לחנן, ייתכן שלא הבהרתי עצמי מספיק לגבי 'זבל עופות'..

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

לחנן, ייתכן שלא הבהרתי עצמי מספיק לגבי 'זבל עופות'..

הודעהעל ידי אורח » 22 פברואר 2006,14:04

לא התכוונתי כלל שתתחיל "לייצר" בגינתך קומפוסט מ'זבל עופות'.
(ולא הזכרתי כלל - 'זבל בקר' שהוא שונה לחלוטין ואינו מתאים לשמש כ'סטארטר' מאחר והוא חומר די "בשרי" עקב צורת העיכול המיוחדת והמורכבת של הבקר)
הרעיון היה להשיג כמות של מספר ליטרים - חצי או רבע שק של זבל עופות ולערבב אותו, באופן חד-פעמי בערימת הקומפוסט שלך.
'זבל העופות' מכיל כמות גדולה של חיידקים בקטריות ושאר אורגניזמים המסייעים בפירוק החומר הצמחי שנבלע ע"י העופות. המנה שתוסיף לקומפוסט רק תבסס 'מושבה' חדשה של אותם חיידקים ובקטריות, ומרגע זה, "אתה מסודר" כלומר, הערימה מסודרת ותתחיל לפעול פעולתה, מהר יותר.

הערימה שאצלך, תתפרק כמובן, אך לאט יותר, עד שתיכונן מושבה של כל מיני סוגי אורגניזמים הפועלים את פעולתם בשלבים השונים. בתחילה החיידקים האנאירוביים והחשופיות והטחבייות... וכשהערימה מתחילה להתחמם ומגיעה לטמפרטורות גבוהות - 60 ואף 70 מעלות - החיידקים מושמדים, הרמשים בורחים והחיידקים האירוביים ששורדים את הטמפרטורות האלו, מפרקים את החומר לשרשראות יותר פשוטות, כשהשלשולים מצטרפים אליהם, לועסים ובולעים קומפוסט 'חצי מוכן' ותוך כדי כך, גם מעשירים את הערימה ב'הומוס' שהוא הגללים שלהם.

אז, קצת סבלנות, בהתחלה, אבל מבטיח שאחרי כן, הכל "ירוץ" ותיכנס לרוטינה של ערימת קומפוסט מוכנה תוך מספר שבועות.

לאחר הוספת 'קומפוסט קנוי' תתחיל הערימה להתעורר ואז, תוכל להוסיף לערימה, ללא כל חשש, זבל אורגני מהמטבח.
לדעתי, כבר כעת, אתה יכול להתחיל עם שארייות/קליפות של ירקות ופירות, להוסיפן לערימה, ורק לדאוג לכסותן בחומר יבש, או דשא, עשבים וכדומה.
שמור על הערימה תמיד לחה
בקרוב תיווכח לראות שערימה שהיום הייתה בגובה 1 מטר, תוך יומיים כבר מצטמצמת בגובהה, באופו ניכר.

ראובן
------------------------------------------------------------------------------------
את הקומפוסט נסיתי לייצר בערימה שמוגבלת מסביב ע"י גדר רשת עגולה בקוטר של מטר בערך.
הגובה של החומר אף פעם לא הגיע למטר.
החומר שאני משתמש בו הוא שאריות צמחים: עלים, גבעולים, עשבים וכו' ללא ענפים עבים. אין לי גם שום חברים בעלי לולים או רפתות, וגם אילו היו לי לא הייתי מסתכסך עם השכנים ע"י יצירת ערימת זבל עופות בחצר (שכחתי להזכיר שאני גר בסביבה עירונית בחצר של 1/2 דונם).
שאריות מטבח לא הוספתי מחשש שאם זה לא יעבוד אשאר תקוע עם ערימת אשפה בחצר, ערימת גבעולים אני מוכן לסבול.
חכיתי חודשים שיקרה משהו, אבל למרות שהעלים והגבעולים השחירו הם לא איבדו את המירקם שלהם, אם אני מחדיר קלשון לערימה אני יכול לזהות כל גבעול בנפרד.
אני מתכוון לנסות את הצעתו של ראובן להוסיף קומפוסט קנוי לערימה, ואשמח לכל הצעה נוספת.
אורח
 

Re: לחנן, ייתכן שלא הבהרתי עצמי מספיק לגבי 'זבל עופות'..

הודעהעל ידי נחמיה » 26 פברואר 2006,14:04

בהמשך לדברים שכתב חנן
...............=
"שאריות מטבח לא הוספתי מחשש שאם זה לא יעבוד אשאר תקוע עם ערימת אשפה בחצר, ערימת גבעולים אני מוכן לסבול.
חכיתי חודשים שיקרה משהו, אבל למרות שהעלים והגבעולים השחירו הם לא איבדו את המירקם שלהם, אם אני מחדיר קלשון לערימה אני יכול לזהות כל גבעול בנפרד.
אני מתכוון לנסות את הצעתו של ראובן להוסיף קומפוסט קנוי לערימה, ואשמח לכל הצעה נוספת. .." - חנן
...............=

אם תשתמש בשאריות מטבח תתן לקומפוסט סטארטר רציני.
שאריות תפו"א יוצרות חום רב בהתפרקם.
כל העניין הוא לחפות היטב.
אם יש לך שאריות עשב הרי זה מצויין.
תתחיל בערימה קטנה של קילופי ירקות מהסלט והמרק וכסה אותן היטב במה שכבר יש לך,
כלומר שאריות עשב חצי מפורק.
לאחר כמה ימים תראה שזה מתחיל לעבוד.
לא אמורה להיות כל בעית ריח אם אתה מכסה היטב (ואני חוזר ומדגיש זאת - היטב(.
הסיבה שעייסק לא עובד לך נובעת משני דברים:
1. אין מה שיפרק את החומר - אין חיידקים.
2. לדעתי חסר לחות. אילו היה לך מספיק לחות אז גם העשב היה מתפרק.
אם כי בחודשיים, בתנאים שנתת לו הוא לא יתפרק כ"כ מהר.
התהליך הטיבעי הוא איטי מאוד.
נסה אם כן להוסיף חומר מהמטבח בכמות קטנה ולאט לאט תוסיף עוד חומר עד שהעייסק ירוץ.

בהצלחה,

נחמיה
נחמיה
 


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־80 אורחים

cron