האדמה ספוגת מים
מזג האויר מתחמם
הימים מתארכים
הדשא מתחיל ללבלב
עצי הפרי מוציאים ניצנים ופרחים
יותר 'רמזים' מאלו, אנו לא צריכים..
אז.. הרשימה ארוכה - עגבניות, מלפפונים, חצילים, קישואים ועוד ועוד
כדי לכסות את כל הרשימה.. אתן כאן קישור לאתר '
הגינה האורגנית'.
נדב שהקים את האתר, אסף במשך כמה שנים מידע רב ויעיל מהרבה אתרים שונים וריכז הכל באתר שלו
אז מצ"ב קישור לטבלת זריעה ושתילה המתאימה לאזור השרון
http://groworganic.info/show_frames.php ... cific.html
ו..משהו חשוב !
עצם ההגדרה של "ירקות קיץ" או "ירקות חורף" הן הגדרות שלנו ולא של הצמחים !
ולמה כוונתי?!
זה שאנו מכנים - פטרוזיליה, סלרי, כוסברה, חסה .. ועוד כ"ירקות חורף" אין זה אומר שהם 'מתים' בקיץ ! בקיץ כשמתחמם והימים מתארכים, הם ממהרים להוציא עמודי תפרחת, כי התנאים מתאימים, ובמקביל, מאחר ויש הרבה אור, הם ממעטים בהוצאת עלים (ואנחנו רוצים עלים..!) אז אפשר כמובן להמשיך ולגדל את "ירקות החורף" גם בקיץ, אם נשמור על תנאים מתאימים - אזור מוצל וקריר.
כך גם עושים החקלאים כדי לספק לנו, לאורך הקיץ את אותם ירקות עלים המזוהים כ "ירקות חורף".
ובנוסף, כדי לקבל 'מחזור זרעים' טרי, שלכם, השאירו כמה צמחים של 'ירקות חורף' בשמש מלאה. הם יפרחו ויבשילו זרעים, אותם תוכלו לאסוף.
בנוסף, אל תמהרו לעקור את הפטרוזיליה והסלרי לאחר 'קטיף הזרעים'. השאירו אותם לעוד עונה וכך תקבלו שורש גדול ותפוח, לעונה הבאה.