ראובן אורן כתב:אכן, רעיון מעולה!
כשראיתי את ההמצאה של שלומי, מייד זה התחיל לנקר לי בראש
(שיט! איך לא חשבתי על זה?! אבל בשביל זה יש לנו את שלויימה)
יש לי מיכל ריסוס בן 3 ליטר שחלקו העליון - המדחס וה'אקדח' נשברו.
אתאים לו פקק מתאים ובו אקבע T ונטורי עם חיבור מהיר לצינור ההשקייה.
תובנות:
1. מתאים מאוד ליישום 'תה הומוס' באפריל, לעת התעוררות הדשא. הכמות הגבוהה יחסית של מים + הומוס, תגרום ל'תה הומוס' לחלחל היטב לאדמה ולהסיע את ההומוס לעומק, לשורשים העמוקים
2. מתאים מאוד ליישום על ערוגות חדשות, בסיום עונה ולקראת עונה חדשה - מוציאים את השתילים של העונה הקודמת, מקלטרים לעומר של כ 10-15 ס"מ לאיוורור האדמה ואז מרססים את ה'תה הומוס'
3. גם על ערוגות עם צמחים בוגרים, אפשר לרסס 'חופשי'. החומר שייפול על העלים, רק ימנע ממזיקי עלים למיניהם, להתקרב לעלים.
4. ממשיך מזה לכיוון של ריסוס עצי פרי - ריסוס עלוותי ב'תה סירפדים' - הליך שמשנה את דרגת החומצייות על פני העלים וכך ישמש כחומר דוחה נגד מזיקים. הזכרתי בעבר, מספר פעמים, את אותו חקלאי אורגני שמרסס על המטעים שלו - 'תה סירפדים' לצורך זה ובהצלחה.
5 אם במיכל הריסוס האורגינלי שלכם, יש 'מסנן', הסירו אותו! לא צריך! כי החומר לא עובר דרך טפטפות ואין כל חשש של 'סתימות'. זה יקצר לכם את ההליך של סינון מקדים של התה הומוס, או סינון ברמה נמוכה יותר. וכן לא צריך 'פיית התזה' משוכללת, שרק תיסתם, יספיק המפתח הרגיל של ה T הונטורי. לא מדובר ב'ריסוס' אלא ב'התזה'.
6. ללכת עם הרעיון של שלומי, צינורית דקה היורדת לתוך ה'תה' המרוכז וסילון המים העליון, יונק דרכה ('ונטורית') את ה'תה הומוס/סירפדים / קומפוסט'.
7. בהמשך למה שכתב תמיר - אני עדיין חושב שיש אפשרות לרסס בצורה זו גם 'תמיסת סבון' על עצים. הכל תלוי ב'אופי' פיית היציאה של הסילון. התמיסה במיכל תהייה בריכוז גבוה יותר, משהו כמו.. כף סבון כלים לחצי ליטר מים, כי את שאר המהילה והדילול, יעשה הסילון המותז. זה ייתן אפשרות לרסס 'תמיסת סבון' בצורה יעילה ואפקטיבית יותר, בגלל הלחץ הגבוה - ניתן יהיה לרסס את תמיסת הסבון מלמטה, כלפי מעלה, מאחר והכנימות ושאר ה'מרעין בישין' מתרכזיםן בחלק התחתון של העלים.
הניסיון בשטח, יוסיף ויחכים.
אם למישהו יש עוד תובנות, נא לצרפן לכאן.
ראובן יש לי אקדח השקיה עם כוסית
בתחתית האקדח המשמשת כמיכל דישון.
העיקרון שם הוא אותו עיקרון של צינור וונטורי (כך זה נראה לי לפי הבנתי)
המושך את הנוזל אל תוך מרכז צינור האקדח.
שמתי לב שיש גם שני חורים מאוד דקים המכניסים
מיים בלחץ אל הכוסית ובכך מערבבים את הדשן
אשר נדחף אל הצינור המרכזי ששם הלחץ הוא נמוך.
אני משתמש באקדח זה להעשרת האדמה ולהשבחתה
עם נוזל ההומוס המצוי בשפע תודות לתולעים האדומות.
בנוסף לכך אני משמש באקדח זה לצורך ריסוס
בתמיסת סבון נגד כנימות .
5 גרם של סבון נוזלי לתוך הכוסית
והאקדח מתיז קצף סבון אל העלים הנגועים בכנימות.
פעולה נוחה ופשוטה.
- אקדח השקיה עם כוסית לדשן
- את הכוסית מילאתי במיץ הומוס
- הכוסית עם ההומוס מחוברת לאקדח
- הגינה מועשרת במיץ הומוס בהמטרה
שלומי