דלועים ושאר ירקות

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

דלועים ושאר ירקות

הודעהעל ידי אך » 25 יוני 2006,14:04

בס''ד

רציתי לשאול מספר שאלות

1.יש לי מספר שיחי דלעת שכבר הוציאו פרחים זכריים מתי יופיעו הפרחים הנקביים וגם בשלב זה האם צריך הרבה השקייה הבנתי שבשלב מסוים צריך פחות השקיה (למרות שאני משקה הרבה אני רואה פה ושם עלים שמתיבשים).
2.יש לי בצלים שלפי הבנתי התחילו להוציא זרעים באיזה שלב אפשר להוציא את הזרעים.
3.יש לי שיחים עם חומוס שבשלב כלשהו לא מוציאים יותר חומוסים מה הסיבה עונתית.
4.יש לי במיה שהעברתי ממנבטה ומאז שהעברתי אותה היא פשוט תקועה כבר שבועיים בלי להראות סימני גדילה.
5.גידלתי שיח בוטנים האם יש טיפים לגבי הגידול

תודה מראש

[/img][/u][/i][/b]
אך
 

שבוע טוב

הודעהעל ידי ראובן אורן » 25 יוני 2006,14:04

א. אם יש לך תמונה שאתה מעוניין להכניס בהמשך לשאלה, תוכל לשלוח לי אותה רק באימייל
או להכניס לאחד השרתים שברשת, ולתת לי את הקישור לשם. רק לי יש אפשרות להכניס תמונות לפורום, בינתיים, עקב כמה התפרצויות של "גורמים מסויימים" שניסו להכניס 'זבל' לפורומים.

ב. לגבי הדלועים - כן, כעת שהם בתחילת דרכם, הם זקוקים למים. עשה לך מנהג להותיר להם צינור מטפטף באיטיות כ 3 פעמים בשבוע. ואני מתכוון לטיפטוף הרבה יותר איטי מאשר טפטפת, וזאת למשך שעתיים שלוש. כך "תלמד" את הצמח להעמיק שורשים.
בתחילת הגידול, הדלוע מוציאה הרבה פרחים זכריים, בבחינת 'פירסומא דניסא'.. כך היא מודיעה לכל המעופפים שבסביבה על הימצאה ומרגילה אותם לבוא ולבקר. בהמשך, ימשיכו להופיע הפרחים הזכריים בכמויות אך ביניהם יופיעו גם הפרחים הנקביים ואז תהיה ההאבקה. אם יש לך מספיק מקום, נסה לאלץ את הדלוע לצמוח בצורה ספיראלית, ההולכת וגדלה, מהמרכז החוצה. כך יגדל הסיכוי להאבקה יעילה יותר, גם ע"י המאביקים המעופפים וגם ע"י הרוח.

ג. בצל - כשהזרעים ממש כהים וגבעול הפריחה יבש, תראה כי הזרעים ניתקים לכל מגע קל.
לאחר שהורדת את הזרעים, קטום את העמוד הפריחה והשאר את הבצל באדמה. כשתראה שעולים מסביבו ניצנים ירוקים, חפור והוצא אותם וכך מלבד זרעים, יהיו לך גם 'בצלצולים', אותם תוכל לשתול ולקבל "בצל ירוק".

ד. לגבי החומוס - האם הם הוציאו פרי - חומוסים ?! אם כן, לא נותר אלא לעקור אותם.. זה סוף העונה כעת.

ה. לגבי 'הבמיה', מצא איזה פטנט ל'הצל' עליה לאחר השתילה ולדאוג שהאדמה תהיה לחה כל הזמן סביבה. רק לאחר שהשורשים יאחזו היטב בקרקע, תתחיל לראות תוצאות וצמיחה מהירה יותר, למעלה

ו. לגבי הבוטנים - שוב, יש לשמור על קרקע לחה כל הזמן..

כללית.. לא לשכוח שחם מאוד בימים אלו ובחודש 'תמוז' יהיה יותר חם. האדמה מתייבשת מהר עקב הקרינה החזקה. אז, מעבר להשקייה, כדאי גם לנקוט ב'חיפוי' של האדמה, כדי למנוע אידוי מוגבר והתיבשות האדמה - זה גם חוסך לנו מים.
חיפוי - ע"י פסולת גיזום יבשה ורכה, בשכבה של לפחות 10 ס"מ. זה ימנע 'הצצה' של עשבונים, ישמור על לחות גבוהה בקרקע, וישמור על טמפרטורה נמוכה יותר של האדמה, סביב לצמחים

במשך הזמן, ה'חיפוי' נרקב ומתפרק והופך לקומפוסט, ומעשיר את הקרקע.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־79 אורחים

cron