אני חושב שכל אחד ואחד מה 500 או 1,000 רשומים כאן בפורום, ביצע זאת בגינתו..., לפחות לעומק 30 ס"מ
יש הרבה שאני יודע עליהם שחפרו עמוק יותר, ל 60 ס"מ ואת בורות השתילה של העצים, חפרו לעומק 80 וגם 100 ס"מ..
רק לפני כחצי שנה, ניהלתי מאבק נגד שורשי העצים של השכנים ונאלצתי לחפור לעומק 70 ס"מ..
זה... חלק מהטיפול באדמה..! הדישון הכי טוב!! להרוות את האדמה בזיעה שלך..
זה גם חוסך כסף ! לא צריך להירשם ל'מכון כושר'..
זה גם מרגיז מאוד את רופאי המשפחה והרוקחים ! 'פתאום' הם לא רואים אותך אצלם..
ותכל'ס - השכבה הפעילה מבחינת הירקות עונתיים, היא שכבה שעומקה בין 20 ל 40 ס"מ - זו השכבה הפעילה מבחינתנו לגבי ירקות.
על השכבה הזו עלינו לשמור ואותה לטפח. וזהצ אומר לשמור עליה פעילה מהבחינה האורגנית, כי האדמה היא 'חתיכת סימביוזה' אחת גדולה - סך כל המרכיבים הכימיים, ביוולוגיים - 'פלורה' ו'ביוטה' גם יחד. אנחנו לא אמורים לזבל ולדשן בכלל, אלא רק להשיב לאדמה את כל מה שאנו לא אוכלים ואז, הכל הרמוני וקלאסי.
אז כשפותחים במערכת יחסים חדשה עם האדמה, 'מכירים אותה לעומק' - 30 או 60 ס"מ, לפי רמת הידידות שאתה חפץ בה ואחרי הדישון הראשוני - 'זבל ירוק' או קומפוסט', כל שיעליך לעשות זה רק לשמור על ההרמונייה הזו וזהו..
"קלי קלות"