זרעים בגינה

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

זרעים בגינה

הודעהעל ידי עצמונה » 09 יוני 2006,14:04

שבת שלום
גם כובע הנזיר וגם האפונה הריחנית התחילו להפיץ את הזרעים שלהם. חלק מהם אני כמובן אוספת לזריעה בסתיו אבל הרבה מתפזרים על האדמה, כמו כן השארתי עמודי זרעים על החסה, המנגולד והברוקלי ומחכה שבזרעים יתייבשו. ( אני מנסה לטפל בזרעי החסה על פי הוראותך) האם צריך להמשיך ולהשקות?. באיזור כובע הנזיר שתלתי כריזנטמות ואני כמובן משקה אותן, האם ההשקייה מזיקה לזרעים של כובע הנזיר ולאפונה הריחנית?.
שאלה נוספת, ימיה של החסה שגדלה , מאד קצרים, תוך זמן קצר עלו עמודי זרעים ואי אפשר להינות יותר מהעלים כי הם מרים. האם זה בשל עונה לא מתאימה? מתי כדאי לזרוע ולשתול?
ושוב תודה רבה על העזרה. אגב, רעיון הבריכה לציפורים מקסים, אני מחפשת מקום מתאים ומוגן מפני החתולים שבחצרנו ששומרות עלינו מפני נחשים ועכברים.
שבת שלום ומנוחה.
עצמונה
 

שבוע טוב

הודעהעל ידי ראובן אורן » 10 יוני 2006,14:04

כן, גם אני אוסף כעת את זרעי 'כובע הנזיר' ויש לי כבר כוס מלאה. השאר, נשארים על האדמה וינבטו בשנה הבאה, כמו בטבע. אל תתפלאי אם פתאום יחל 'גל צימוח' נוסף כולל גל פריחה.. זה קרה לי בשנה שעברה עם צמח אחד שהמשיך להוציא פרחים, עמוק לתוך החורף. יתכן שנבט באזור מוצל לגמרי וטמפרטורת האדמה, הייתה נוחה לו

את הצמחים שמגדלים ומבשילים כעת זרעים, אין צורך להשקות במיוחד, אלא כחלק כללי מהגינה. הם מרכזים כעת את כל האנרגייה שנאגרה בשורשים ובגוף הצמח, לטובת הזרעים.
אצלי כבר אספתי את זרעי החסה כולם, והתפרוחות מתייבשות בצל בתוך שקית מאווררת, ומדי פעם אני מנער אותה ורואה את כמות הזרעים שנאגרה שם - לעונה הבאה, אני מוכן.
הברוקולי רק מתחיל כעת ליבש את תרמילי הזרעים - כמות אדירה מצטברת בכל צמח.
המנגולד - סלק עלים - מלא כעת בזרעים ירוקים. יקח עוד כשבועיים שלושה עד שיהיו חומים ומוכנים לאיסוף. הם לא נופלים בקלות על האדמה, לכן אין מה לחשוש ואפשר להמתים עד שיתיבשו לגמרי והשיח עצמו, יראה יבש לחלוטין.

חסה היא צמח חורף מובהק. מעדיפה טמפרטורות קרירות ו..'יום קצר' מבחינת תנאי אור. בשמש חמה כמו שאנו חווים בשבועות האחרונים, היא כמובן ממהרת להבשיל זרעים כי כמות האנרגייה בחוץ אדירה, על כן היא ממעטת בעלים ("קולטני השמש" לצורך פוטוסינטזה) ולא מעניין אותה בכלל כי אנו מעדיפים עלים ולא זרעים.
אז מה עושים ?! אם רוצים לאכול חסה טרייה מהגינה ?! זורעים ומגדלים חסה במפנה צפוני, בחלקה מוצלת וקרירה ושם החסה תצמח ותוציא עלים.
כמו שיש חסה ב'סופר' כך...., אם תתני לה את התנאים המתאימים ותצרי 'עונה' מתאימה, יהיה לך חסה למטבח.

בירושלים זה יצליח יוןפי, כי קריר אצלכם בלילה.

בהצלחה,
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־220 אורחים

cron