גינת הירק בקיץ

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

גינת הירק בקיץ

הודעהעל ידי עצמונה » 27 אפריל 2006,14:04

שלום ראובן
הטיפול שהמלצת נגד הכנימות הצליח להציל חלק מהפול, הצלחנו לקטוף כמה ארוחות טעימות לעילא ,(את הרוב פשוט אכלנו הישר מהשיח).
השאלה מה עושים עכשיו, הצמחים זקופים, ירוקים אבל פה ושם יש כמה פולים קטנטנים. האם ימשיכו לצמוח? או שכדאי לעקור אותם ולשתול משהו אחר?
הנבטתי זרעי עגבניות, האם לשתול במקום הפול, יש שם הרבה שמש.
כמו כן הבצל ירוק הצמיח נצני פרחים האם להשאיר? ומה עם השום? מתי להוציא מהאדמה? או להשאיר?
יש לי זרעי מלפפון, האם אפשר לשתול ישר באדמה או להנביט? האם הוא צריך הרבה שמש?
מצטערת על התקפת השאלות, וכמובן תודה רבה.
אכן האדמה שהושקתה עם תה הצמחים ירקרקה. האם לקלטר?
ושוב תודה מעצמונה
עצמונה
 

בוקר טוב, עצמונה

הודעהעל ידי ראובן אורן » 28 אפריל 2006,14:04

לגבי ה'פול' - בואי ונהיה 'אורגניים', טוב ?!
אז השאירי את צמחי הפול עד ממש "סיום הקדנציה שלהם. בינתים, שתלי ביניהם את העגבנייות הצעירות, כך יהיה להן צל עם השתילה - דבר חשוב ב3-4 ימים ראשונים שלאחר ההעברה מהמנבטה לאדמה. לא לשכוח לנסות להעביר את השתילים הצעירים עם גוש אדמה דבוק לשורשין..., זה יעזור לקליטה מהירה. וכן, להציף אותן במים, כדי שלא ייותרו קחללי אויר' בין האדמה לשורשים.
מעבר לצל, שיתנו צמחי ה'פול' לעגבנייות, הם יתנו להן גם 'תמיכה' ויחסכו לך טירחה של 'הדלייה'. כשצמחי ה'פול', יתיבשו לגמרי, תוכלי להוציאם, והעגבנייות יהיו כבר חזקות.

בצל ירוק - אם את רוצה זרעים של בצל ירוק, אז השאירי את עמוד הפריחה - הוא יפה מאוד, גם כפרל, ובהמשך, בתוך הפרחים הלבנים, יופיעו זרעים שחורים. אספי אותם רק לאחר שכל הפרח יבש לגמרי.. ויש לך זרעים למחזור הבא - יצמח מהם 'בצל ירוק'.
אל תמהרי לעקור את הבצל שבאדמה - הוא יוציא מצידיו - 'בלבצולים' קטנים בעת שהוא מתרוקן, וגם הם משמשים ל"זריעה" של 'בצל ירוק'.

שום - חפרי מסביב לאחד מהצמחים, וראי מה מצבו. אם יש כבר "ראש" עם "שיניים" אז להוציא ולהנות ממנו, אם לא, להשאיר באדמה (כמה שפחות שמש - הוא אוהב 'אווירה חורפית')

מלפפון - עדיף להנביט ב"עציצונים" קטנים, נובט מהר מאוד, ואין לו בעייה בהעברה לאזור המבוקש. כך תשמרי עליו מ"חובבי זרעים" המתחבאים באדמה. כשיגיע לגובה 15-20 ס"מ, או שיוציא זוג עלים ראששונים, לאחר ה'עלים הפסיגיים', העבירי לאדמה, עם מוט או חוט משתלשל מלמעלה...ו כל התקן המתאים להדלייה. הוא כבר יטפס לבד.


אדמה שהושקתה ב"תה קומפוסט" אפשר לקלטר, לא לעומק גדול, אלא לעומק של כ 4-5 ס"מ, לאיורור. כך תוכלי לראות לאיזה עומק הגיעו ה'פטרייות', ובהשקייה הבאה, תהיה חדירה יותר עמוקה של אותו 'חומר ירוק'.

נשמע נפלא !
בעונה הקודמת, גידלתי 3 מלפפוני ענק בלי לקטוף אותם, לצורך 'מחזור זרעים' והם גדלו לגודל של מעל ל 1 ק"ג כל אחד.
במשך החורף, התיבשו לאט במקום מוצל ויבש, ולפני כשבוע, התחלתי בהנבטה, וכבר יש לי את 4 השתילים הראשונים.
שתילי עגבנייה, אני לא צריך להכין.. מתוך כל מיני מקומות ופינות בגינה, וגם בדשא...! עלו לי שתילי עגבנייה, מזרעים שנפלו אקראית או מעגבנייות קטנות שנפלו מהשיחים, מצחיק ומהנה.

כך גם עם זרעי חצילים - אך ההנבטה שלהם ארוכה מאוד - עדיין ממתין להם.

שבת שלום
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־85 אורחים

cron