תמיר אילן כתב:קיבלנו זר של צבעונים עם הבצלים - באגרטל
הצבעונים החזיקו מעמד כשבועיים ונבלו.
הבנתי מרובן שאחרי הנבילה צריך לייבש את הבצלים ולשמור לעונה הבאה.
באתרים של משתלות כותבים משהו דומה אך אומרים שם להוציא את הבצלים בסוף החורף/אביב.
הוצאתי את הצמחים מהאגרטל וקיצצתי את הענפים הנבולים (לפי אינטואיציה, השארתי כמה ס"מ של ענף).
שמתי לב שלחלק מהבצלים נראה שיוצאת התחלה של צימוח חדש, ואני תוהה אם יש מצב שצבעונים ממשיכים להוציא עמודי פריחה במשך החורף או שכל בצל מוציא רק עמוד פריחה אחד?
לא ראיתי התייחסות לזה באתרי משתלות.
מה שכן כתוב באתר של משתלת יודפת: "ככלל, בצלי הצבעוני אינם מתחדשים בארץ והצבעוני יפרח לעונה אחת בלבד" האם יש בפורום ניסיון שונה או שאני מבזבז זמני בשתילה מחדש (כעת או בעונה הבאה)?
היי תמיר
באזורים גבוהים בארץ, בהם יש טמפרטורות נמוכות בפרקי זמן ארוכים בחורף
ניתן להנות מפריחת הצבעוני במשך שבוע ויותר.
בניגוד לצבעוני הבר הגדל בארץ, שמפתח בכל שנה בצל אחד בודד וממנו עולה פרח בכל שנה
הצבעוני התרבותי, כמו שכתב אבי מתחלק למספר בצלי בת, במידה והחורף לא מספיק קר,
בצלי הבת לא מספיקים להתמלא ולכן ישארו קטנים ויצטרכו עונה נוספת בשביל להתמלא לפני שיפרחו.
את הבצלים שקיבלתם עדיף לטמון ולראות אם יצמיחו עלים, במידה ויצמיחו עלים (פריחה נוספת לא תהיה השנה)
להשקות אותם עד שהם מתייבשים, לאחר מכן לייבש אותם, לשמור במקום מאוורר, קריר ויבש עד לספטמבר/אוקטובר.
אז יש להכניס אותם למקרר (למגירת הירקות או לאחד המדפים שלא בשימוש) בתוך שקית נייר למינימום שישה שבועות (לדעתי עדיף 8-10 שבועות)
לאחר מכן להכין עציץ עם תערובת שתילה אוורירית, לטמון את הבצלים בעומק של פי שלוש מגובה הבצל, ולשמור על קרקע לחה
פריחה תתקבל כחודש וחצי-חודשיים מיום ההטמנה.
אישית, אני פחות אוהב את המראה של הצבעוני התרבותי (מגושם מידי לדעתי) ולכן לא מתקרב אליהם (מקבל שני מיני בר ועוד מין אחד בוטני מחו"ל, מקווה להשיג עוד מינים בוטניים מיוחדים
בשנה הבאה), אבל, למי שאוהב אותם, לדעתי ההשקעה משתלמת (במיוחד במקום כמו אצלך שבחורף הטמפרטורות צונחות קרוב לאפס במקרים רבים.