עמוד 4 מתוך 7

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 28 דצמבר 2011,14:04
על ידי סער
עכשיו אני רעב :D

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
עשיתם לי חשק לפוייקה. :shock:

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 04 ינואר 2012,14:04
על ידי ארסרט
ראובן
היום הפכתי וערבבתי את ערימת הקומפוסט
עלה ממנה ריח נעים מאוד
הפרדתי גושים בעזרת הקילשון והידיים וערמתי שוב בחזרה תוך כדי שהוספתי עוד חומר לח מהמטבח
מצאתי כמה שאריות של קליפות שהכנסתי לשם לפני שבועיים וטרם הפתרקו
הערימה רובה היתה לחה וכנראה ששתתה הרבה מים מהשלולית שהיתה לידה

האם צריך לשטוף זרעי פלפל רגיל ופלפל חריף לפני שמייבשים אותם או מנביטים אותם כמו שהסברת לי בנוגע לזרעי הדלעת?

יש לי מספר זרעים של דלורית שכבר התייבשו לי במטבח אבל טרם שטפתי אותם מהחומר, האם לשטוף כעת ולייבש שוב או לאחסן ולקראת האביב לשטוף ואז להנביט?

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 04 ינואר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:ראובן
היום הפכתי וערבבתי את ערימת הקומפוסט
עלה ממנה ריח נעים מאוד
הפרדתי גושים בעזרת הקילשון והידיים וערמתי שוב בחזרה תוך כדי שהוספתי עוד חומר לח מהמטבח
מצאתי כמה שאריות של קליפות שהכנסתי לשם לפני שבועיים וטרם הפתרקו
הערימה רובה היתה לחה וכנראה ששתתה הרבה מים מהשלולית שהיתה לידה

האם צריך לשטוף זרעי פלפל רגיל ופלפל חריף לפני שמייבשים אותם או מנביטים אותם כמו שהסברת לי בנוגע לזרעי הדלעת?

יש לי מספר זרעים של דלורית שכבר התייבשו לי במטבח אבל טרם שטפתי אותם מהחומר, האם לשטוף כעת ולייבש שוב או לאחסן ולקראת האביב לשטוף ואז להנביט?


יופי, עברת את 'מבחן האומץ / פאניקה' !
הכל נורמאלי.. גם אם היה גוש צפוף ודביק שבתוכו הסתתרה קליפה שלא התפרקה.. זה נורמאלי. הגושים הצפופים לא מאפשרים כניסת אויר / חמצן ותיאורטית, הקליפה יכולה להישאר במצבה גם עוד הרבה שנים, אם לא תיחשף לחמצן.
{במסגרת הניקוי של מזבלת חירייה, מצאו בתחתית ה'הר', עיתונים מלפני 40 שנה שלא ניזוקו כלל וניתן לקורא בהם הכל}
ברוב חוצפתי (כי.. אני כבר לא ב'פאניקה', מכיר את התהליך..), השארתי את הערימה שלי חשופה לגמרי לגשמים הרבים שירדו כאן. אתמול, הערימה הייתה רטובה עד לשד עצמותיה. שיטחתי אותה וערבבתי עם מקלטרת לפרוק גושים וכמובן שעל אף הרטיבות, עלה ממנה אד חם - העסק עובד. כעת היא עומדת יומיים כשהיא משוטחת בעובי כ 20 ס"מ ומחר, אערים אותה שוב לצורת 'הר', אעשה לה חור במרכז ו..אכסה בכיסוי מגן נגד הגשמים שיגיעו בסופ"ש (יש סיכוי קלוש לשלג!! אצלכם !!)
עוד מילה אחת לגבי הונטיליזציה של הערימה. אם הערימה אכן הומוגנית ופוררת גושים.., תערים אותה לצורת 'הר' ולבסף, עשדה לה חור במרכז, עד לקרקעית, עם 'מקל של מטאטא'. החור הזה יוצר ארובה שבה יש אויר חם שעולה ומתוך כך, יש זרימת אויר משולי החרוט, פנימה למרכז הערימה - מצה הכי הכי קלאסי לערימה אירובית.

זרעי פלפל, לא צריך לשטוף. לפלפלים, להבדיל מעגבנייה, אין 'ציפה' המשמשת כחומר מעכב נביטה. עם זאת, כמעט בכל זרע יש גופיף מסויים המבצע גם פעולה של 'עיכוב נביטה', על פי אינדיקציה שהוא מבצע לגבי התנאים בחוץ - טמפרטורה, לחות וכו'. כמובן שבחוץ, על או בתוך האדמה, הם לא ינבטו, כי הגופיף הזה, לא ירשה להם. אבל בתנאים משופרים של 'מנבטה' שהיא 'מיני חממה', כמובן שהגופיף הזה לא יעכב ויתן OK לנביטה.

דלורית - אם התייבשו, לא חייבים להרטיב ולשטוף מחדש. הציפה כחומר מעכב, אמורה לשמור על הזרע עד שממש ירדו הרבה גשמים ושטפו את הציפה מעל הזרע. תשרה את הזרעים למשך לילה ארוך במים ואז תזרע אותם. ההשרייה הארוכה גם תרכך את שארייות הציפה וגם תעיר את הזרעים משנתם. אבל.. חייבים לזרוע למחרת ! להוציא אותם מה'אמבטיה' ואפשר להשאירם על נייר סופג לח, אבל לא מוצפים, כי לאחר ההשרייה, הם צריכים לנשום אויר. את הזריעה ניתן לבצע ביום יומיים הבאים, רק שהזרעים יישארו לחים.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 29 ינואר 2012,14:04
על ידי ארסרט
בשבועיים האחרונים לא יצא לי לגעת בערימת הקומפוסט, בפעם האחרונה הוספתי לה כמות די גדולה של פסולת מהמטבח.
הערימה נמצאת במרכז הגינה, באיזור שמקבל שמש מירבית בימים אלו, האיזור לח מאוד מאחר והוא איזור נמוך יחסית ומתנקזים אליו הרבה מים.
היא מכוסה בבד ירוק שמחוזק בפינות באבני מדרך שימנעו ממנו לעוף ברוח חזרה.

היום הרמתי את הכיסוי, הערימה לחה, חמימה למגע, ראיתי בה המון תולעים שנראות לי ספק שלשולים ספק רימות לבנות אולם לא נראה לי של יתושים מאחר והיא תמיד מכוסה, ערבבתי אותה טוב ומלבד שתי נקודות קטנות כל הפסולת נעלמה כלא היתה.
ערבבתי טוב ערמתי שוב וכיסיתי מבלי להוסיף עוד חומר שאותו אוסיף מחר או מחרתיים.

הגינה מלאה בעשבי בר או עשבים וצמחים שלא אני זרעתי או שתלתי.
חלק מוחלט מהזרעים שזרעתי באדמה ישירות לא נבטו, ייתכן כי היו פגומים, או הטמפרטורה הנמוכה מאוד, או שציפורים אכלו אותם? (יכול להיות??)
במנבטה שלי זרעתי (סלק, מנגולד, צנונית, חסה, קולורבי, שומר, רוקט, רשאד, סלרי, עירית, בצל ירוק וכוסברה)
החסה מתקשה מאוד בנביטה וטרם ראיתי ניצנים(אחרי שבועיים, כך גם השומר והכוסברה)
את הזרעים של הכוסברה שמתי כמו שהם, זכור לי שכשהתייעצתי איתך לגביהם הסברת שבתוך הזרעים יש בעצם שני זרעים שמהם מתבצעת הנביטה, האם צריך לזרוע אותם שלמים כמו שהם או בדרך אחרת?

קיבלתי לפני שבוע חבילה נחמדה מתאילנד עם תבלינים שלמים וקצת זרעים.
נתקלתי שם בחבילה (תמונה מצורפת) של זרעים עגולים למראה, דומים לזרעי כוסברה אך קטנים יותר, שרשום עליהם (parsley) והם שונים מזרעי הפטרוזיליה שיש לי(גם פטרוזיליה וגם שורש פטרוזיליה) האם אתה יודע במה מדובר?

מה אתה ממליץ לגבי הערוגות שיש לי, האם לשתול את מה שהצלחתי להנביט בערוגות הקיימות מבלי להוציא את על מה שנבט שם(נראה לי שרוב הצמחים שם אלו חוביזה ותות עץ) או לדלל הכל, להפוך שוב את האדמה ולתחח?

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 29 ינואר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
לגבי הערימה, נשמע בסיידר גמור !
מה שאני מנסה ללמד כאן זה איך לבנות 'ערימה' בצורה הקרובה ככל האפשר למה שקורה בתחתית היער + שיפורים או 'הטבת התנאים' כדי לזרז את ההליכים. אז.. הרטבות הערימה בחורף, היא גןם הליך נורמאלי וטבעי, כמו שקורה ביער, בחורף. הגיוני גם שהיהיו שם כמה וכמה רימות של זבובים, כי המקום חם ונעים להם!
ערבוב וניעור של הערימה, ישחרר 'גושים דבוקים' ויאפשר לחומר להיות יותר אירובי ולהתפרק בצורה אירובית גם אם הערימה נרטבת לחלוטין.
לאחרמ ערבוב שכזה וסידור הערימה לצורה של גבעה פחוסה, אני לוקח מקל מטאטא ומבצע בערימה כמה וכמה 'חורי איוורור' במרחקים של כ 30 ס"מ האחד מהשני, חורים עד לאדמה. חורים אלו מאפשרים לאוויר חם ממרכז הערימה, לעלות למעלה ואז נוצרת פעולת 'יניקה' - אויר נכנס משולי הערימה למרכז ועולה למעלה וכך הערימה מקבלת מנה נאה של חמצן שיחד עם הלחות, יוצרים סביבה חביבה על המיקרואורגניזמים המתרבים במהירות והם אלו שיוצרים את החום הפנימי בערימה.

תן לעשבים לגדול ולהשתולל כמעט 'חופשי' ! פקח עין אם אם מתחילים לפרוח ואז עקור אותם, לפנני שהם מבשילים זרעים. רוב הסיכויים שהאדמה אצלך מלאה בזרעים, משנים עברו, אבל אם תנהג כך ותטפל בעשבייה ובצמחי הבר ותעדור / תעקור אותם לפני שיבשילו זרעים, החורף הבא יראה אחרת.

נביטת זרעים - לא נורא, לומדים. צריך להקדים ולא לזרוע בחורף אלא בתחילת הסתיו ממש, בייחוד במקום כמו ירושליים שהוא גבוה וקר.
לדעתי, בקרוב יעלו וינבטו זרעים שעדיין לא הגיבו. הטמפרטורות אצלכם קרות מדי והם חוששים לעלות
אם יש לך אפשרות לבצע חיפוי בניילון ('חממה' מאולתרת), ברור שזה יזרז את המהלכים.
עם זרעי חורף חדשים, כדאי לך להמתין עד להתחממות מה של מזג האויר - תחילת או אמצע חודש מרץ.
אנישי השפלה, יתחילו להנביט 'ירקות קיץ' כבר בחודש הבא, ואילו הירושלמים יתטרכו להמתין עוד חודש או חודשיים עד שהאדמה תתחמם יותר
אין צורך לטפל בזרעי הכוסברה - זורעים אותם כמות שהם. כך אני מתנהג גם לגבי סלרי ופטרוזיליה, מתחח את האדמה ומפזר את הזרעים בצורה חופשית לחלוטין. הצמחים החזקים יותר יגדלו ראשונים ותוכל לעקור אותם לצרכי המטבח וכך יתפנה מקום לצעירים יותר להתפתח כ'מנה שנייה' או שלישית.

כל הידוע לי, יש 2 סוגים עיקריים של פטרוזיליה parsley - פטרו' עלים ופטרו' שורש המתאפיין בשורש יתדי בצורת גזר, לעומת פטרוזילית עלים שבשנת הצימוח השנייה שלה, מפיקה שורש בשרני ויפה, אבל.. כדורי
ייתכן שקיבלת זן שלא כל כך מוכר בארץ.. זרע אותו במנבטה חמימה ובהמשך תוכל לגדל אותו בפינה מוצלת בגינה

לדעתי, יספיק אם תעקור אותם וזה כבר יתחח את האדמה, אבל זה רק 'ניחוש מרחוק'. אם הם גדולים, כדאי לתחח ולהוציא אותם מהאדמה. כשהם גדולים, הם יתחרו בנבטים צעירים של הירקות שלך.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 29 ינואר 2012,14:04
על ידי דניאלצ
ארז - אני מהמר שמקור הזרעים בבלבול של אנגלית קלוקלת, אלה נראים לי ממש כמו זרעי כוסברה קטנים, בטח מזן תאילנדי טעים. :)

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 29 ינואר 2012,14:04
על ידי ארסרט
דניאלצ כתב:ארז - אני מהמר שמקור הזרעים בבלבול של אנגלית קלוקלת, אלה נראים לי ממש כמו זרעי כוסברה קטנים, בטח מזן תאילנדי טעים. :)


אני יודע כך גם אני חשבתי
אבל עם החבילה הגיעו גם זרעי כוסברה גדולים יותר
אנסה להנביט ולגדל ולראות מה יוצא, טעים זה בטוח יהיה

היום אני אקבל משלוח מהודו

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
השבוע נתקלתי בקקטוס גדול ירוק גדול ויפה שעובדי העירייה החליטו לגזום/לכרות/לדלל.
היום לקחתי כמה גזעים יפים והנחתי בארגז.
מהי הדרך הנכונה לשתול או להשריש אותם.
פעם שמעתי על שיטה של להניח אותם בדלי עם מים למשך כשבוע והם מוציאים שורשים.
האם כדאי לבצע חתך חדש מאחר והחתכים התייבשו ונצבעו בשחור

בתמונה השניה קקטוס ותיק שנצא אצלי שנים. האם ניתן לגזום אותו בצורה מסויימת שתגביר את הגדילה שלו?

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
לגבי הקקטוס הראשון וכללליתצ לגבי כל הקקטוסים שכבר שצתולים באדמה
דישון והשקייה מוגברת יגרמו להם להוציא 'זרועות'. ההשקייה צריכה להיות ב'מכות מים' ! לא בטיפטוף קבוע. כלומר להציף את האזור שלו בדלי מים, אחת לשבוע עד 10 ימים.

לגבי ייחורים של קקטוסים - את הגדם החשוף, להפנות לשמש לצורך ייבוש מלא והגלדה. אפשר ורצוי לבזוק על הגדם אבקת קינמון בנדיבות! האבקה היא אנטספטית ולא תאפשר לחיידקים ופטריות לחדור מהגדם.
לאחר שבוע של ייבוש בשמש (אל תחשוש! הקקטוס לא ימות) להכניס לאדמה לעומק כ 10 ס"מ. להשקות פעם אחת לצורך הידוק האדמה וזהו ! לא להשקות יותר.

וכמובן לא להכניס למים !! הקקטוס יירקב במהירות.

צריך לזכור שמדובר בצמח מדברי שרגעיל ואוהב יובש וניזון ממים בצורה אקראית - גשם פתאומי למשך כמה דקות ואח"כ.. חודש או חודשיים, ללא מים.
אז קקטוסים - בלי טפטפות, אלא רק השקייה "אקראית' ומועטצ, אחת לשבוע או 10 ימים
אפשר להשקות אותו בצורה יותר 'טבעית' ע"י התזה על הצמח עצמו - הקוצים שהם העלים, יכוונו את טיפות המים לגזע ומשם לשורשים הנמצאים מתחת לגזע - כמו 'גשם' :rain:

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2012,14:04
על ידי טל אשרוב
לשים את הייחורים בחוץ.. על רצפה, שולחן אפילו חודשיים!
אחר כך לשתול באדמה.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
אוקיי
נראה לי שחודשיים זה מעט ארוך בשבילי אבל אני אמתין שבועיים.
אם יש גזמים יבשים יותר כדאי לי לקחת גם אותם אהה?...:)

ראובן שאלה אליך ואולי גם לאחרים
לא זוכר בדיוק את השם וכו' אבל שמעתי לאחרונה על צמח, שמקורו באפריקה שכיום מאוד פופולרי בארץ, בקטע תזונתי בריאותי. יש לו המון זנים ויש כיום קהילה שמוקירה אותו ואת גידולו. הפרי שלו ממש מחליף מרקם של בשר או משהו בסגנון, קראתי על זה לא מזמן ונעלמה לי הסימניה:)
יודע אולי על מה אני מדבר ומה שמו של הצמח?
תודה

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
עולות לי בראש 2 אפשרויות

1. 'דגן הטף' - סוג של חיטה שמגודלת באפריקה, אתיופיה (האתיופים מכינים ממנה את ה'אנג'רה' - בן-חילף טֵף (שם מדעי: Eragrostis Tef)

2. 'סייטן' - המופק מחיטה רגילה..

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
לא זה ולא זה אבל תודה.

אגב יש דרך מומלצת להוציא ייחורים מקקטוסים מסוגים אחרים כמו אלוורה וכו'

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:לא זה ולא זה אבל תודה.

אגב יש דרך מומלצת להוציא ייחורים מקקטוסים מסוגים אחרים כמו אלוורה וכו'


עולם הקקטוסים והסוקולנטים, הוא עולם גדול ורחב עם 'אין סוף' סוגיחם וזנים.
אין 'תשובה כללית' לגביהם - כל 'מקרה' לגופו

אלו-ורה, מחכים שתוציא 'בנות' מבסיס בית השורשים
הבנות מחוברות לאם ב'חבל טבור' דק המתנתק עם הזמן
סוגים אחרים של 'אלו', כמו הפופלארי והגדל לגובה, מלאים בחוטרים על הגזע. חותכים, מיבשים כמה ימים בשמש ושותלים באדמה חצי יבשה

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2012,14:04
על ידי רונית מ
ארסרט כתב:לא זה ולא זה אבל תודה.

אגב יש דרך מומלצת להוציא ייחורים מקקטוסים מסוגים אחרים כמו אלוורה וכו'



אני יכולה לתת שתילים של אלוורה.
גרה בזכרון יעקב.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
רונית מ כתב:
ארסרט כתב:לא זה ולא זה אבל תודה.

אגב יש דרך מומלצת להוציא ייחורים מקקטוסים מסוגים אחרים כמו אלוורה וכו'



אני יכולה לתת שתילים של אלוורה.
גרה בזכרון יעקב.


ממש תודה :)
אני מקווה שבקרוב אוכל להגיע לסביבה ואז גם אקפוץ לקפה אצל ראובן, הוא אמר שנשאר לו קצת... :D

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
יש לי שתיל קטן של פלפל חריף שקיבלתי במתנה, מהסוג שקונים כבר עם מעט פלפלים במשתלה.
קיבלתי אותו מעט עצוב, ונראה לי שהשורשים שלו רקובים.
מה לעשות? הפלפלים והעלים שהיו עליו נבלו והתייבשו

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 25 נובמבר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:יש לי שתיל קטן של פלפל חריף שקיבלתי במתנה, מהסוג שקונים כבר עם מעט פלפלים במשתלה.
קיבלתי אותו מעט עצוב, ונראה לי שהשורשים שלו רקובים.
מה לעשות? הפלפלים והעלים שהיו עליו נבלו והתייבשו


א. בדוק אם השורשים באמת נרקבו.. ואם כן, מה הסיבה? אולי אין לעציץ ניקוז או שחורי הניקוז סתומים..

ב. לא לשכוח שמדובר בצמח 'סולני' - אוהב חום. אולי קר לו מדי באויר הרים צלול כניין ?!

שלא יישאר בחוץ, בגינה - תכניס אותו הבייתה ליד חלון דרומי

ג. שתילים של משתלה, 'מתוכננים' למות מהר - 'עניין כלכלי' גרידא
כשתגיע לקפה, תקבל שתיל או שניים מהמיוחדים של עמרי שוסטר - יש לי מיותרים..

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
עוד שאלה בנוגע לייחורים מקקטוסים וכו'
איך אפשר לייחר צבר? האם זה נעשה באמצעות הפרי או פשוט אחד מהעלים הבשריים?