול שמן בטיפול מעולה: 180 ק"ג\ד'
צריכת מים: נמוכה ביחס לכל הזנים האירופאיים בישראל
התאמה לשימוש גנני: מתאים ביותר מבחינת צורת העץ וקצב הגידול
טעם וריח: שמן פירותי בעל איכות גבוהה של טעם וריח
איכות ביוכימית של השמן: גבוהה ביותר