עמוד 8 מתוך 9

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
עלים טריים, כן - לפי הטעם - בד"כ, עלה 1 לכוס סוכר
אם אתה אוסף עלים ומייבש ושומר כ"אבקה", פשוט למד את הטעם האישי שלך, כי רבע כפית אבקה (בערך..) זה כמו כפית סוכר, מבחינת המתיקות.

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2014,14:04
על ידי שלומי דבוש
מוזר, יש לי שני צמחי סטיביה אחד באדמה עם טפטפת ובאמת מקבל הרבה מים השני באדנית והמשטר אצלו יותר נוקשה, בשני המקרים לעלה לא הייתה שום השפעה על מתיקות התה...

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
אדנית... אדמה... משטר מים שונה..
אלו הרבה משתנים ו'נעלמים' למשוואה אחת.. :cry:

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2014,14:04
על ידי י ם
ובנפרד, יש לו(לעלה) טעם?

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2014,14:04
על ידי שלומי דבוש
חחחח אולי הסטיביה בעייתית, אולי התה, אולי פקעיות הטעם בלשון שלי..:P

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2014,14:04
על ידי שלומי דבוש
מתיקות קלה וטעם של גת..

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2014,14:04
על ידי י ם
מוזר...אם לא מתצא פתרון פשוט שים כמות גדולה של עלי סטיביה בתה...

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2014,14:04
על ידי שלומי דבוש
אמרתי לאשתי היקרה שבפורום שלי יפתרו את התעלומה =]
אנסה ואדווח בעז"ה..

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
כן, יש לחליטה של עלים ירוקים של סטיביה ('תה סטיביה') טעם מיוחד

כמו שכתבתי קודם - תפריד בין 2 המקרים, האדנית והאדמה.

זו שבאדמה, תוריד את מינון ההשקייה - בדוק את האדמה לפני שאתה משקה. תחדיר אצבע לאדמה ליד הצמח. אם אתה נרגיש לחות, אל תשקה! רק אם האדמה יבשה בעומק של אצבע - 6-8 ס"מ

זו שבאדנית, עשה בדיקה דומה, אל תשקה 3-4 יצים ואז, תן לאדנית 'מכת מים' - תשקה בכמות מוגזמת, כדי לשטוף מלחים (מהמים) שהצטברו בקרקעית וגם כדי לוודא שחורי הניקוז לא סתומים ויש ניקוז של מים עודפים

סורררי, זה לא קל לבצע דיאגנוזה בשלט רחוק..

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2014,14:04
על ידי צברי נוגן
אולי זה בכלל לא סטיביה
לא שמעתי על קאת מתוק (זה יכול להיות להיט :lol: )

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 09 ספטמבר 2014,14:04
על ידי שלומי דבוש
ואז התימנים הזקנים לא יוכלו להמשיך לשמור לעצמם את הקאת ויפסיקו להסתלבט על הצעירים שמנסים לכזן...ונגעלייייםםםםם :P :P

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2014,14:04
על ידי צברי נוגן
שלומי דבוש כתב:ואז התימנים הזקנים לא יוכלו להמשיך לשמור לעצמם את הקאת ויפסיקו להסתלבט על הצעירים שמנסים לכזן...ונגעלייייםםםםם :P :P


:D :lol: :D :lol: :D

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2014,14:04
על ידי רונית מ
אני רוצה לציין מספר דברים מהנסיון שלי עם סטיביה:
1. זה מתוק, אבל לא מתוק כמו סוכר. זה טעם נרכש (מילים עדינות לזה שזה לא ממש טעים....)
2. עשיתי תה מרוכז של עלי סטיביה וטעמתי - היה מר!
צריך ללמוד את הכמויות של הסטיביה. לא לשים הרבה.

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
אכן, מר
אז אם רוצים 'תה סטיביה', להשתמש רק בעלים צעירים צעירים, שבהם כמות הכלורופיל קטנה (הכלורופיל מר !)

עלים בוגרים, רצוי לייבש בשמש ולהשתמש בהם שלמים, או שמורים כ'אבקה' - לאחר שהתייבשו, הפ פחות מרים

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2014,14:04
על ידי שלומי דבוש
שלום חברים! =]
הזמנתי לי באיביי זרעים של המירקל פרוט הידוע, כדי לבדוק הכצעקתה.. :lol:

אני מחפש לי ברחבי המרשתת הוראות גידול וטיפים יען כי עץ זה נדיר במחוזותינו, כל המקומות בהם בדקתי לא מפסיקים לאיים
שגידול הצמח קשה עד בלתי אפשרי בארץ ללא חממה צמודה, וזריעת הזרע אמורה להתבצע מיד כשהוא יוצא מהפרי, שהצמח דורש קרקע
חומצית ואחוזי לחות גבוהים עם טמפ' קבועה ואחידה. וכו' וכו', קצב גידול איטי ואם בכלל יתן פרי..

הקיצרררר, האם נראה לכם נכון או שזה הפחדה שלהם בכדי שאקנה את הטבליות שהם מייצרים?!
האם דרך גידול אורגנית טבעית ואמיתית לא תתאים לשיח זה? :sweat:

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
פשוט לתת לו תנאים כמו שהוא אוהב.. והכל יצליח... קלי קלות

אז, תכין לך כ 5-6 'מנבטות', מבקבוקי 'ליטר וחצי'
תחתוך כל בקבוק ב'כתפיים' - היכן שמתחילה ההתרה של הבקבוק
זרוק את הפקקים
תכין 'אדמה' - אדמה מקומית - חמרה או 'שחורה' מעורבבת עם 40% קומפוסט קנוי / או / 60% קומפוסט מתוצרת עצמית - ככה תהייה לך דרגת PH 6 וזה קלאסי בשבילם
מלא הבקבוקים עד למחצית גובהם באדמה שהכנת.
תשקה במי מזגן או מי גשם בלבד
תרטיב את האדמה בבקבוקים עד לרוויה - תול למים להיספג כשעה ואז תחב אצבע לאדמה לעומק כ 2 ס"מ, לא יותר. אם יבש, תשקה עוד.
זרע את הזרעים בשכיבה (ככה הם במצב הטבעי שלהם - לא יודעים 'לעמוד על הראש') בעומק 2 ס"מ
תשקה שוב
כסה את הבקבוקים בחלקים שחתכת כשהפייה הפתוחה, למטה, כמו משפך. לאחר שינבטו, תוכל להפוך אותם, שהפיות יהיו למעלה.

שים אותם במקום עם שמש של בוקר או של אחר צהריים. כשחם, תראה אדי מים על הבקבוק. כשיתקרר הם יטפטפו חזרה לאדמה.

אל תזרע את כולם ! כי הזמן המתאים לזריעה הוא לא בחורף ! אלא באביב

את שאר הזרעים, שמור במקרר, לא בפריזר

רוב מתיקות :P ובהצלחה,

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2014,14:04
על ידי שלומי דבוש
אעשה זאת בעז"ה ואדווח כמובן..=]
אגב, האדמה המקומית שלי היא צהובה לא חמרה ובטח לא שחורה (באר שבע כבר אמרנו?)
אני מניח שזה לא משנה..
מכיוון שבשמיטה אסור לזרוע בעציץ נקוב זה משנה אם לא אנקב את הבקבוק?

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
א. לא אמרתי לנקב את הבקבוק ! אל תנקב, כי הוא משמש כמנבטה

ב. אדמת לס, גם תתאים. אם תקפיד על התערובת

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2014,14:04
על ידי שלומי דבוש
אוקיי, אחלה, תודה!
לא להשקות מידי יום אם כך..?

Re: הגינה של שלומי-שאלות

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
ברור שלא
זה הרעיון של 'מנבטה' - היא 'מערכת סגורה' והמים לא מתאדים או הולכים לאיבוד

* אבל שוב, עליך לוודא בהתחלה שהשכבה העליונה לחה כל הזמן. לא מוצפת.., אבל לחה