תמיר1 כתב:אבי אלימלך כתב:תודה
אז אני רוצה להבין,אם אני מחבר את המשאבה לחבית מים,לא על הגג,למטה מצד אחד וישירות לניאגרה מצד שניאז בהנחה שהיא תופעל בכל הדחה,זה אפשרי?
אבי, זה אפשרי. זה חלק מהמערכת שכמה חברות מסחריות מציעות למיחזור מים: מיכל שאוגר מים אפורים אחרי סינון פיזי בלבד ומשאבה עם סנסור (גלאי) לחץ שחש נפילה בלחץ המים בניאגרה. יש להם גם בקר שמרוקן את המים כל 24 שעות כי המים משחירים (כי אין להם טיהור ביולוגי...)
שעון השבת של שלומי מקטין הבלאי על המשאבה ע"י כך שהוא נותן למשאבה "לבדוק את הלחץ" רק פעמיים ביום.
שלומי, אם הבנתי נכון המים שעולים לחבית הגג הם כעת תערובת של מי גשמים ומים אפורים מטופלים. אבל בקיץ הם יהיו מים ממוחזרים בלבד ואפילו שאיכות המים שלך גבוהה יש מצב שמים עומדים בחבית הכחולה שבגג כל הלילה עלולים להשחיר - במיוחד כשקדח היציאה מהחבית הכחולה לא ממש בתחתית. הייתי מציע לשים את הקדח בתחתית (מצריך הגבהה של החבית על כמה לבנים/בלטות) ואולי אפילו לתת לחבית הטייה קטנה של מעלות ספורות לכיוון היציאה כדי שלא יווצרו משקעים שיהפכו למים שחורים. לא זוכר בדיוק את מבנה מנגנון המילוי (וזה גם משתנה ממודל למודל) אבל נדמה לי שיש צינורית מילוי אנכית אחרי המצוף ואם כן אז ניתן להאריך אותה כדי שהמים שנכנסים יגיעו לתחתית ויערבבו...
תמיר שלום
המשאבה מתוכננת לקבל הזנת מיים משני מקורות עם מפצל ושני ברזים
1 מהמיים האפורים
2 מהמיכל של מי הגשמים
בעדיפות הראשונה רק הברז של המים האפורים יהיה פתוח להזנת המשאבה (כרגע יש לי 1700 ליטר של מים אפורים)
נכון לעכשיו יש צריכה יומית של 250 ליטר בממוצע ביום של מים אפורים
ברגע שהמים האפורים נגמרים יפתח הברז של מי הגשמים (כרגע יש 1300 ליטרים של מי גשמים)
מבנה המנגנון של המצוף למילוי המים הוא עם צינורית אנכית ואכן כן אאריך אותו לקרקעית החבית כדי שיצור ערבול של החלק התחתון
תודה על העצה.
לגבי ההשחרה של המים.
מאחר ואילו מים שמיועדים לניאגרה ניתן למנוע השחרה על ידי הכנסת טבליה של כלור למיכל פעם בשבועיים או שלושה .
או לחילופין לשפוך 1/4 כוס אקונומיקה לחבית ברגע שרואים תחילת השחרה של המים בחבית.
מה שמפתיע אותי שהמים האפורים בקוביה עומדים שם מעל 10 ימים ואין השחרה או ירוקת של המים.
מאחר והנושא הוא עדין בשלבי התכנון ולא הביצוע מאמין אני שתוך כדי הישום של המערכת ניתקל בכל מיני בעיות שנצטרך לתת עליהם את הדעת.