עמוד 3 מתוך 4

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 17 אפריל 2016,14:04
על ידי חנן_ר
אבי אלימלך כתב:ליצ'י אפשר להקפיא.

תודה, מה צריך לעשות לליצ'י לפני ההקפאה? שלא יהיו פדיחות.

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 17 אפריל 2016,14:04
על ידי אבי אלימלך
חנן_ר כתב:
אבי אלימלך כתב:ליצ'י אפשר להקפיא.

תודה, מה צריך לעשות לליצ'י לפני ההקפאה? שלא יהיו פדיחות.


כלום,אני מכניס לשקית סנדוויצ'ים ומקפיא ככה כחצי קילו בכל שקית.

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 17 אפריל 2016,14:04
על ידי חנן_ר
אבי אלימלך כתב:כלום,אני מכניס לשקית סנדוויצ'ים ומקפיא ככה כחצי קילו בכל שקית.

וגם ההפשרה פשוטה כל כך?
מנסיון אני יודע שמשמש שהוקפא והופשר ראוי רק להכנת מחית, ולא לאכילה רגילה.

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 17 אפריל 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
חנן_ר כתב:
אבי אלימלך כתב:כלום,אני מכניס לשקית סנדוויצ'ים ומקפיא ככה כחצי קילו בכל שקית.

וגם ההפשרה פשוטה כל כך?
מנסיון אני יודע שמשמש שהוקפא והופשר ראוי רק להכנת מחית, ולא לאכילה רגילה.


הפשרה, מבצעים בהדרגה
בלילה, לפני שהולכים צלישון, מעבירים את ה'מוקפא' לאזור הכי פחות קר במקרר
בבוקר הוא יהיה במצב יותר נורמאלי

נ. ב. בעת ביצוע ההקפאה, רצוי להכניסו לאזור הקר ביותר בתא ההקפאה או במקפיא (אם יש) כשהרעיון הוא לבצע הקפאה מהירה ככל האפשר

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 17 אפריל 2016,14:04
על ידי אבי אלימלך
חנן_ר כתב:
אבי אלימלך כתב:כלום,אני מכניס לשקית סנדוויצ'ים ומקפיא ככה כחצי קילו בכל שקית.

וגם ההפשרה פשוטה כל כך?
מנסיון אני יודע שמשמש שהוקפא והופשר ראוי רק להכנת מחית, ולא לאכילה רגילה.


הנכדה אכלה את המשמש המופשר כמו גלידה.

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 24 יולי 2016,14:04
על ידי חנן_ר
בגלל מגבלות נדלניות שתלתי עץ חדש בין שני עצים מבוגרים.
התוצאה (הלא לגמרי בלתי צפויה) היא שהעץ החדש לא מתפתח.
שורד - אבל לא מתפתח. כבר שנתיים שהוא באותו גודל.
מישהו עבר חוויה דומה והצליח לגרום לקטן להתפתח ?
אשמח לשמוע איך.

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 24 יולי 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
פרט קצת יותר
איזה עץ חדש?
אילו עצים ותיקים? ובני כמה?
מה המרחק בין הותיקים ומה המרחק לעץ הצעיר?

אנחנו מאוד לא אוהבים :cry: :cry: :cry: שאלות של 'בדיעבד'..
מעדיפים שאלות של 'לכתחילה'.. מה עושים ומה לא עושים?

יהיה לך קל לעקור עץ?? :(

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 24 יולי 2016,14:04
על ידי חנן_ר
העץ החדש הוא מנגו.
העצים הבוגרים הם בני עשרים שנה. אחד מהם הוא שעועית הגלידה, והשני לא מוכר לי. הוא איננו עץ פרי.
המרחק מהמנגו לכל שכן שלו הוא 3 מטר (גזע לגזע) והוא נמצא בדיוק ביניהם.
על עקירה אני לא חושב. אם ממילא שום דבר לא יגדל שם אז בשביל מה לעקור?

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 24 יולי 2016,14:04
על ידי ראובן אורן
עץ מנגו מיוחד בבית השורשים הרחב שלו
אני ממליץ לכל מי שמגדל מנגו, ליצור צלחת מסביב לעץ בקוטר של כ1.5 מטר ואותה לכסות תמיד בחיפוי מתחדש.
גם בגלל בית השורשים המיוחד שלו וגם בגלל שהוא אוהב 'אווירה טרופית' ואת זה ייתן החיפוי הגדול והעבה.

החלטת לנסות?! נסה.
אולי זה יצליח... אולי לעצים הותיקים יש שורשים עמוקים ולא תהייה אינטראקציה בין שורשי שלושת העצים
כי 3 מטר מרחק.., זה מאוד גבולי
עשיתי זאת אצלי עם 3 עצים אבל מאוד הקפדתי על אופן ההשקייה וכו'

עם מנגו לא הייתי עושה את זה, אבל.. נסה ותחווה. אולי זה יצליח ^_^

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 24 יולי 2016,14:04
על ידי אבי אלימלך
עצים במרחק שלשה מטר לא אמורים להפריע להתפתחות המנגו,
אלא אם אחד מהם מצל עליו רב שעות היום.
תצלם ואז אפשר להרחיב.

ארטישוק ירושלמי

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2017,14:04
על ידי חנן_ר
מישהו גידל ארטישוק ירושלמי, ויכול לתת עצות טובות לגביו ?
כמו:
מתי הוא מבשיל?
באיזה עומק ואיזה מרחק מהגבעול אפשר לצפות לפקעות?

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2017,14:04
על ידי ראובן אורן
צהרים טובים, חנן
הכי הכי טוב..., לפני ששואלים שאלה..
להקליד בשורת ה'חיפוש' (למעלה מצד שמאל) את השאלה :nod:
כי.. הפורום הזה קיים כבר 11 שנים ועם המון המון משתתפים ותלמידים.. כך שכמעט על הכל.. שאלו ונתנו... קיבלו תשובות, כולל ארטישוק ירושלים

אז.. כתבתי בשורת החיפוש 'ארטישוק' ו.. זה מה שקיבלתי viewtopic.php?f=9&t=7485&hilit=%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%
A7&sid=a3bbd38ca0f5006dee3facab2171a6cf#p87346


[ ועוד משהו קטן - נהוג להכניס בפרופיל האישי במשבצת מיקום את מיקומך בארץ ! זה עוזר לאחרים לעזור לך]

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2017,14:04
על ידי חנן_ר
תודה.
עשוי.

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2017,14:04
על ידי ראובן אורן
:y:
:bow:

Re: ארטישוק ירושלמי

הודעהפורסם: 08 ספטמבר 2017,14:04
על ידי אבי אלימלך
חנן_ר כתב:מישהו גידל ארטישוק ירושלמי, ויכול לתת עצות טובות לגביו ?
כמו:
מתי הוא מבשיל?
באיזה עומק ואיזה מרחק מהגבעול אפשר לצפות לפקעות?


אני גידלתי.
צמח גבוה וגם פורח בצהוב יפה.
מטמינים באביב מוציאים בסתיו(כמו הכורכום והגינגר)

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 08 ספטמבר 2017,14:04
על ידי חנן_ר
תודה, אבי.
ראובן כבר הפנה אותי לשיחה קודמת איתך, וגם ראיתי את הסרט שצירפת להודעה.
בהחלט עזר לי.

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2018,14:04
על ידי חנן_ר
שלום.
איך יודעים מתי הזמן לקטוף חבוש?
יש סימנים חיצוניים ?

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
חנן_ר כתב:שלום.
איך יודעים מתי הזמן לקטוף חבוש?
יש סימנים חיצוניים ?

בוקר טוב
פשוט כמו בהרבה פירות
'ירוק' = עדיין בוסר - הירוק / כלורופיל שבקליפה מבצע את הפוטוסינטזה המיוחדת לטובת סוכרים, עמילנים וויטמינים
לתת לו להצהיב לגמרי ואז גם אין לו 'פרווה' ו.. הריח! כמובן. לחבוש ירוק/בוסר, אין ריח
אם מתחת לעץ יש חיפוי טוב, אז מנענעים קלות את העץ והפירות הבשלים נושרים ונופלים על החיפוי, ללא נזקים.
כשהפרי בשל, מועברת 'פקודה הורמונלית' לחיבור שבין הענף הקטן לפרי ואז הפרי ניתק בקלות, במשיכה

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2018,14:04
על ידי חנן_ר
תודה רבה.

Re: השאלות שלי - ח נ ן

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2018,14:04
על ידי חנן_ר
ראובן אורן כתב:'ירוק' = עדיין בוסר - הירוק / כלורופיל שבקליפה מבצע את הפוטוסינטזה המיוחדת לטובת סוכרים, עמילנים וויטמינים

לקח לי קצת זמן לעכל את מה שכתבת.
אבל אם פרי ירוק מבצע פוטוסינתזה, זה אומר שלעטוף את הפירות בשקיות נייר, כדי להגן עליהם מחרקים ומצפורים, זה רעיון ממש גרוע.
אז מה האלטרנטיבה? דחליל ? :wink: