'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

תת-פורום זה מכיל שירשורים חשובים, מידע לפי נושאים, סרטונים מיוחדים ועוד..
כל הנוןשאים הנמצאים כאן 'נעולים'!
לצורך שאילת שאלות הבהרה, יש להיכנס ל'פורןם גינון' ולשאול את השאלות שם.
רצוי לצרף לינק למאמר המדובר ולהודעה הספציפית.

כביסה בחומץ

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 25 יוני 2009,14:04

ארבע ליטר חומץ שקוף עולה 8.99 בממן אור עקיבע! הוא כמעט נטול ריח לחלוטין , משמש גם בניקיון הבית אך לעיתים, (מעדיף לימון או חומץ בן יין תוצרת בית ! או בלסמי)משמש לסלט או להחמצה של ירקות . מוריד יופי אבנית באמבטיה ובמקלחות וומבריק את הריצפה..והכביסה נקייה ורכה יותר מאשר עם מרכך..
כל היתר ריח וצלצולים להרגשה הטובה:)).
די עם הפוספטים אשר מרעילים לנו את מי התהום , את הים ואת המזון.!!! יחי החומץ 8)
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם
 
הודעות: 1271
הצטרף: 05 יוני 2009,14:04

Re: כביסה בחומץ

הודעהעל ידי יובליאת » 04 יולי 2009,14:04

ארץ הצבי כתב:ארבע ליטר חומץ שקוף עולה 8.99 בממן אור עקיבע! הוא כמעט נטול ריח לחלוטין , משמש גם בניקיון הבית אך לעיתים, (מעדיף לימון או חומץ בן יין תוצרת בית ! או בלסמי)משמש לסלט או להחמצה של ירקות . מוריד יופי אבנית באמבטיה ובמקלחות וומבריק את הריצפה..והכביסה נקייה ורכה יותר מאשר עם מרכך..
כל היתר ריח וצלצולים להרגשה הטובה:)).
די עם הפוספטים אשר מרעילים לנו את מי התהום , את הים ואת המזון.!!! יחי החומץ 8)


ארץ הצבי - שאלה לי אלייך: החומץ בממן הוא אמיתי או סינטטי?
תודה,
ליאת.
יובליאת
גנן באימונים
 
הודעות: 240
הצטרף: 29 דצמבר 2007,14:04
מיקום: קציר

Re: כביסה בחומץ

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 04 יולי 2009,14:04

ארץ הצבי - שאלה לי אלייך: החומץ בממן הוא אמיתי או סינטטי?
תודה,
ליאת.[/quote]
יופי של שאלה, גרמת לי להיות סקרן, לקחתי את המיכל והנה האתר של היצרן:http://meitav.com/lhe/acontent%20catalogue/c5199/138593.php, אשמח אם תעשי ברור למען כולם.
אני מכיר מספר שיטות לייצור חומץ, מתברר כי בעקרון כולם טבעיות, בעקרון כמובן,, אני מייצר חומץ בן יין מפיטרייה אשר עוברת בדרך כלל בין חברים, היו לי שתי סוגי פטריות,( הייתה לי גם קמבוצין אשר לימים התבררה כרעילה למוח) לצערי הנחמדה יותר נככדה לפני כ-15 שנה בגלל מתקפת זבובים. היא היתה גדלה לאט ביין , אשר לא נוטרל או בושל!, והיית לה זורה של פרוסת כבד בקר:)), יתרונה הגדול היה המעקב אחרי גידולה וגם טעם החומץ היה מעניין יותר, כיום יש לי פטרייה אשר ניראית כתרחיף אבקתי, התפתחותה איטית מאד וכך גם ההחמצה, אני אוהב את החומץ אשר היא מספקת כאשר הוא מתיישן מאד.
באשר לחומצים המיוצרים בארץ, מוכרים לי שתי שיטות, האחת היא לקיחת עודפי אלכוהול ענבים אשר יש בשפע, ממנו מייצרים חלק מהכוהל 95% כמו גם מתפוחי אדמה וסוכר, וחלקו עובר תהליך תסיסה ודילול עד לקבלת חומץ שקוף 5%. כל הצבעים של "חומץ הדרים" ואחרים זה שימוש בקרמל. והשיטה האחרונה אותה אני מכיר ואקדים לומר כי עשיתי מחקר מהיר בנושא לפני השימוש בו במטבח, כאשר למדתי להכין -מסייר- החמצה קלה של ירקות טריים כדרך טריפולי לוב, מדובר במלח הלימון, חששתי ממנו כמו מאש והייתי גם נמנע מלקנות מוצרים אשר ציינו את נוכחותו. בתחילה חקרתי שני כימאים ולאחר מכן ביולוג. כולם ענו לי את אותה התשובה, חומר טבעי המיוצר ע"י שימוש בעמילנים http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%94_%D7%A6%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%AA :idea: וכאן קיבלתי חיזוק לדבר.
מאז אני משתמש בו במקביל לשימוש בלימון ובחומץ. ולכן , גם עם החומץ לכביסה מבוסס על מלח לימון אין בעיה איתו.
אשמח עם תמצי את סוף התחקיר.. :P
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם
 
הודעות: 1271
הצטרף: 05 יוני 2009,14:04

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי ראובן אורן » 04 יולי 2009,14:04

כחובב אדוק של אוכל טריפוליטאי (והכל מוסב אצלנו ל..צמחוני !) אני יכול להמליץ לך על הוספה של מיץ לימון בלבד ל'מסייר'.
חותכים הירקות ל"צ'יפסים" דקיקים, מפזרים עליהם מלח, מערבבים ורק לאחר כשעה, מוסיפים מיץ מחצי לימון עד לימון, לפי הכמות של הירקות (המהדרין, מוסיפים גם פילפל חריף אחד ל'מערכת', כדי ש.... יהיה מעניין)

כדאי להכין את ה'מסייר' כמה שעות טובות לפני הארוחה ואז הוא מתחיל להחמיץ קלות.. יופי טופי...
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30140
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי זוהר218 » 04 יולי 2009,14:04

ציטוט ארץ הצבי:" מדובר במלח הלימון, חששתי ממנו כמו מאש והייתי גם נמנע מלקנות מוצרים אשר ציינו את נוכחותו."

אני משתמש במלח לימון כמסיר אבנית בקומקום ובמדיח הכלים.
בצבא ראיתי מתבלים איתו סלט. בירור קצר העלה שהבעייה שאם שמים יותר מידי זה הופך לחומר משלשל. לכן צריך להשתמש בעדינות.
זוהר218
גנן עם עתיד
 
הודעות: 586
הצטרף: 20 אוקטובר 2008,14:04
מיקום: גן נר

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי ראובן אורן » 04 יולי 2009,14:04

אני בטוח שאם ת'יש בגוגל "מלח לימון".. תמצא הרבה מאוד מתכונים שבהם נכלל מלח הלימון
ברור שזה לא בריא במינון גבוה ויכול לפגוע בכליות

הרבה מזהירים לגבי אכילת חמציצים ("חמצוצים") ע"י ילדים. החמציצים מכילים כמות גדולה של 'מלח לימון' וממש יכולים לפגוע בכליות

כחומר ניקוי, להסרת אבנית, הוא מעולה ובטוח שיותר "בריא" מ'אקונומיקה' או 'סילית' להסרת אבנית מקומקומים, מיחמים או להשרייה תקופתית של ראשי ברזים ומקלחות, להסרת האבנית ששהצטברה ומפריעה לזרימת המים

רק לשטוף היטב לאחר הניקוי של הקומקומים והמיחמים
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30140
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 04 יולי 2009,14:04

הכנת מסייר עם מעט מלח לימון בנוסף ללימון , איפשר לי לקנות כמויות שבועיות גדולות של ירקות ולשמר אותם מוכנים לשימוש עד עשרה ימים , מאז אנו אוכלים הרבה יותר ירקות טריים בייחוד בחורף, עם לימון בלבד , אשר מספק את עיקר הטעם, היה אפשר לשמור רק יומיים שלושה במקרר, כל יתר הערות בקשר למלח הלימון נכונות מאוד וההתייחסות העיקרית שלי הייתה בקשר חעובדה כי הוא חומר ממקור טבעי, דבר אשר לא ידעתי לפני שעשיתי ברור, לא נגעתי בו. ככה היה כאשר קניתי טורמוס מבושל בוודי ניסנאס , סירבתי לקבל מלח לימון, תבלין עתיק יומין אצל ערביי המזרח התיכון. היו אני יודע כי בכמות נמוכה , אין כל בעייה. אגב כמו עם כל דבר , אסור להגזים. באותה היזדמנות, לכל מפצחי הגרעינים הקלויים למיניהם : דעו כי המלח אשר "מוסיף טעם" לקלייה הוא מונוסודיום גלוטמט, חומר מסוכן ללב, סימנים ראשונים זה דופק חזק בלילה המונע שינה.... :oops:
מלח לימון משמש אותי גם להוריד אבנית במקלחות :twisted:
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם
 
הודעות: 1271
הצטרף: 05 יוני 2009,14:04

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי זוהר218 » 04 יולי 2009,14:04

צבי לא להכפיש בבקשה.
עסקתי רבות בפיצוחים ושאר מוצרי מזון. לקליית חמניות משתמשים במלח דק רגיל שהוא יותר זול ממונסודיום. יש כאלה המוסיפים קצת קמח תלוי בשיטת הקלייה.
את המונסודיום גלוטמט תמצא בעיקר בתבלינים ממקורות מפוקפקים שכן זה חומר זול המוסיף נפח ומשקל לתבלינים = כסף.
תחשוב למה פלפל שחור טחון דק הוא יותר זול מפלפל שלם בגרגירים.
זוהר218
גנן עם עתיד
 
הודעות: 586
הצטרף: 20 אוקטובר 2008,14:04
מיקום: גן נר

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי ראובן אורן » 05 יולי 2009,14:04

זוהר218 כתב:צבי לא להכפיש בבקשה.
עסקתי רבות בפיצוחים ושאר מוצרי מזון. לקליית חמניות משתמשים במלח דק רגיל שהוא יותר זול ממונסודיום. יש כאלה המוסיפים קצת קמח תלוי בשיטת הקלייה.
את המונסודיום גלוטמט תמצא בעיקר בתבלינים ממקורות מפוקפקים שכן זה חומר זול המוסיף נפח ומשקל לתבלינים = כסף.
תחשוב למה פלפל שחור טחון דק הוא יותר זול מפלפל שלם בגרגירים.


:P מצטרף לזוהר +..
בפיצוחים מוסיפים, בכמה מקומות קמח ל'עיסת המלח', כדי שהמלח ידבק לגרעינים

מונוסודיום גלוטומט הוא לא תבלין ! אין לא למעשה שום טעם משלו ! הוא חומר כימי הפועל על פטמייות הטעם שלנו ו'משדר' לנו ש...'זה טעים'. כמו שאמר לי חברי הדוקטור - "גם אם תפזר מונוסודיום על . . . זה יהיה לך טעים" 8)

ולגבי פלפל שחור, טחון דק - מאותה סיבה ששומרי מצוות מאוד מקפידים על פלפל שחור בפסח - בד"כ מוסיפים לשם קמח - להגדיל את הנפח.. :wink:

חבר שלי, סיפר לי שבילדותו עבד בדוכן פלאפל בירושליים - דוכן מפורסם שקיים עוד היום..
טחינה זה מוצר יקר !
אז מה עושים כדי להגדיל רווחים ולצמצם עלויות והוצאית?!
מוסיפים קמח וקוראים לזה טחינה ! :P

לבריאות !
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30140
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 05 יולי 2009,14:04

מצטער לנעלבים :twisted: זה בכל זאת מוצר אשר יש להתרחק ממנו ולוודא כי הוא לא הוסף כמשפר טעם "הטעם השישי" UMAMI קוראים לו והוא מאוד נפוץ בתעשיית המזון המיזרח הרחוק אך גם בכל תעשיית המזון המהונדסת. רוב אבקות המרק מליאות בו ורק כיום , אפשר למצוא מוצרים אשר כתוב עליהם במפורש "ללא MSG-מונו סודיום גלוטמט),
זה כפי שאמר ראובן , לא תבלין אלא סוג של מלח הנמצא באופן טיבעי ברוב הירקות אשר אנו אוכלים כמו גם באצות, למרות זאת , לגבי החומר המופק בצורה תעשייתית יש ויכוחים כבדים , כאשר המשקל הכלכלי משפיע על מפרסמי התוצאות. ראה ויקיפדיה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%95%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9D_%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9E%D7%98
יכול להיות ויש לעשות הפרדה בין פיצוחים מהתעשייה ובין אלו המוכנים במקום המכירה.
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם
 
הודעות: 1271
הצטרף: 05 יוני 2009,14:04

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי זוהר218 » 05 יולי 2009,14:04

אף אחד לא נעלב, היו לי כמה שנים טובות בתעשיית המזון (בתור בעלים).
משתמשים שם בהרבה חומרים ושיטות שאתה לא מעלה על דעתך. כמויות המונסודיום עצומות אבל לא בפיצוחים, בגלל המחיר ולא משהו אחר.
לא הרחבתי על השימוש בקמח תפו"א, עמילן תירס ועוד.
בתבלינים גם מוסיפים הרבה מלח שירחיק תולעים.
הכי טוב תבלין טהור שטוחנים מולך, אבל אין חיי מדף ארוכים.
כמעט שכחתי. משתמשים גם בחנקן ברוב המזון הארוז בשקיות.
זוהר218
גנן עם עתיד
 
הודעות: 586
הצטרף: 20 אוקטובר 2008,14:04
מיקום: גן נר

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 05 יולי 2009,14:04

זוהר218 כתב:אף אחד לא נעלב, היו לי כמה שנים טובות בתעשיית המזון (בתור בעלים).
משתמשים שם בהרבה חומרים ושיטות שאתה לא מעלה על דעתך. כמויות המונסודיום עצומות אבל לא בפיצוחים, בגלל המחיר ולא משהו אחר.
לא הרחבתי על השימוש בקמח תפו"א, עמילן תירס ועוד.
בתבלינים גם מוסיפים הרבה מלח שירחיק תולעים.
הכי טוב תבלין טהור שטוחנים מולך, אבל אין חיי מדף ארוכים.
כמעט שכחתי. משתמשים גם בחנקן ברוב המזון הארוז בשקיות.

זוהר , זה מידע חשוב , אני המעטתי לפצח מלוח ואוכל בייחוד שקדים ואגוזים טריים, אך אם תיתן לי יצרן אמין אולי אפצח מחדש גרעיני דלעת, אני מת על זה ..
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם
 
הודעות: 1271
הצטרף: 05 יוני 2009,14:04

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי זוהר218 » 05 יולי 2009,14:04

תקלה את הדלעת לבד בתנור ביתי. יוצא יופי.
כפי שהזכרתי בפיצוחים ככלל אין בעיה אצל רוב היצרנים.
אני אישית ממעיט לאכול קלויים ומעדיף טיבעיים.
לקלויים כמעט אין ערך תזונתי לדעתי.
זוהר218
גנן עם עתיד
 
הודעות: 586
הצטרף: 20 אוקטובר 2008,14:04
מיקום: גן נר

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 05 יולי 2009,14:04

.
לקלויים כמעט אין ערך תזונתי לדעתי.[/quote]
בזה אני מסכים עמך, אני אוכל הכל טרי , אך לפעמים בא להירגע על פינוק..
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם
 
הודעות: 1271
הצטרף: 05 יוני 2009,14:04

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי סער » 31 אוגוסט 2009,14:04

תה סירפדים שהוספתי לו עלים של טבק השיח ראוי להשקייה של ירקות אני שואל כי קראתי בגאמנון ש
אזהרה כל חלקי השיח רעילים ביותר לאדם ולבעלי החיים השימוש בו מותר רק חיצונית

וזה העלה בי תהיות.
סמל אישי של המשתמש
סער
גנן אורגני
 
הודעות: 1674
הצטרף: 01 מאי 2008,14:04
מיקום: קרית חיים

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי ראובן אורן » 31 אוגוסט 2009,14:04

כן, 'שימוש חיצוני' הכוונה - לא לשתות ולא להזריק !

ויותר מזה, האפקטיביות של תה הסירפד עם עלי טבק בפנים (ניקוטין) מעלה את ערך התמיסה כשמשתמשים סה לריסוס עלים

הריסוס טוב גם למניעה וגם למלחמה כשיש כבר התקפה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30140
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי גולן ע » 06 ספטמבר 2009,14:04

כתבת:
"לא ממש חסכון , בקבוק חומץ של ליטר עולה כ- 6-7 שקלים ולכן 5 ליטר עולה סדר גודל 30 ומשהו ש"ח - די זהה לבקבוק של נוזל כביסה פשוט"

אתה עושה צחוק?
מי עושק אותך עם 6-7 שקלים לבקבוק?
אפשר להשיג בכ-3.5 עד 4.5 שקלים ברמי לוי ובשפע שוק.

אגב, יש אריזות גדולות, (4 ליטר), ברמי לוי בירושלים-תלפיות, כך הבנתי
והוא מוכר במחירי סיטונאות כך שנראה לי שאפשר להשיג בפחות מהמחיר הזה, (עדיין לא יצא לי לבדוק).
אגב נוסף, ברמי יש מבצע כעת של 3 ב-10 ש"ח כך שבכל מקרה מדובר בפחות.

ואגב נוסף,
אשתי משתמשת הרבה זמן בחומץ, יותר כמרכך ופחות כתחליף לאבקה לצערי.
בכל מקרה הפסקנו מזמן להשתמש במרכך המיותר...
גולן ע
גנן באימונים
 
הודעות: 200
הצטרף: 09 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: כוכב יעקב

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי ראובן אורן » 06 ספטמבר 2009,14:04

גולן
חבל שלא ביצעת 'ציטוט' כדי לשייך את התגובה שלך, להודעה ספציפית..

כבר בתחילת השרשור הזה, לימד אותנו 'ארץ הצבי' מניסיונו הרב בנושא החומץ.

למיטב זכרוני, הוא אכן ציין (כמוך !) שברשת 'רמי לוי', ניתן להשיג מיכל חומץ בן 4 ליטרים, במחיר פחות מ 10 ש"ח.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30140
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי זבולון » 07 ספטמבר 2009,14:04

סליחה על הבורות,
א. האם מישהו יכול להביא תמונה של סירפד כדי שנוכל לדעת בבירור איך זה נראה ולא נקח עלים אחרים?

ב. הזכירו את השימוש בעלי גפן, ויש לי חבר שיש לו גפן נגועה בכמין כנימות/נקודות שחורות, האם מותר להשתמש בעלים של הגפן הזו? וכמו כן השאלה היא על כל עלים של עצים האם אפשר להשתמש בהם לתה סירפדים גם אם הם נגועים?
זבולון
גנן עם עתיד
 
הודעות: 270
הצטרף: 06 ספטמבר 2009,14:04
מיקום: חצור הגלילית

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהעל ידי ראובן אורן » 07 ספטמבר 2009,14:04

זבולון כתב:סליחה על הבורות,
א. האם מישהו יכול להביא תמונה של סירפד כדי שנוכל לדעת בבירור איך זה נראה ולא נקח עלים אחרים?

ב. הזכירו את השימוש בעלי גפן, ויש לי חבר שיש לו גפן נגועה בכמין כנימות/נקודות שחורות, האם מותר להשתמש בעלים של הגפן הזו? וכמו כן השאלה היא על כל עלים של עצים האם אפשר להשתמש בהם לתה סירפדים גם אם הם נגועים?


בנושאים הצמודים לראש הפורום (במיוחד !) יש הסבר ארוך ומקיף על תה סירפדים
בקצרה..
סירפדים נתחיל לראות לאחר כמה גשמים שיבואו, אינשאללה במהרה
כעת אין כמעט צמחי בר מתאימים, למעט 'טבק השיח' (חפש ערך זה בפורום) ועוד צמח - 'חסת המצפן'.

אין כמו סירפדים מבחינת מיגוון איכות הכימיקלים הרבים שהם מכילים. לחילופין ניתן להכניס למיכל כל צמח בר בעל עלים רחבים וכן עלים של 'סולניים' - עגבנייה, פלפל, חציל..

תמונות של סירפד - פשוט רשום בגוגל תמונות - סרפד

http://images.google.co.il/images?hl=iw ... 2&aq=f&oq=

או שתרשום - Urtica membranacea

http://images.google.co.il/images?hl=iw ... 2&aq=f&oq=
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30140
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

הקודםהבא

חזור אל ארכיב גינון

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

cron