אכן, שאלה במקומה
עשה סיור במרכול הקרוב. ב'אגף הלחם והמאפים', יש שקייות ניילון עם חורים מיקרוניים, לאפשר לדברי המאפה החמים "לנשום". קנה לך כמה דברי מאפה בשקייות האלו, ואתה מסודר.
לחילופין, אם אתה לא מוצא שקייות שכאלו, תתחיל לאסוף שקייות נייר - 'נייר חום' או שקייות סוכר, קמח, מלח וכדומה.
כל אשכול הנמצא במצב של
סמדר ("..וכרמנו סמדר.."- שיר השירים), כלומר, פריחה ותחילת היוצרות הענבים הזעירים, "שקק" אותו, וקשור את פתח השקית מסביב לצוואר האשכול, היטב שלא יכנס שום 'ברחש' או זבוב פרי.. כלשהו.
לאחר שכל האשכולות 'שוקקו', המשך לפקוח עין על ענפים צעירים שממשיכים לצמוח. ישנם יצורים שחורים קטנטנים - "ברחשים"/"כנימות" ?! האוהבים מאוד לתקוע את החדק שלהם לתוך בשר הענפים ולמוץ את הלשד המתוק (צודקים ! גם אני אוהב לטעום מהענפים הצעירים).
כשאתה רואה ענף צעיר מלא ב'חברה' האלה, גזום אותו, הכנס לשקית ניילון, קשור, וזרוק לזבל.
הם לא נטפלים לענפים ותיקים.
זכור לא להשקות את הגפן ! בייחוד גפן 'מוסקט' כמו שיש לך. השקייה רק תגרום להתנפחות הענבים, התפוצצותם וקריאה לצרעות ו..התישבות מושבות של נבגי פטרייות על המיץ המתוק, ובהמשך, ההפרשה השחורה שלהם - ה"פייחת".
עם עין פקוחה, אפשר לשמור על גפן די טוב, ללא כל ריסוסים ורעלים וגם להנות מענבים מתוקים.
מקווה שיש לך 'מוסקט אדום' ! טעמיתי מוסקט לבן בכרם, התפעלתי מטעמו המתוק, עד שעברתי לצד השני של השביל, וטעמתי את המוסקט האדום.. שינוי משמעותי במיוחד !
מצרף לכאן 3 תמונות בנושא
1. זה השלב שלאחר ה"סמדר" - הפרחים הופכים לענבים זעירים - וכעת יש 'לשקק' אותם
2. אשכול משוקק בשקית ניילון מחוררת (כדי ש"ינשום")
3. התוצאה...