הי ראובן, תודה על התשובות.
רציתי לחלק לנושאים לכן פתחתי שירשורים חדשים. בכל מקרה נמשיך בשרשור הזה...
לגבי הנקטרינה:
הבנתי לגבי עמוד תמיכה אבל לא הבנתי איפה לחתוך. לפי התמונה שלך - האם התכוונת לחתוך רק את הענפים (הקטנים) מעל לקו האדום שציירת? איך זה יגרום לסימטריות?
אולי התמונה שלי לא היתה ברורה מספיק. אז עכשיו הדגשתי וציירתי בחום את הגזע והענפים.
חשבתי להיות מאד אגרסיבי ולחתוך ממש את הגזע בקו הצהוב שציירתי בתמונה המצורפת. זה ישאיר רק גזע קטום - האם העץ יתאושש בשנה הבאה?
לגבי קומפוזיציה:
אני יודע שהיו חזרות, ואני מתנצל, אחרי שכתבתי שתי שאלות רציתי לאחד את כולן, ניסיתי למחוק את השירשורים הקטנים ולא הצלחתי.

בכל מקרה נעזוב את הלוגיסטיקה ונחזור לגננות.
באמת שקראתי הרבה באתר ( כאן
viewtopic.php?f=9&t=1595 וגם כאן
viewtopic.php?f=9&t=399 וכאן
viewtopic.php?f=9&t=1235 ועוד...) אולי התשובות ברורות אבל עדיין אשמח מאד לקבל הבהרות:
1. האם אני צודק שיש שני שלבים: בשלב ראשון עושים ערמה, שכבות שכבות, מוסיפים עוד ועוד חומר. בשלב מסוים מפסיקים להוסיף חומר ואז עושים חרוט. אני מבין נכון?
2. לגבי השלב הראשון (ערמה) האם מערבבים/הופכים (פעם בשבוע) במקביל להוספת חומר? אם כן, אז הענפים ששימשו כבסיס כבר לא יהיו למטה. אני מבין נכון?
3. לגבי השלב השני (חרוט) האם מערבבים/הופכים וכל פעם יוצרים חרוט מחדש או נותנים לתהליך להיגמר?
4. לגבי השלב הראשון (ערמה) - מתי משקים וכמה משקים? האם זו השקייה חד-פעמית או כל כמה זמן?
5. לגבי השלב השני (חרוט) - מתי משקים וכמה משקים? האם זו השקייה חד-פעמית או כל כמה זמן?
6. מתי זה אמור להתחיל להתחמם? והאם חימום, בערה והבשלה הם הינו הך?
7. בשלב השני (חרוט) האם ניתן עדיין להוסיף חומר, או אם הבנתי נכון כדאי להתחיל ערמה חדשה ליד? קראתי גם שכתבת בפוסטים שכדאי להשתמש בקומפוסט "חצי-מוכן" ע"מ לכסות חומר חדש, אז מאיזה שלב לקחת את ה"חצי-מוכן" הזה?
8. ועוד לגבי הענפים - קוטר עד 1 ס"מ, ועד איזה אורך? תודה, הבנתי, מכסחת.
9. האם ניתן להכין קומפוסט בתוך בור? תודה קיבלתי תשובות. זה בסדר למרות שלא מומלץ.
10. האם יש איזה מגבלה לשים עלי אקליפטוס בערמת קומפוסט? תודה קיבלתי תשובות. זה בסדר בכמות סבירה.
ושוב תודה על העזרה והסבלנות.