הגינה של גיא

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 24 דצמבר 2013,14:04

גיא ליכטן כתב:שלום,

יש לי כמה שאלות :)

כידוע או לא אני מגדל על הגג במיכלים ומאז הסופה והגעתה של החורף כביכול, אני קצת בתהיות עד כמה אני צריך להשקות. קשה לי לדעת כי האדמה מאוד קרה וקשה לי להרגיש אם היא יבשה או לא. :?:

התפנה לי עכשיו מקום בגינה ואני מקווה לשתול דברים שמעולם לא גידלתי כגון; תרד, שועית, סלק, חסה מסולסלת.
יש דברים שכדאי לדעת? כל טיפ אתקבל ביותר מברכה.
אני מנסה לגדל סלרי וצומחים הרבה עלים אך הסלרי לא מתעבה... כל כך הרבה שאלות ותהיות|

תודה רבה


אם 'נדמה לך' שהאדמה יבשה....,תשקה. אדמה לא צריכה להיות קשה, אלא רכה ופריכה.

למה אתה מצפה מהסלרי? בתחילת גידולן, הוא דומה לפטרוזיליה, למעט צורת העלים. כשיגדל ויתבגר יותר, ה"ענפים" יהיו עבים יותר.
אם תגדל אותו 2 מחזורים, יהיה לו גם 'גזע' עבה יותר וגם שורש גדול וטעים
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי נחום » 25 דצמבר 2013,14:04

ראובן אורן כתב:
למה אתה מצפה מהסלרי? בתחילת גידולן, הוא דומה לפטרוזיליה, למעט צורת העלים. כשיגדל ויתבגר יותר, ה"ענפים" יהיו עבים יותר.
אם תגדל אותו 2 מחזורים, יהיה לו גם 'גזע' עבה יותר וגם שורש גדול וטעים


שאלה לראובן:

בפעם האחרונה שהזמנתי זרעים קיבלתי שני סוגי סלרי "root celery" ו "tall celery"
האחד עם עלים דקים יותר צימח את ה"שורש" המוכר לנו מהסופר שהוא יותר התעבות גזע מאשר שורש, (בדומה לקולורבי)
והשני צימח עלים ארוכים ובשרניים, זה עם ה"שורש" לא הוציא עמוד פריחה ואילו השני פרח,
שיחי הסלרי הגבוה שנגזמו בכדי להימנע מפריחה לא שרדו כשהטמפרטורות ירדו (כבר אחרי סוכות) ולא צימחו שורש עבה (גידול דרומי מוגן מרוח פרצים בשמש כמעט מלאה).
האם יש סוג שלישי שמצמח עלים גבוהים ומעבה שורש או שאתה מתכוון ל"root celery" כשאתה כותב על סלרי? (או שאולי יש שיטה להאריך את הגידול ולעבות שורש?)
אגב, כל מי שקיבל ממני זרעים קיבל את הסלרי הגבוהה
(מקווה שלא בלבלתי אותך-בקריאה שנייה זה נשמע כמו חידה של חמיצר :lol: )
סמל אישי של המשתמש
נחום
גנן עם עתיד
 
הודעות: 421
הצטרף: 25 אפריל 2012,14:04
מיקום: חמד

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 25 דצמבר 2013,14:04

פניתי לחמיצר שייתן לי טיפ, אבל מאחר והוא לא התייחס אלי, אז אכתוב כאן את מה שאני יודע.. :lol:

מבינתי, מדובר בסלרי אחד, מאותו הסוג !
(יש מצב שאני אולי לא מעודכן.., ומתישהו, הגיע לארץ עוד סוג שאיני מכיר.. איזה 'סלרי פורטוגזי' מקאמצ'אטקה עילית.. :P סתאאאאאם !)

אז ככה:
ניתן להנות מטעם טוב של סלרי ב 3 צורות:

1.
סלרי צעיר שזרענו או שתלנו באדמה - העלים ייקטפו מההיקף של הצמח, כי העלים החדשים יוצאים מהמרכז והחוצה. לסלרי כזה, יש שורש יתדי אבל 'עדיין' לא מעובה. העלים בצבע ירוק בהיר יחסית, כי עוד לא החלו בביצוע פוטוסינטזה חזקה, לצורך צבירת אנרגייה בשורש. רוצצים את העלים עם הגבעולים, כמה שיותר נמוך, ושוב, לא את האמצעיים, אלא רק את ההיקפיים.

המלצה : לזרוע את הסלרי ישירות בערוגה מוכנה, בלי לשמור על 'מירווחי זריעה', אלא בתפזורת צפופה. מתחחים את האדמה, מפזרים זרעים ומיישרים את האדמה עם מגרפה הפוכה, לצורך כיסוי הזרעים ואח"כ, השקייה טובה. הצמחים יגדלו בצפיפות, אחד יפריע לשני - מתחת לוותיקים יותר שלהם תגזרו את העלים, לטןבת המטבח, יצוצו הצמחים הקטנים יותר וכך תהיה לכם יופי של 'שמיכה ירוקה' ושימושית של סלרי טעים ומתוק

סלרי.jpg




2.
כשמזג האוויר הולך ומתחמם - אביב / קיץ ויש יותר הרבה שעות שמש, צמח הסלרי מתחיל לחשוב על 'עתידו' - מתחיל להוציא כמות גדולה יותר של עלים שצבעם הוא הרבה יותר כהה והם מרים יותר, עקב כמות הכלורופיל הרבה, כמו הסלרי המגעיל שקונים ב'סופר' - ירוק כהה ומר, מול הסלרי המתוק שגדל בגינה שלנו. החוכמה היא לקצור את העחים באינטנסיביות ולא לתת להם להיות גדולים ומרים. אם לא נעשה זאת, הצמח ייצר הרבה אנרגייה מהעלים הגדולים שבשמש וכמובן שהמיגננה שלו, היא המרירות - העלים לא יהיו טעימים, אבל ה'עמודים' יהיו בצבע ירוק בהיר, עבים, בשרניים וטעימים למרקים ותבשילים.
בשלב זה יש לפקוח עין ולא להרשות התפתחות של עמודי פריחה וזרעים. כח הם יבואו על חשבון האנרגייה שנצברה בתוך השורש !! אם תקטמו את עמודי הפריחה בקפדנות, תצטבר בשורש הרבה אנרגייה והוא ילך ויתעבה במהלך הקיץ.
ממשיכים לגדל אותו בקיץ ושומרים שלא יוציא זרעים ואז.. בסתיו חורף של העונה הבאה, הוא יהיה ממש 'צמח אחר'! גדול, עם 'גזע' גדול וענפים עבים ו... שורש ענק שיחכה לכם בתוך האדמה. שוב, השורש יהיה גדול יותר ועבה יותר, אם לא תתנו לעמודי הפריחה לצוץ.
הנה תמונות מגינתי, סלרי שגודל לאורך 2 עונות - כ 2 מטר גובה ועם שורש גדול וטעים

סלרי11.jpg
סלרי3.jpg




3.
מפיקים זרעים מצמח הסלרי? יופי! יהיו לכם המון זרעים, ממש מיותרים. קחו אותם לארון התבלינים שבמטבח. תוכלו לטעום אותם ע"י גריסתם עם השיניים ותחושו בטעם המרוכז שלהם!
לצורך שימוש, מספיקה חצי כפית של זרעים לסיר מרק גדול. גורסים / טוחנים אותם קלות וכבר מייד תחושו בריח שלהם ואח"כ גם בטעם שהוסיפו למרק / תבשיל
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי נחום » 25 דצמבר 2013,14:04

ראובן,
להערכתי אנחנו מדברים על מיני סלרי שונים:
השורש שלך יתדי וצומח לתוך הקרקע, בדומה לשורש פטרוזיליה או גזר
שורש הסלרי שאני מדבר עליו עגול וכדורי וצומח צמוד לפני הקרקע באוויר בדומה לקולורבי, זמן הגידול שלו זהה לזה של הסלרי הגבוה והוא מוכן כבר בעונה הראשונה
הוא מתאפיין בגבעולים דקים וקצרים יותר, שני המינים גדלו בשתי שורות צמודות באותה החלקה (רואים את זה בתמונה של מתקן הנדנדה הישן שבשרשר המיחזור ) והניבו באותה תקופה אחד שורש והשני עלים.
גגל בבקשה root celery ותראה בתמונות
סמל אישי של המשתמש
נחום
גנן עם עתיד
 
הודעות: 421
הצטרף: 25 אפריל 2012,14:04
מיקום: חמד

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 25 דצמבר 2013,14:04

אני יודע
מכיר את התמונות של ה'סלרי שורש' הכדורי ואת השני, הארוך יותר..
אני יודע שבארץ מדברים על 3 סוגים של סלרי:
סלרי שורש
סלרי אמריקאי
סלרי עלים

אבל בכל זאת, אין לי תשובה יותר "מוסמכת " ממה שכתבתי למעלה.

אז.., אם מישהו יודע בודאות על סוגים שונים, אשמח להחכים...
מכל מלמדי, תמיד השכלתי
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 25 דצמבר 2013,14:04

אני גם חושב שהסלרי מחולק לשלש הקטגוריות הללו.
אני מביא לחוה סלרי מהגינה והיא קונה בסופר.
למה?
רוצה כזה עם הגבעולים הצפופים העבים הארוכים לקוסקוס.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 25 דצמבר 2013,14:04

אבי אלימלך כתב:אני גם חושב שהסלרי מחולק לשלש הקטגוריות הללו.
אני מביא לחוה סלרי מהגינה והיא קונה בסופר.
למה?
רוצה כזה עם הגבעולים הצפופים העבים הארוכים לקוסקוס.


ואיך קוראים לו בסופר?
'סלרי אמריקאי' או מה??
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 25 דצמבר 2013,14:04

כן אמריקאי,ככה חוה אומרת.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 25 דצמבר 2013,14:04

הולך יופי עם 'בלאדי מרי'..

תמונה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי נחום » 25 דצמבר 2013,14:04

אבי אלימלך כתב:אני גם חושב שהסלרי מחולק לשלש הקטגוריות הללו.
אני מביא לחוה סלרי מהגינה והיא קונה בסופר.
למה?
רוצה כזה עם הגבעולים הצפופים העבים הארוכים לקוסקוס.


זה הסלרי שלי :-) והוא אפילו הגיע מאמריקה
סמל אישי של המשתמש
נחום
גנן עם עתיד
 
הודעות: 421
הצטרף: 25 אפריל 2012,14:04
מיקום: חמד

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 27 דצמבר 2013,14:04

שלום שוב,
קודם כל תודה ראובן על התשובה של הסלרי. כנראה שצריך לחכות שני מחזורים באמת.

יש לי כל כך הרבה שאלות שלפעמים אני כבר לא יודע מה לעשות :x

מכיוון שיש לי רק עשרה מיכלים גדולים לגידול אין לי מקום לגדל את כל מה שאני רוצה ואני תוהה לפעמים עד כמה אני יכול "לדחוס" לתוך מיכל. כמובן זה תלוי באיזה ירק מדובר אבל רציתי לדעת אילו ירקות ( הכוונה יותר לעלים) תופסים פחות מקום כדי שאוכל להכניס אותם עם גידולים אחרים. אני פשוט מגדל בצל ירוק בעציץ במקום במיכל מחוסר מקום וזה גדל נורא לאט וענין אותי לדעת אם כדאי להעביר אותו למיכל במקום ואם כן, האם הוא צריך הרבה מקום?


מקווה שהייתי ברור......

תודה
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 142
הצטרף: 13 יולי 2013,14:04
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי מיקי פ » 28 דצמבר 2013,14:04

תשעו שיטה שלי [ אגב שלמדתי מסבתא בולגריה]
אני קונה שורש סלרי קוצץ ממנו את הענפים ואז שותל תוך פינוק בהומוס ואז עד הקיץ יש לי עלים וגבעולים עד שהשורש מתנוון ונעלם.
מיקי פ
גנן חדש
 
הודעות: 39
הצטרף: 24 דצמבר 2011,14:04
מיקום: אריאל

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי שגיא » 28 דצמבר 2013,14:04

אתה יכול פשוט לזרוע זרעי סלרי (אם תרצה אשלח לך) ויצאו גם עלים גם גבעולים וגם ראש/שורש מעובה ....
שגיא
גנן עם עתיד
 
הודעות: 736
הצטרף: 29 אפריל 2013,14:04
מיקום: הרצליה

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי צברי נוגן » 28 דצמבר 2013,14:04

בנוגע לסלרי, זה אותו הצמח רק בעל
זנים שונים על אותו עקרון של עגבניות שרי ורגילות
הם יכולות להפרות האחת את השניה אך כל צמח הוא בעל
מטען גנטי ובעל תכונות שונות.
לק"י
יהודי זה הכי אחי
צברי נוגן
גנן אורגני
 
הודעות: 1691
הצטרף: 30 יולי 2007,14:04
מיקום: לפיד

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 10 ינואר 2014,14:04

שלום לכולם,

כמה שאלות אם תרשו לי;

1) פעם ראשונה שאני קוצר ברוקולי ולמרות שאני יודע שצריך לקטוף אותו לפני הפריחה הצהובה אני לא מבין מתי בדיוק אני קוצר. זה היה נראה לי קטן מדי לקטוף כשראיתי אותו גדל ובסוף פספסתי את המועד והכל פרח.
אני מודה בבורות שלי ואני רגיל לראות פרחים גדולים וקשים כשאני קונה בשוק.

2) עד הסופה שהייתה לפני כחודש שיח העגבניות שלי גדל יפה ובריא. הסופה די חיסלה את רובו אך השארתי חלק ממנו. העגבניות גדלות ( הן עדיין ירוקות) למרות שהשיח לא נראה טוב. האם זה סתם בזבוז של מקום במיכל או יש סיכוי שהן יבשילו בסוף?

3) החסות הערבית שלי פתאום התחילה לגדול לגובה. אני מניח שזה אומר שהסוף שלהם מתקרב?

4) אני מגדל בצל ירוק בעציץ ולא במיכל כבר כמה חודשים מפני שלא היהי לי מקום במיכלים הגדולים. עכשיו שהתפנה לי מקום, כדאי לי להעביר אותם למיכלים? בלי קשר לכדאי או לא כדאי האם זה אפשרי בכלל ( שאלה מביכה, מה אני אעשה. ככה לומדים)

תודה רבה על העזרה

גיא
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 142
הצטרף: 13 יולי 2013,14:04
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי איתי כהן15 » 10 ינואר 2014,14:04

1. ככל שתצליל ותקרר את פריחת הברוקולי היא תהיה יותר גדולה.
עכשיו חם ולכן היא קטנה ופרחה מהר.
דרך אפשרים אחת היא לקחת מספר עלים ולקשור אותם כמו סככה מעל לפריחה.
2. אם העגבניות עוד גדלות (כלומר ממש פיזית ולא רק לא נרקבות) אז הם יבשילו.
3. כן אם הם גדלות לגובה אז סופן קרב. כאשר לחסות חם והם מרגישות מאויימות
או שהם כבר זקנות הם גדלות לגובה מטורף (מניסיון עד מטר וחצי) עם גזע עבה ועלים
קצת שונים מרירים מאוד :puke: ובקצה פריחה צהובה קטנה ואז זרעים.
בנות כמה הם ולאיזה גובה הם כבר הגיעו?
יכול להיות שעם הצללה מים וקור+גזימה של הגזע או החלק העליון הם יחזרו לעצמן.
4. בצל ירוק דורש מעט מאוד מקום יחסית לצמחים אחרים.
לא נראה לי שיש בעיה. תלוי בגודל של העציץ והצפיפות ששתלת שם בצלים ירוקים.
בנוסף אם הבצל ירוק כבר גדול אז לא הייתי ממליץ להעביר למיכל יותר גדול.
אם זה כל כך צפוף וגודל לאט אז או שצריך פשוט להנות ממה שיש או אפשר לנסות
להעביר למיכל, כי אולי זה יצליח ויגדל יותר מהר וגדול.
בכל מקרה חכה לחוות דעת נוספת ממישהו מומחה.
איתי
נערך לאחרונה על ידי איתי כהן15 בתאריך 10 ינואר 2014,14:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
איתי כהן15
גנן עם עתיד
 
הודעות: 685
הצטרף: 30 מרץ 2013,14:04
מיקום: שוהם,השפלה (5 דקות מהשדה תעופה).

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 10 ינואר 2014,14:04

ממש ממש תודה! אני ממש מעריך שאנשים עונים

בקשר לחסות זה עוד קטן אבל יש קפיצה משמעותית בכיוון שהן גדלות, אני חושב שהן כבר זקנות- שתלתי אותן כשתילים לפני שלושה חודשים אני מאמין. אכלתי הרבה מזה.
אני מאמין שהם עשו את שלהם? אפשר עוד לאכול מהעלים שגדלים נכון ?

עוד שאלה בנוגע לחסות. שמתי שתילים של חסה מסולסלת לפני כמה שבועות. הן נקלטו אבל גדלות ממש ממש לאט. יש סיבה?
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 142
הצטרף: 13 יולי 2013,14:04
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי איתי כהן15 » 10 ינואר 2014,14:04

אי אפשר לאכול בשלב זה את העלים כי הם הופכים למרירים עד מוות :puke: :puke: :puke:
אם הם בנות 3 חודשים ואכלת הרבה הגיע הזמן להיפרד ולקוות לזרעים,
כי אני לא יודע אם בחורף בגשם הפרחים יחנטו ואם יוציאו זרעים כי בטבע זה אמור לקרות באביב כשיבש.
לא יודע למה החסות גדלות לאט. האמת היא שגם אצלי הם גדלות מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד לאט
ושמעתי על הרבה פעמים שזה קרה.
דרך אגב אם החסה הערבית צמחה מהיר והייתה טובה תשמור על הזרעים שלה טוב לשנה הבאה.
איתי
נערך לאחרונה על ידי איתי כהן15 בתאריך 10 ינואר 2014,14:04, נערך 3 פעמים בסך הכל.
איתי כהן15
גנן עם עתיד
 
הודעות: 685
הצטרף: 30 מרץ 2013,14:04
מיקום: שוהם,השפלה (5 דקות מהשדה תעופה).

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 10 ינואר 2014,14:04

המון תודות
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 142
הצטרף: 13 יולי 2013,14:04
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 11 פברואר 2014,14:04

שלום לכולם,

אני לא יודע אם זה רק אצלי אבל זה נראה שכל מה שאני מגדל, למשל סלרי וחסה ערבית נראה נורא יפה (קשיח וירקו) אבל בסופו של דבר יש טעם מאוד סיבי וקשיח. זה משהו שאני עושה לא בסדר? אני ממש מתרכזב מזה:((

תודה
גיא
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 142
הצטרף: 13 יולי 2013,14:04
מיקום: תל אביב

הקודםהבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־72 אורחים

cron