עמוד 5 מתוך 7

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2012,14:04
על ידי טל אשרוב
אחד העלים.
תיקח עלה תניח אותו שבועיים בצל
ותקע באדמה.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:עוד שאלה בנוגע לייחורים מקקטוסים וכו'
איך אפשר לייחר צבר? האם זה נעשה באמצעות הפרי או פשוט אחד מהעלים הבשריים?


אפשר כמובן להנביט זרעים שנמצאים בתוך הפרי ואז נביטה ארוכה ואיטית.
הדרך הפשוטה היא להשתמש בעלים - לייבש את הגדם ולשתול באדמה.

החקלאים הערבים והבודואים עדיין שומרים על מסורת של שתילת 'סברס' בשולי השטח שלהם, כדי לסמן את גבולותיו

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
מעולה, אעשה כך.
העלה צריך להיות במלואו או שאין לכך משמעות?

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:מעולה, אעשה כך.
העלה צריך להיות במלואו או שאין לכך משמעות?


עדיף, במיוחד למי שחדש בנושא ה'ייחור', להשתמש בעלה שלם שהצלקת שלו (ה'גדם') קטנה ככל האפשר ואז להכניס את העלה לאדמה כשליש מגובהו, בלי להרטיב יותר מדי את האדמה, כדי שלא יתרחש ריקבון - מדובר בצמח מדברי ! לאחר צבירת ניסיון מוצלחף אפשר למעשה להשתמש בכל חלק ואפילו לחתוך עלה לכמה חלקים, אבל ה'גדם' חייב להיות יבש או 'מטופל' נגד חדירה של חיידקים ופטריות וזה אומר לחטא אותו באבקה אנטיספטית - 'אבקה נגד פטריות' כמו 'פונגיציד' או.. אבקת קינמון.

שיטה שלמדתי מממוחה לנושא ואני משתמש בה מדי פעם, במיוחד לגבי סוקולנטים וקקטוסים רגישים - לצרוב את הגדם עם סכין מלובנת. אתה מכיר את זה מהמיקצוע שלך :) "לאטום את הסטייק" :P
השורשים החדשים, לא יוצאים מהגדם, אלא מהשוליים הירוקים / חומים של הקליפה המכינים את תאי ה'קאלוס' - תערובת עשירה של תאי צימוח מסוגים שונים.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
ראובן אורן כתב:
ארסרט כתב:מעולה, אעשה כך.
העלה צריך להיות במלואו או שאין לכך משמעות?


עדיף, במיוחד למי שחדש בנושא ה'ייחור', להשתמש בעלה שלם שהצלקת שלו (ה'גדם') קטנה ככל האפשר ואז להכניס את העלה לאדמה כשליש מגובהו, בלי להרטיב יותר מדי את האדמה, כדי שלא יתרחש ריקבון - מדובר בצמח מדברי ! לאחר צבירת ניסיון מוצלחף אפשר למעשה להשתמש בכל חלק ואפילו לחתוך עלה לכמה חלקים, אבל ה'גדם' חייב להיות יבש או 'מטופל' נגד חדירה של חיידקים ופטריות וזה אומר לחטא אותו באבקה אנטיספטית - 'אבקה נגד פטריות' כמו 'פונגיציד' או.. אבקת קינמון.

שיטה שלמדתי מממוחה לנושא ואני משתמש בה מדי פעם, במיוחד לגבי סוקולנטים וקקטוסים רגישים - לצרוב את הגדם עם סכין מלובנת. אתה מכיר את זה מהמיקצוע שלך :) "לאטום את הסטייק" :P
השורשים החדשים, לא יוצאים מהגדם, אלא מהשוליים הירוקים / חומים של הקליפה המכינים את תאי ה'קאלוס' - תערובת עשירה של תאי צימוח מסוגים שונים.


נשמע מעט אכזרי בשביל הקקטוס :evil:
אני אנסה זאת, הורדתי היום כמה עלים של צבר שצומח ליד שער הכניסה, ומחר חלק מהעלים אאטום כפי שתיארת.
אגב, באופן עקרוני הפעולה שמבצעים בבשר, שנקראת "סגירה" או "אטימה" היא בעצם מוטעית ביסודה, מבחינה כימית הוכח שאין לפעולה זו שום משמעות רצויה מבחינת המיצים המבוקשים בתוך הבשר/העוף.
הסיבה המקצועית היעילה לביצוע פעולה זו היא אפקט מאילרד שבבסיסו היא יצירת מאות רכיבי טעם וריח באמצעות הסוכר שקיים בנתח.
רשמתי על כך בעבר במדור המתכונים.
הדרך היחידה לשמור את המיצים בנתח היא למנוע את פירוק החלבון ושחרור הנוזלים שבמולקולה באמצעות חימום בטמפרטורות מבוקרות ונמוכות יחסית בהתאם לחומר הגלם.

נראה לך שניתן לעשות את האטימה הזאת לקקטוס עם ברנר/להביור?

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
ח ח ח.. אתה מדבר כשף קארניבור לצמחוני טבעוני..
אבל אני אוהב לראות מיקצועני בשר ב TV.., סתם מהכיוון היותר 'טכני'..
ועם כל הסרטונים שראיתי, שמתי לב שיש 2 אסכולות' בעניין הזה של 'סגירת' הבשר
אבל, זה לא העניין שלי :)
ולצמחים רגישים, לא 'ברנר' אלה סכין ישנה ומלוהטת. כמה נגיעות לצריבה ואיטום וזהו

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 02 דצמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
ראובן אורן כתב:ח ח ח.. אתה מדבר כשף קארניבור לצמחוני טבעוני..
אבל אני אוהב לראות מיקצועני בשר ב TV.., סתם מהכיוון היותר 'טכני'..
ועם כל הסרטונים שראיתי, שמתי לב שיש 2 אסכולות' בעניין הזה של 'סגירת' הבשר
אבל, זה לא העניין שלי :)
ולצמחים רגישים, לא 'ברנר' אלה סכין ישנה ומלוהטת. כמה נגיעות לצריבה ואיטום וזהו


באיזה שהוא מקום אני מעריץ אתכם הצמחונים/טבעוניים.
לי היו חמש שנים כאלו...

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 03 דצמבר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
אין מה להעריץ
נולדתי כזה..

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
מתי זמן טוב להנביט שעועית, חומוס ועדשים?
הסתכלתי בארכיב ולא ראיתי התייחסות, אולי לא הסתכלתי טוב .. :(
אגב, כדאי כבר להתחיל להנביט זרעי ארטישוק שמנמנים שקיבלתי בחורף שעבר מרפי? והאם לא מאוחר מדי לטמון שום?

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012,14:04
על ידי רפי_ק
ארסרט כתב:מתי זמן טוב להנביט שעועית, חומוס ועדשים?
הסתכלתי בארכיב ולא ראיתי התייחסות, אולי לא הסתכלתי טוב .. :(
אגב, כדאי כבר להתחיל להנביט זרעי ארטישוק שמנמנים שקיבלתי בחורף שעבר מרפי? והאם לא מאוחר מדי לטמון שום?

שעועיות ושאר קטניות לדעתי כדאי לזרוי ישירות באדמה ללא הנבטה, אני התחלתי לפני כחודש +, לדעתי אתה מוזמן לזרוע עכשיו, נביטה מהירה.
ארטישוק - זרעתי חלק, את השאר אזרע במדורג בתקווה שחלקם יצליחו :)
שום- אתה יכול לנסות, לדעתי תקבל ראשים קטנים יחסית. שנה הבאה תתחילת מוקדם יותר.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
רפי_ק כתב:
ארסרט כתב:מתי זמן טוב להנביט שעועית, חומוס ועדשים?
הסתכלתי בארכיב ולא ראיתי התייחסות, אולי לא הסתכלתי טוב .. :(
אגב, כדאי כבר להתחיל להנביט זרעי ארטישוק שמנמנים שקיבלתי בחורף שעבר מרפי? והאם לא מאוחר מדי לטמון שום?

שעועיות ושאר קטניות לדעתי כדאי לזרוי ישירות באדמה ללא הנבטה, אני התחלתי לפני כחודש +, לדעתי אתה מוזמן לזרוע עכשיו, נביטה מהירה.
ארטישוק - זרעתי חלק, את השאר אזרע במדורג בתקווה שחלקם יצליחו :)
שום- אתה יכול לנסות, לדעתי תקבל ראשים קטנים יחסית. שנה הבאה תתחילת מוקדם יותר.


מסכים עם רפי - תודה לאל יש גשם והקטניות ינבטו יפה באדמה הלחה. רק מעט מים לאחר הזריעה להידוק האדמה סביב לזרע ו.. 'עומק זריעה = קוטר הזרע כפול 3 ' !

לגבי שום - כן, בהחלט אפשר, עד סוף דצמבר. לשום נדרשים כ 100 ימים לצורך גידול הראשים ויש מספיק זמן עד לפסח.
תקפיד על העשרת האדמה לפני ההטמנה של השיניים, בקומפוסט ואם יש לך במקרה גם 'אפר עצים' השתמש גם בו להעשרת האדמה. קומפוסט - שכבה של 3 ס"מ ואפר, שכבה של 1 ס"מ ואז לתחח ולהצניע באדמה.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
ראובן אורן כתב:
רפי_ק כתב:
ארסרט כתב:מתי זמן טוב להנביט שעועית, חומוס ועדשים?
הסתכלתי בארכיב ולא ראיתי התייחסות, אולי לא הסתכלתי טוב .. :(
אגב, כדאי כבר להתחיל להנביט זרעי ארטישוק שמנמנים שקיבלתי בחורף שעבר מרפי? והאם לא מאוחר מדי לטמון שום?

שעועיות ושאר קטניות לדעתי כדאי לזרוי ישירות באדמה ללא הנבטה, אני התחלתי לפני כחודש +, לדעתי אתה מוזמן לזרוע עכשיו, נביטה מהירה.
ארטישוק - זרעתי חלק, את השאר אזרע במדורג בתקווה שחלקם יצליחו :)
שום- אתה יכול לנסות, לדעתי תקבל ראשים קטנים יחסית. שנה הבאה תתחילת מוקדם יותר.


מסכים עם רפי - תודה לאל יש גשם והקטניות ינבטו יפה באדמה הלחה. רק מעט מים לאחר הזריעה להידוק האדמה סביב לזרע ו.. 'עומק זריעה = קוטר הזרע כפול 3 ' !

לגבי שום - כן, בהחלט אפשר, עד סוף דצמבר. לשום נדרשים כ 100 ימים לצורך גידול הראשים ויש מספיק זמן עד לפסח.
תקפיד על העשרת האדמה לפני ההטמנה של השיניים, בקומפוסט ואם יש לך במקרה גם 'אפר עצים' השתמש גם בו להעשרת האדמה. קומפוסט - שכבה של 3 ס"מ ואפר, שכבה של 1 ס"מ ואז לתחח ולהצניע באדמה.


או קיי
הבנתי, לאחר ההטנה והכיסוי יש להניח חיפוי של כ-10 ס"מ עד כמה שאני זוכר... יש לי מלא עלים מעץ התות שנראה לי שיעשו את העבודה. האם הוא צריך ערוגה עם חשיפה גבוהה יחסית לשמש או שזה לא קריטי?
שאלה נוספת בנוגע לארטישוק, מאחר וטרם גידלתי, האם מכל זרע יוצא פרח אחד או יותר?
האם זה הזמן המתאים לזרוע חילבה? זרעתי באדמה וגם במנבטה וטרם צלחתי

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
אהה ושאלה נוספת האם השריה של הקטניות לפני תועיל/תפגע/תזרז את התהליך?

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012,14:04
על ידי טל אשרוב
תועיל, עד 12 שעות

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
או קיי
הבנתי, לאחר ההטנה והכיסוי יש להניח חיפוי של כ-10 ס"מ עד כמה שאני זוכר... יש לי מלא עלים מעץ התות שנראה לי שיעשו את העבודה. האם הוא צריך ערוגה עם חשיפה גבוהה יחסית לשמש או שזה לא קריטי?
שאלה נוספת בנוגע לארטישוק, מאחר וטרם גידלתי, האם מכל זרע יוצא פרח אחד או יותר?


כן, השום צריך חשיפה לשמש חורפית - יש לו הרבה עבודה של צבירת אנרגייה בראשים ובשיניים שמתחת לאדמה. לכן יש לו עלים גדולים, כמו כל צמחי החורף.

הגידול של ארטישוק הוא ארוך. מכל זרע יוצא צמח שגדל לאט ומתחיל להוציא את פרחי הארטישוק רק לאחר שנה.

ולגבי קטניות - כפי שכתב טל - אפשרא להשרותם למשך לךילה אחד כדי שיספחו מים ליציאה מהמצב המיובש. אבל לא יותר מ 12 שעות במים, שלא 'יטבעו' וימותו.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012,14:04
על ידי טל אשרוב
מי שהכין מרק עדשים.. אז משרים את העדשים במים,
ואז רואים שורשון קטן אחרי 12 שעות..

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012,14:04
על ידי רפי_ק
ארסרט כתב:האם זה הזמן המתאים לזרוע חילבה? זרעתי באדמה וגם במנבטה וטרם צלחתי

אם החילבה לא נבט, יכול להיות שהזרעים ישנים.
שלי שנה שעברה נבטו יחסית מהר בזריעה ישירות באדמה.
השנה לא זרעתי.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
רפי_ק כתב:
ארסרט כתב:האם זה הזמן המתאים לזרוע חילבה? זרעתי באדמה וגם במנבטה וטרם צלחתי

אם החילבה לא נבט, יכול להיות שהזרעים ישנים.
שלי שנה שעברה נבטו יחסית מהר בזריעה ישירות באדמה.
השנה לא זרעתי.

כנראה שהם אכן ישנים
אנסה להשרות במים נגלה נוספת ואז להניח במנבטה

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 09 דצמבר 2012,14:04
על ידי רפי_ק
ארסרט כתב:
רפי_ק כתב:
ארסרט כתב:האם זה הזמן המתאים לזרוע חילבה? זרעתי באדמה וגם במנבטה וטרם צלחתי

אם החילבה לא נבט, יכול להיות שהזרעים ישנים.
שלי שנה שעברה נבטו יחסית מהר בזריעה ישירות באדמה.
השנה לא זרעתי.

כנראה שהם אכן ישנים
אנסה להשרות במים נגלה נוספת ואז להניח במנבטה

אם הם ישנים, זה לא יעזור.
צריך פשוט לקנות טריים יותר...

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012,14:04
על ידי ארסרט
רפי_ק כתב:
ארסרט כתב:
רפי_ק כתב:
ארסרט כתב:האם זה הזמן המתאים לזרוע חילבה? זרעתי באדמה וגם במנבטה וטרם צלחתי

אם החילבה לא נבט, יכול להיות שהזרעים ישנים.
שלי שנה שעברה נבטו יחסית מהר בזריעה ישירות באדמה.
השנה לא זרעתי.

כנראה שהם אכן ישנים
אנסה להשרות במים נגלה נוספת ואז להניח במנבטה

אם הם ישנים, זה לא יעזור.
צריך פשוט לקנות טריים יותר...

האם יש לבחון את טריותם בעת הקניה?