ראובן אורן כתב:אדגיש כמה נקודות בקיצור
1. לבחור שיני שום גדולות ויפות
2. לא לשבור להם את החלק שלמטה, הקשה
3. להכניס הרבה קומפוסט לאדמה, שתהייה שחורה.
4. להטמין עם השפיץ למעלה
5. לכסות ב 10 ס"מ של חיפוי מחומר דק - עלים יבשים או 'קש'.
6. לשמור כל הזמן על אדמה לחה
7. אם הירוקים עולים מעל 15 ס"מ, לקצוץ אותם ולהשתמש בהם לתיבול מאכלים. כל הזמן שיהיו ירוקים בגובה אחיד של כ 15 ס"מ
מגדיאל כתב:ראובן אורן כתב:אדגיש כמה נקודות בקיצור
1. לבחור שיני שום גדולות ויפות
2. לא לשבור להם את החלק שלמטה, הקשה
3. להכניס הרבה קומפוסט לאדמה, שתהייה שחורה.
4. להטמין עם השפיץ למעלה
5. לכסות ב 10 ס"מ של חיפוי מחומר דק - עלים יבשים או 'קש'.
6. לשמור כל הזמן על אדמה לחה
7. אם הירוקים עולים מעל 15 ס"מ, לקצוץ אותם ולהשתמש בהם לתיבול מאכלים. כל הזמן שיהיו ירוקים בגובה אחיד של כ 15 ס"מ
לגבי 7, האם הקיצוץ של העלים תורם לצמיחת השום או שמא מדובר רק עבור ירק נוסף למטבח?
מגדיאל
ראובן אורן כתב:מגדיאל כתב:ראובן אורן כתב:אדגיש כמה נקודות בקיצור
1. לבחור שיני שום גדולות ויפות
2. לא לשבור להם את החלק שלמטה, הקשה
3. להכניס הרבה קומפוסט לאדמה, שתהייה שחורה.
4. להטמין עם השפיץ למעלה
5. לכסות ב 10 ס"מ של חיפוי מחומר דק - עלים יבשים או 'קש'.
6. לשמור כל הזמן על אדמה לחה
7. אם הירוקים עולים מעל 15 ס"מ, לקצוץ אותם ולהשתמש בהם לתיבול מאכלים. כל הזמן שיהיו ירוקים בגובה אחיד של כ 15 ס"מ
לגבי 7, האם הקיצוץ של העלים תורם לצמיחת השום או שמא מדובר רק עבור ירק נוסף למטבח?
מגדיאל
תורם ל'הזרמת כל ה'אנרגייה' מהשורשים ל'בצל'. מתאים במיוחד לכל אלה שלא גרים על ההר אלא במישורים שבהם, יכולים להגיע באמצע החורף כמה 'ימי קיץ חמים' ואז השום יתחיל להוצי עמוד פריחה ע"ח השיניים.
מי שגר על 'ההר' - 300 מ' ומעלה, לא צריך להיטרד בעניין, אצלו מספיק קר כל החורף.
השימוש בעלים הללו, רק כדי לא לבזבז אותם לערימת הקומפוסט, כי הם באמת טעימים.
שווה לכל אחד שמגדל אצלו שום, לעשות ניסיון ולראות באיזה מצב גדלים לו ראשי שום גדולים יותר. כי אצל כל אחד, תנאים שונים.
ראובן אורן כתב:כן, להתלבש חם ! שבסוע הבא - שלג !!
במקומות הגבוהים, יש מספיק 'מנות קור', לכן לא צריך להכניס למקרר
להכין את הערוגה עם הרבה קומפוסט, לטמון שיניים ולחפות בחיפוי עבה וזהו.
ראובן אורן כתב:מגדיאל כתב:ראובן אורן כתב:אדגיש כמה נקודות בקיצור
1. לבחור שיני שום גדולות ויפות
2. לא לשבור להם את החלק שלמטה, הקשה
3. להכניס הרבה קומפוסט לאדמה, שתהייה שחורה.
4. להטמין עם השפיץ למעלה
5. לכסות ב 10 ס"מ של חיפוי מחומר דק - עלים יבשים או 'קש'.
6. לשמור כל הזמן על אדמה לחה
7. אם הירוקים עולים מעל 15 ס"מ, לקצוץ אותם ולהשתמש בהם לתיבול מאכלים. כל הזמן שיהיו ירוקים בגובה אחיד של כ 15 ס"מ
לגבי 7, האם הקיצוץ של העלים תורם לצמיחת השום או שמא מדובר רק עבור ירק נוסף למטבח?
מגדיאל
תורם ל'הזרמת כל ה'אנרגייה' מהשורשים ל'בצל'. מתאים במיוחד לכל אלה שלא גרים על ההר אלא במישורים שבהם, יכולים להגיע באמצע החורף כמה 'ימי קיץ חמים' ואז השום יתחיל להוצי עמוד פריחה ע"ח השיניים.
מי שגר על 'ההר' - 300 מ' ומעלה, לא צריך להיטרד בעניין, אצלו מספיק קר כל החורף.
השימוש בעלים הללו, רק כדי לא לבזבז אותם לערימת הקומפוסט, כי הם באמת טעימים.
שווה לכל אחד שמגדל אצלו שום, לעשות ניסיון ולראות באיזה מצב גדלים לו ראשי שום גדולים יותר. כי אצל כל אחד, תנאים שונים.
איתי כהן15 כתב:הכל אני עושה נכון...
כנראה זה השום...
איתי
איתי כהן15 כתב:אני לא יכול לקנות שום ישראלי...
איתי
אבי אלימלך כתב:היום טמנתי 200
יום רביעי זה כאילו במקרר
ראובן אורן כתב:איתי כהן15 כתב:אני לא יכול לקנות שום ישראלי...
איתי
איתי..ץ., אני לא כל כך מבין את זה.. " אני לא יכול לקנות שום ישראלי..."
למה ומדוע? זה לא כל כך מסובך.
ראיתי אותו גם במרכולים ובמיוחד אצל ירקנים.
מגיע באריזה שטוחה ושקופה שעליה כתוב 'שום ישראלי' - 4 ראשים בכל אריזה
יפה, נקי, משובח ו..זה שלנו, 'כחול לבן' והכי מתאים לאקלים שלנו.
אז למה להתאמץ ולא תמיד להצליח עם השום הסיני שמי יודע מה עשו לו, שם בסין?!
איתי כהן15 כתב:ראובן אורן כתב:איתי כהן15 כתב:אני לא יכול לקנות שום ישראלי...
איתי
איתי..ץ., אני לא כל כך מבין את זה.. " אני לא יכול לקנות שום ישראלי..."
למה ומדוע? זה לא כל כך מסובך.
ראיתי אותו גם במרכולים ובמיוחד אצל ירקנים.
מגיע באריזה שטוחה ושקופה שעליה כתוב 'שום ישראלי' - 4 ראשים בכל אריזה
יפה, נקי, משובח ו..זה שלנו, 'כחול לבן' והכי מתאים לאקלים שלנו.
אז למה להתאמץ ולא תמיד להצליח עם השום הסיני שמי יודע מה עשו לו, שם בסין?!
זה לא קל כמו שאתה חושב,
אצלנו בשוהם אין ירקן או מכולת,
רק סופרים.
ואין טעם ליסוע לעיר אחרת בישביל זה...
זה יותר מסובך אצלנו ממה שאני גם כותב וממה שאתה חושב.
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־66 אורחים