עמוד 6 מתוך 6

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 27 פברואר 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
דבר ראשון, לזרום עם האינטואיציה והטעמים שאתם אוהבים

דבר שני, יש שרשוטר גדול ויפה של מתכונים, נדמה לי שהוא כעת בעמוד הראשון. אם לא, תוכל למצוא קישור אליו ב'ארכיב'. זה שרשור שהתחיל בו חבר הפורום - 'ארסרט' שהוא שף אמיתי! בשרשור יש הרבה מתכונים ורעיונות.

דבר שלישי, לפעמים אני מכניס לבטן של הדג, עירית שומית, גרודת לימון ועלי שום קצוצים דק. ככל שקוצצים יותר דק, הטעמים משפיעים יותר על הדג מבפנים.
אפשר גם להכין 'סלט' דק מתפוח אדמה, גזר, תבלינים וכל מה שעולה בדמיון. להכניס לבטן הדג, לסגור למרוח בשמן זית, לעטוף בנייר כסף ו... 20 דקות על המנגל (או בתנור), צד אחד ועוד 10 דקות, צד שני ולהגיש לשולחן - כל אחד מקבל 'מעטפה' סגורה ולוהטת ופותח אותה לבד.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 27 מרץ 2014,14:04
על ידי דובי
די... נכון שלמדתי סבלנות כאן בפורום אבל יש גבול.... מתי זה כבר יהיה מוכן? אני תכננתי פסח מלא בשום.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 27 מרץ 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
תבדוק עי" חשיפת האדמה מעל אחד או שניים ותראה מה המצב
אם עוד לא.. תהנה מהעלים בינתיים
מראה נפלא

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 27 מרץ 2014,14:04
על ידי י ם
אתה יכול להסביר איך ההתרבות מתבצעת מתחת לאדמה? זה כמו עם תפו"א או תהליך שונה לגמרי
כמו שמעין אחת יוצא הרבה תפו"א אז משן שום אחת יוצא הרבה שומים?

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 27 מרץ 2014,14:04
על ידי דובי
משן אחת של שום, צפוי לצאת ראש של שום.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 27 מרץ 2014,14:04
על ידי מיכל גולן
ערב טוב ראובן
האם גיזום העלים של השום אינו יכול לפגום בתהליך המשך התפתחות פקעת שיני השום?
בברכה מיכל

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 27 מרץ 2014,14:04
על ידי דובי
עד שראובן יענה, אני אומר את מה שאני יודע.

גיזום מסיבי מידי בהחלט יפגע בראשי השום שבתוך האדמה, צריך להוריד מעט ולא להגזים.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 27 מרץ 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
דובי כתב:עד שראובן יענה, אני אומר את מה שאני יודע.

גיזום מסיבי מידי בהחלט יפגע בראשי השום שבתוך האדמה, צריך להוריד מעט ולא להגזים.


:clap:

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 01 אפריל 2014,14:04
על ידי דובי
הוצאתי אחד לבדיקה, וכבר אומר לכולם בעיקר לראובן תודה על ההדרכה

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 01 אפריל 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
יפה !
אל תמהר להוצי את כולם, אולי יגדלו יותר ותעקור רק לפי 'דרישת המטבח'.

ו.. השום טרי טרי.. אז אין מה לקלף !
את הכל, העלים + הגוף, לא לזרוק, כולם מתאימים למאכלים. לקלף את החלק החיצוני ולהשתמש בהכל לתבשילים.
אפשר גם לקלף, לטחון בפודפרוססור, להכניס לצנצנות קטנות ('גרבר'), לשפוך מעט שמן למעלה ולהכניס למקפיא.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 01 אפריל 2014,14:04
על ידי איתי כהן15
ואוו איזה שומים יפים! :y: :y: :y: :clap: :clap: :clap:
למה רק לי לא יוצאים שומים :( :( :(

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 01 אפריל 2014,14:04
על ידי דובי
ראובן, הם לא מתקלקלים מידי הרבה באדמה?

איתי, עוד יבואו ימים... ולמען האמת פשוט נצמדתי להנחיות של ראובן. אני לא בדיוק מקצוען.

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 01 אפריל 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
כל עוד הם לא מוציאים עמוד פריחה, הם רק אוגרים אנרגיה = שיניים גדולות יותר.

אתה יכול גם 'לעבוד' עליהם ולהצליל אותם באיזשהו אילתור וכך יתעצמו במקום להוציא עמוד פריחה

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 01 אפריל 2014,14:04
על ידי מי רה לה
בשום הקנוי שלי ישנם כמה שיניים מעט רכות, עם עלים באורך כמה ס״מ שיוצאים מהם.
יש סיכוי לטמינה עכשיו? (הלילות אצלינו עדיין קרם מאוד, אבל כבר אין מכות קור כ״כ...)

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 01 אפריל 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
את יכולה לנסות בערוגה הנמצאת בצל מלא כל היום.
האדמה צריכה להיות עם מנה יפה של קומפוסט

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 04 אפריל 2014,14:04
על ידי דובי
במידה ואפסיק להשקות האם השומים יבשילו מהר יותר?

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 04 אפריל 2014,14:04
על ידי ראובן אורן
דובי כתב:במידה ואפסיק להשקות האם השומים יבשילו מהר יותר?


מה שבטוח.., זה שמ'הפאניקה שלהם', הם ימהרו להוציא עמודי פריחה וזה יהיה כמובן על חשבון ה'ראשים' וחבל
תמשיך עם השקייה מינימליסטית, פעם ב 3-4 ימים וזה יספיק במיוחד אם יש חיפוי עבה שישמור על האדמה מהתייבשות

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 03 מאי 2016,14:04
על ידי אורלי
שאלה:
קניתי בפסח שום סגלגל וטרי, בלי הגבעולים. אני מבינה שהטמנת השום צריכה להיות בסתיו. איך לשמר אותו עד אז? (כי בד"כ אני לא מצליחה למצוא את הישראלי, רק את הסיני...)
אני יודעת שנוהגים לקלוע לצמות אבל לשלי אין עלים. אולי לתלות בתוך רשת? או שזה בסדר פשוט לשמור במגרת הבצל ושום במטבח?
תודה!

Re: טמנתם כבר שום?

הודעהפורסם: 03 מאי 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
אורלי כתב:שאלה:
קניתי בפסח שום סגלגל וטרי, בלי הגבעולים. אני מבינה שהטמנת השום צריכה להיות בסתיו. איך לשמר אותו עד אז? (כי בד"כ אני לא מצליחה למצוא את הישראלי, רק את הסיני...)
אני יודעת שנוהגים לקלוע לצמות אבל לשלי אין עלים. אולי לתלות בתוך רשת? או שזה בסדר פשוט לשמור במגרת הבצל ושום במטבח?
תודה!


לא יצליח לשמור אותם, כמעט שנה !! :shake:

את השום הישראלי, די קל למצוא בעונה בהרבה מרכולים. הוא משווק באריזת פלסטיק סגורה - 4 יח' בכל אריזה, עם הרבה גאווה ישראלית

אז.. אם יש לך פינה צפונית בגינה או מקום לעציץ גדול בפינה ללא שמש ו..קרירה (אולי אפילו בבית - בפינה עם אור בלי שמש וב'אווירה ממוזגת' - ממ"ד יכול להתאים !)
את יכולה 'לזרוע' להטמין שיניים באדמה, לפי ההנחיות שלמעלה - אדמה קלה מעורבת ב 50% קומפוסט - ולנות לגדל.
כמה שיצליח, יהיה טוב. לאט לאט תתמקצעי
כך גם יהיו לך 'ראשים' ו'שיניים' לזריעה מתי שתרצי.

ככל שיהיה קר יותר, ההצלחה תגבר