לגבי הסרטון השני
ממש לא רלוונטי עבורנו / עבורך
א. כי אין לך משאבי שטח כאלו
ב. אין לך מזג אוויר גשום כמו שם - תצטרך השקייה מיוחדת - מתזונים מסביב לכל ערוגה
ג. 'מגדל על האדמה בלי לחפור' כן! הקש, מתפרק לאיטו ומתקמפסט והכל יופי.. אם יש מזג אוויר מתאים
אז יותר תכל'ס..
בקר בשרשור שלי, ראה את הערוגות המוגבהות שבניתי.
וזה 'בלי כסף' משארייות עץ.., משטחים ישנים, מרצפה שפורקה.. וכדומה
ואז.. ממלאים, לאט לאט בשכבות שונות - 'ערוגת לזניה' - כך זה נקרא. וממלאים גבוה מעל שולי ה'ארגז'.. כי הכל שוקע לאט לאט
ו.. עונה ראשונה, רק 'גידולים ראשוניים, כמו.. חסה, צנונייות וקטנייות - עד שהכל 'יתעכל' בפנים.. והאדמה שוב יורדת ומוסיפים למעלה קומפוסט ומתחחים..
בשרשור יש פרוט רב יותר..
גם יותר נוח ! לא צריך להתכופף!!
ולגבי תפוחי אדמה - אצלנו והמיוחד בגינות הקטנות יחסית שלנו, עדיף לגדל תפוחי אדמה
לגובהגם, משארייות עץ.. מייצרים הרבה 'מסגרות' ובאדמה תוקעים 4 מוטות, עץ או ברזל ומניחים ארגז ראשון על האדמה, ממלאים אותו באדמה קלה מעורבת ב 50% קומפוסט ו'זורעים 3-4 תפוחי אדמה קטנים או תפוחי אדמה גדולים שהחלו לנבטו במזווה ואז חותכים לכמה חתיכות, כשכל חתיכה מכיל 'עין' אחת או שתיים ומכסים באשכבה דקה של אדמה
כשהצמחים מגביהים, מןסיפים עוד 'ארגז' וממלאים שוב באדמה עד שרק 20 ס"מ מהצמח יישארו בחוץ וכך ממשיכים עד לגובה סביר בשבילך! מטר וחצי או 1.80 וכו' - רק עניין של נוחות.
הצמחים ממשיכים לטוס למעלה.. ומהגבעול יוצאים לצדדים שורשים ומאחר ותפוחי האדמה הם למעשה 'שורשים מעובים' הרי שעל 1 מ"ר אתה יכול לגדל כמה עשרות ק"ג של תפוחי אדמה גדולים ויפים יותר מאלו שיצאו להם בסרט השני.
בסוף העונה - 'יוצאים פרחים' או מתי שהצמח מחליט למות, אפשר להתחיל 'לקצור' תפוחי אדמה
לא את כולם ביחד!
מורידים ארגז אחד, מפנים הצידה את האדמה וחושפים את תפוחי האדמה ואוספים לסל, כמה שצריך למטבח ו.. דואגים
שלא יישארו תפוחי אדמה חשופים לשמש !!תפוחי האדמה לא מתקלקלים בתוך האדמה! הם רק יהיו עם קליפה עבה יותר (וטעימה יותר)
לגבי בטטות - 'חמנית הפקעות', זה 'עולם' אחר, הם לא מאותה משפחה. יש שרשור מלא לגבי גידול בטטות. כי לא מגדלים אותן מבטטות קטנות, אלא מייחורים עבים שקל לייצר וכו'