עמוד 4 מתוך 8

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 01 יוני 2014,14:04
על ידי גילעד
ללא בשר וכו'

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 01 יוני 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
הבהרה:

אין שום בעייה בהכנסת מוצרי בשר (שארייות מהמטבח) לערימת הקומפוסט
גם הם 'חומרים אורגנים' ובערימה ש'עובדת', לאחר יומיים, כבר לא ניתן לזהותם לחלוטין.

הסתייגות אחת - עצמות גדולות וקשות - לוקח להן זמן רב יותר להתפרק.

"באים זבובים.. ורימות.." - סימן שהערימה לא ערוכה נכון, לא מכוסה בחומר יבש

זבובים 'משוגעים' על שארייות פרי, עוגות ושאר דברי מאפה, יותר משארייות בשר !

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 01 יוני 2014,14:04
על ידי ליאור1
כן, אני יודע שאין בעיה עם בשר וכדומה, וכמו שאמרת זה כנראה לא מסידור נכון.. אבל ממה ששמתי לב, זה שזבובים לפני שהם נמשכים לפירות הם נמשכים לבשר שנקרב..
פעם אחת בצבא זרקו חתיכה ממש קטנה של שוק לביוב וכנראה זה נתקע שם (ואני מדבר חתיכה ממש קטנה בקושי נשאר עליה בשר) אחרי יומיים יצאו מלא רימות מהרצפה איפה שהניקוז..
נראה כמו סרט אימה :twisted:

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 01 יוני 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
אכן, פיסת בשר קטנה, זה פיתיון מעולה להכנסה לתוך 'זבבוק'. ריח הריקבון מושך זבובים ובעיקר זבובי רקב, הירוקים וכן צרעות.
אבל שוב, זה נכון כשהבשר חשוף. בערימה, החומר מהמטבח אמור להיות מכוסה בחומר יבש

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 08 יוני 2014,14:04
על ידי סקיבה
גילעד כתב:שני יצורים - האם מועילים או מזיקים?

והתמונה השנייה זה איזה תולעת מתה (אני מוצא מדי פעם). ייתכן אחרי "טיפול" של איזה ציפור.


התולעת המתה איננה "שרשיר" (סוג של ברווז), אלא "נחשיל" - סוג של נחש.
למרות שזה נחש של ממש, הוא לחלוטין לא מזיק. וכשמוצאים אחד חי אפשר להתבונן בו מעט, כי זה מאד מעניין, ואחר-כך להניח לו לנפשו...

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2014,14:04
על ידי גילעד
שאלה לגבי שנת שמיטה.
למרות שאיני מקפיד בהלכות שמיטה וכו' הנושא מעניין בהקשר הרחב...

1. האם כל הארץ (כל השדות) בשמיטה באותה שנה?
אם אני מבין נכון השנה היא שנת שמיטה - אז לכאורה כל היבול השוטף מכל השדות נפסק לשנה שלמה. זה אמור ליצור מחסור חמור שמצריך "יבוא" מואץ ומאד לא הגיוני. ואם אותה שנה היא גשומה/שחונה במיחד או חמה/קרה במיוחד - זה אפילו יכול להעצים את הבעיה ולגרום לתקופה קשה בשנים הבאות. האם לא היה יותר חכם שההלכה תהיה שכל שדה יהיה בשמיטה בשנה אחרת? כך שהאפקט של שנת השמיטה "יתמצע" ברמה הארצית.

2. נניח ששתלתי עץ לפני פחות שבע שנים (נניח לפני ארבע שנים), האם הוא בשמיטה השנה? כלומר נכנס למחזור הארצי למרות ש"עוד לא הגיע לפרקו"?

תודה.

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
גילעד כתב:שאלה לגבי שנת שמיטה.
למרות שאיני מקפיד בהלכות שמיטה וכו' הנושא מעניין בהקשר הרחב...

1. האם כל הארץ (כל השדות) בשמיטה באותה שנה?
אם אני מבין נכון השנה היא שנת שמיטה - אז לכאורה כל היבול השוטף מכל השדות נפסק לשנה שלמה. זה אמור ליצור מחסור חמור שמצריך "יבוא" מואץ ומאד לא הגיוני. ואם אותה שנה היא גשומה/שחונה במיחד או חמה/קרה במיוחד - זה אפילו יכול להעצים את הבעיה ולגרום לתקופה קשה בשנים הבאות. האם לא היה יותר חכם שההלכה תהיה שכל שדה יהיה בשמיטה בשנה אחרת? כך שהאפקט של שנת השמיטה "יתמצע" ברמה הארצית.

2. נניח ששתלתי עץ לפני פחות שבע שנים (נניח לפני ארבע שנים), האם הוא בשמיטה השנה? כלומר נכנס למחזור הארצי למרות ש"עוד לא הגיע לפרקו"?

תודה.


שבוע טוב, גלעד

1. כן. שנת השמיטה היא ציווי המתייחס לכל ארץ ישראן 'במכה אחת' :) השמיטה היא לא רק לגבי תוצרת האדמה, אלא אף ל'שמיטת חובות'. ויש הרבה ששומרים על כך גם כן, ועם זאת ישנם מיני 'תיקונים' שנועדו לשמור על מי שהלווה.., שלא יפסיד וירד מנכסיו. נעשה תכנון מיטבי מראש, כמה ירקות ופירות נדרשים ואותם רוכשים מ'נוכרים' או מהיתרים של 'תוצרת בית דין' ועוד. תוכל לקרוא על כך בשרשור המוצב בראש הפורום והעוסק בעניין ומסביר על כך בהרחבה די ברורה.
כל זאת מתוך ידיעה ברורה שהשמיטה טובה לאדמה, כמו ששבת של מנוחה, טובה לנו לאחר 6 ימים של עבודה. האדמה, לאחר 6 שנים של 'עבודה' מאומצת, שמחה לנוח ועל כן בשנה שאחרי, תוציא תוצרת טובה יותר. ועוד, מובטח לנו כי בשנה שלפני השמיטה, תהיה לנו תוצרת טובה ורבה יותר מהרגיל.
השיטה של 'גידול מחזורי' מיושמת בהרבה משקים חקלאיים (אורגנים ולא אורגנים), בארץ ובחו"ל, כי הוכיחה את צדקתה / יעילותה בהשארת שטח למנוחה והתאוששות לאחר גידול.

2. כן, בין אם העץ הוציא פרי או לא, הוא בשמיטה. שיהיה ברור! מותר לאכול את פרי העץ הזה (אם הוציא פירות) וכן של כל עץ אחר, במהלך שנת השמיטה. רק יש לנהוג בנימה של קדושה אל השארייות מגידולים שגדלים אצלנו בשנת השמיטה. לנהוג בקליפות בכבוד ולא להשליכם 'סתם' לאשפה או לערימת הקומפוסט, אלא לאחר שאיבדו צורת פרי ואינם ראויים יותר למאכל

זה בקצרה ובתימצות. כאמור, למעלה יש שרשור עם הרבה חומר בנושא

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2014,14:04
על ידי גילעד
תודה. שיעור מעניין.

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 01 אפריל 2015,14:04
על ידי גילעד
האם כדאי להכניס חלזונות לקומפוסטר?
הם עושים עבודה כמו תולעים או מזיקים לתהליך?

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 01 אפריל 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
אין שום בעייה עם זה..
בד"כ, חלזונות וחשופייות, אמורים להגיע לבד לערימה. אז אם הם לא מצאו את הדרך.., עזור להם.
כן, הם גורסים חומר אורגני והגללים שלהם זה גם הומוס שמשביח את הקומפוסט.
גם אני 'עוזר' מדי פעם, לחלזונות ענק לעוף מהגינה בטיסה ישירה לערימה. ככה הם לאט לאט לומדים לטוס.. :P

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 01 אפריל 2015,14:04
על ידי גילעד
תודה. אני תמיד מופתע מהתשובות המהירות והמאירות.

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 01 אפריל 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
גילעד כתב:תודה. אני תמיד מופתע מהתשובות המהירות והמאירות.



..גם אני.. :lol:

חקשמייח :f:

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 23 מאי 2015,14:04
על ידי גילעד
והפעם הנושא הוא רימון.
היתה פריחה יפה בחודש האחרון. אגב, הרימון הוא אחד העצים היפים בגינה: ירוק חזק ופריחה כתומה, ממש תענוג. אבל לא לשם כך התכנסנו...

אני מחכה כבר כמה שבועות בסבלונת שיצאו פירות קטנים כדי לכסות את העץ ברשת גדולה נגד מזיקים (הערה: זה יוצא ממש תיזמון טוב, כי בדיוק הורדתי את הרשת מהנקטרינה :clap: ).
אבל פתאום אני רואה כמות גדולה של פירות קטנים על האדמה. :sweat:
אז הסתכלתי מקרוב על הפריחה וראיתי שחלק מהפרחים לא נראים טוב: פגועים עם נקודות שחורות והפירות הקטנים מצהיבים.
מצאתי אזורים עם פיחת שחורה על העלים וריססתי היום בסבון.
מה עוד ראשר לעשות בשביל להציל משהו השנה??
שבת שלום, חג שמח ותודה מראש. :party:

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 24 מאי 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
איך אתה משקה את העץ?? בטפטפת?? :(

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 24 מאי 2015,14:04
על ידי גילעד
:sweat:
כן... פעם בשבוע כחמישים דקות כמו שאר העצים.

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 24 מאי 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
טפטפות.. זה לשתילים צעירים או ירקות
עץ בן 4 שנים ומעלה, דורש 40 ליטר לשבוע - ב 2 מנות - כל 3 ימים, 20 ליטר
לעץ צריכה להיות צלחת !
לעץ בוגר, אין שורשים מתחת לגזע !! השורשים יורדים לעומק ולצדדים - מעין 'תמונת ראי' של העץ וענפיו
העץ משיר פירות, כי הוא צמא.., מאוד צמא

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 24 מאי 2015,14:04
על ידי גילעד
איך עושים השקיה אוטומטית ללא טפטפות?

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 24 מאי 2015,14:04
על ידי ראובן אורן
אפשר עם טפטפות..., אבל צינור בתוך הצלחת ! ועם טפטפת בספיקה גבוהה יותר

תעשה חשבון כמה מים מקבל העץ ב 50 ד' מטפטפת של 2 ל/ש - ליטר שעה :shock:
הוא צריך לקבל 40 ליטר בשבוע !

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 24 מאי 2015,14:04
על ידי גילעד
הבנתי.
כלומר אם יש 10 יציאות טיפטוף (אחרי כמה ליפופים של הצינור) = 20 ליטר בשעה, אז פעמים בשבוע זה נראה בערך נכון.
אולי אני אוסיף כמה טפטפות נעץ של 8 ל/ש.
האם המינון הזה נכון גם לשאר העצים? הדרים למשל?

לגבי הפצעים השחורים על הפרחים? זה קשור להשקייה או זה תוצאה של כנימות? (כאמור ריססתי בסבון אתמול). מה ההמלצה כעת?

ושאלה אחרונה - לגבי הרשת נגד מזיקים, האם זה עוזר לרימון או רק להלביש שקיות על כל פרי.

Re: השאלות שלי - גילעד

הודעהפורסם: 24 מאי 2015,14:04
על ידי צברי נוגן
עץ רימון בן 4 שנים לא צריך השקייה (לפחות לדעתי-כך אני נוהג עם הרימון שלי)
אצלי הוא מניב עשרות רימונים גדולים אדומים וחמצמצים ומשנה לשנה התנובה
רק עולה והוא לא מקבל טיפת מים חוץ מגשמי החורף, לדעתי השנה אנחנו נעבור
את ה-100 רימונים.