גינון באדנית

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

גינון באדנית

הודעהעל ידי הגנן נמסור » 28 פברואר 2006,14:04

שלום,
אני גר בדירה ללא מרפסת בקומה שלישית.
החלון המרכזי בסלון פונה לכיוון צפון אולם מגיע הרבה אור (ללא שמש).
רציתי לדעת האם בתנאים אלה ניתן לגדל באדנית?
אם כן, איך מתחילים? מה כדאי להתחיל לגדל?
תודה רבה
הגנן נמסור
 

בוקר אור וברוך הבא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 01 מרץ 2006,14:04

השאלה היא אם אתה מעוניין ב"צבע" לעיניים, או להיות יותר פרקטי, ולהתענג על 'צמחי תבלין' שמאוד מתאימית לנתוני האור שעליהם דיברת

חסה, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה, שמיר - יגדלו שם בקלות ויענגו בטעמם את המאכלים שמתבשלים במטבח


לגבי פרחים, כדאי לגוון - סיגליות , סלסלי כסף, אפונה ריחנית, גרניום + פלגרוניום, מתאימים מאוד לכיוון צפוני, מאחר והם אוהבים "אווירה אירופאית" ויתנו מופע יפה כש"יישפכו" מהאדנית מטה, כמו החלונות והמרפסות בערי אירופה.

לא ברור גודלה של האדנית, אולי כדאי שתוסיף פרטים - אורך, רוחב, עומק


יום טוב
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

המשך פרטים

הודעהעל ידי הגנן המסור » 01 מרץ 2006,14:04

תודה רבה על התשובה.
אני מעוניין בצבע וטעם אמיתיים לסלט.
חסה ופטרוזיליה נשמעים לי מצויין.
עדיין אין לי אדנית אבל אני מתכוון לתלות אותה על המעקה.
החלון עצמו מאוד ארוך - בערך 3 מטר.
על איזה אדנית אתנ ממליץ? מאיפה מביאים אדמה וזרעים/צמחים ואיך בכלל מתחילים?
תודה רבה!
הגנן המסור
 

נו, אז ככה.... (איך שאני אוהב 'התחלות'...כיף !)

הודעהעל ידי ראובן אורן » 01 מרץ 2006,14:04

אם יש לך 'קשרים' או אתה מכיר חבר - מסגר.. לך אליו עם אדנייות שתקנה בחנויות המתאימות ו..שיתאים לך מתלים לאדנייות, כך אולי תוזיל את העלות של המתלים האלו, הנמכרים במחירים די מופקעים.

אדנייות - יש במידות ואורכים / עומקים שונים ורבים. ייתכן שיתאימו לך 3 אדניות של 1 מטר - כל אחת.
ניתן לרכוש אותן בכל משתלה או בסניפים של 'הום סנטר', 'אייס קנה ובנה' וכדומה.

אל תמהר לקנות, אלא היה 'צרכן נבון' ! בדוק והשווה מחירים. פתח עיתונים וחפש 'מבצעים', רשום לך מחירים לגבי האדנית המבוקשת וכו'..
אדניות באות גם עם 'תחתית' למניעת נזילת עודפי מים, על התסרוקת של השכנה הפולנייה שגרה למטה.. כך תחסוך צעקות ותלונות לאחר ההשקייה.

קנה רק אדנייות לבנות ! אדנייות חומות מתחממות בשמש, וטמפרטורת האדמה עולה והצמחים יהיו מסכנים על אף ההשקיה בקיץ.

ישנם הרבה צמחי תבלי והם נמכרים בעציצונים קטנים, במשתלות, במחירים של כמה שקלים בודדים.
כמו כן, יש בחנויות שהוזכרו מעלה, שקיות עם זרעים של כל מה שאתה מעלה בדעתך.
אל תמהר לקנות אלא בדוק 2 דברים !
א. האם מדובר בירקות המתאימים לעונה - אביב קיץ - זה רשום על שקית הזרעים, מאחור.
ב. תאריך תפוגה - "לשימוש עד.." שגם הוא אמור להיות רשום ומודפס מאחור.
אם יש מדבקה חדשה מודבקת על תאריך זה, אל תקנה ! זרעים 'ענתיקה' לא ינבטו !

אפשר לחסוך כסף ע"י ייחורים. תולשים ענף של 'נענע' ושותלים באדנית או מ'זר' שקונים בסופר.. בוחרים ענף עבה ושותלים באדמה.

בארון התבלינים, במטבח יש לפעמים כל מיני זרעים שיכולים לבוא לשימוש ! זרעי כוסברה ועוד..

אפרופו נענע - נענע שותלים בעציץ בודד ולא באדנית, כי מדובר בצמח שתלטן ש'יכבוש' לעצמו את כל האדנית ויהרוג את שאר הצמחים.

אדמה - אפשר לקנות שק של 'אדמת מצע גן' או 'אדמה למילוי עציצים ואדנייות' - רק לודא שלא מוכרים לך אדמת מילוי שמעורבבים בה פיסות ספוג וכדורייות קל-קר.

הכי טוב להכין 'אדמה' לבד. לקנות שק 30 ליטר של 'קומפוסט', להביא מאיזה מקום כמה דליים או שקים של אדמה, ולערבב את האדמה עם הקומפוסט ביחד של 30% קומפוסט. לערבב היטב ויש לך אדמה מעולה לאדנייות.

עוד שאלות ?! אני לרשותך

ראובן
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

תודה רבה

הודעהעל ידי הגנן המסור » 01 מרץ 2006,14:04

המון תודה.
אני מחכה לנסות את מה שאמרת.
אני מאוד מקווה שזה יצליח ואולי זה יגרום לי לעבור לדירה עם מרפסת גדולה או לבית עם גינה...
תודה רבה
הגנן המסור
 

בודאי שיצליח...

הודעהעל ידי ראובן אורן » 01 מרץ 2006,14:04

בהתחלה, זה נשמע "רחוק"..

אבל למעשה, זה מאוד פשוט וקל..

פשוט לא ללכת נגד, אלא עם.. הטבע..

בהצלחה,


ראובן
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

יש התקדמות

הודעהעל ידי הגנן המסור » 10 מרץ 2006,14:04

אז ככה,
שתלתי באדנית אחת פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום, רוקט, שמיר ועירית.
באדנית השניה שתלתי לואיזה, שיבא, גרניום לימוני, מליסה ומרווה.
מאז עבר שבוע ונראה שהחברה החדשים מתאקלים לא רע, חוץ מהעירית שעדיין לא.
מכיוון שכולם גדלו והתפתחו אני רוצה להשתמש בהם לסלט (אדנית א') ולתה (אדנית ב').
השאלה היא איך קוטפים, מאיפה מורידים, האם את העלים שבצמרת, האם גם קוטפים חלק מהגבעול, האם לקטוף את כל הגבעול.
כמו כן, כמה כדאי לקטוף וכמה צריך להשאיר כדי שהחיים יימשכו.

תודה רבה.
הגנן המסור
 

שבוע טוב

הודעהעל ידי ראובן אורן » 11 מרץ 2006,14:04

פטרוזיליה, להשתדל לגזור תמיד את העלים התחתוניים והחיצוניים - הכי בשלים.

אורגנו, גל חיתוך רק יזרז את הצמיחה - להשאיר תמיד 1/3 מהצמח לצורך התחדשות.

בזיליקום, עם תחילת הופעת הענפים והעלים, לגזום בגובה של כ 20 ס"מ מהקרקע. בכל נקודת גיזום, תהיה 'התפצלות ל 2 ענפים וכמות העלים תגדל. כל פעם שמופיעה תפרחת - לגזום אותה מיד כדי שהצמח 'ישקיע אנרגיה' בגידול עלים ולא פרחים וזרעים, כי אנו רוצים עלים ל'פסטה' ול'פסטו' שלנו. תפרחת אחת, כדאי להשאיר לצורך 'מחזור זרעים' לעונה הבאה.

רוקט, כמו פטרוזיליה

שמיר, לגזום ולהשאיר 1/3 גובה - כ 5 ס"מ - הוא יתחדש כל הזמן

עירית, כמו 'בצל ירוק'. אפשר לחתוך והיא תתחדש, או לעקור, אם יש כמות גדולה.

לואיזה, כמו הבזיליקום - גיזום ענף יגרום להסתעפות. רצוי לגדל לואיזה בעציץ גדול ונפרד. אצלי יש "עץ" לואיזה בגובה 4 מטר ! במלוא פריחתו הוא נראה כמו 'ערבה בוכייה'. כעת הלואיזה מתחילה להתעורר משנת החורף שלה.

שיבא, לא להבהל אם השיבא מתכסה בכנימות שחורות ! השיבא משמשת כ'מלכודת מזיקים' מעולה. החרקים שיבואו אליה יעדיפו אותה על פני הצמחים האחרים. אז רצוי לגדל כמה צמחי 'שיבא' בין צמחי התבלין.

גרניום לימוני, לא לצרוך הרבה, עלה אחד בתוך קנקן לימונדה או תה. גם מתפצל לאחר גיזום ו'נשפך' יפה מהאדנית כלפי מטה. לא משוגע על שמש, מעדיף "אוירה אירופאית".

מליסה, צמח מאוד מפונק, לא מצליח לי איתו. נוגעים בו, והוא "נעלב"

מרווה, עלה אחד בכוס תה, 'מסדר את הבטן יופי !' מניסיון ! ניתן לעיצוב ע"י גיזום. המרווה צמח די 'מדברי' - לא צריך הרבה מים, ממש מעט ובשמש מלאה.


כמה "כללי אצבע" כלליים :

א.כל צמחי התבלין זקוקים לכמות גדולה של שמש, כדי לייצר את מיגוון השמניים האתריים המרכיבים את הריחות והטעמים שלהם. על כן, כמה שיותר שמש.

ב. צמח בעל עלים כהים, אוהב צל כי לצורך זה הוא ירוק, כדי לקלוט כמה שיותר אור , בצל או בחצי צל. צמח בעל עלים בהירים, יודע להסתדר בשמש מלאה.

ג. צמחים עם "פרוה" כמו המרווה, אורגנו - יודעים להסתדר בשמש חזקה והם נחשבים צמחים 'מדבריים'. לא לפנק אותם במים, אלא מנה אחת, פעם בשבוע. מרווה ואורגנו אני משתדל להוציא מהגינה ולגדל בשטח בר סמוך כדי שלא יקבלו מים מהשקייה אלא יגדלו "בר בשטח". כך טעמן וריחם, חזקים וטעימים יותר. (ה"פרוה" דוחה את קרינת השמש)
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־84 אורחים

cron