חימצה

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

חימצה

הודעהעל ידי בני » 27 יוני 2006,14:04

ראובן צהרים טובים
אני מתענין בגידול (חומוס)חימצה תרבותית. אודה לך אם תוכל לפרט תנאי גידול.אם לזרוע ישירות בקרקע חומוסים או לשתול שתילים. אם שתילים היכן לקנות. תמונה של הצמח וכיו'ב
תודה
בני
גנן חדש
 
הודעות: 27
הצטרף: 15 יוני 2006,14:04

צהריים טובים

הודעהעל ידי ראובן אורן » 27 יוני 2006,14:04

לא הבהרת על איזה נפח גידול אתה מדבר ?! האם גידול בגינה, או כ...גידול חקלאי..?!

אתייחס לגידול בגינה.

בד"כ זורעים את החומוס לקראת סיום החורף, כדי לחסוך בהשקייה.

רוב החברים מסביבי, מדווחים כעת על ביום העונה אצלם ועל הטעם הנפלא וכו'

לדעתי, תוכל לגדל חומוס גם כעת, בהשקייה כמובן

בחר לך חומוס מאיכות טובה, מהזן הגדול והבהיר (פשוט קונים שקית ב'סופר')

השרה את הכמות שהנך מעוניין לזרוע במים למשך כ 3-4 שעות ואז שפוך את המים ופזר אותם על רשת כלשהי באור מלא (לא בשמש) ושמור על לחות קבועה שלהם ע"י ריסוס מים עליהם.
למחרת, אתה יכול כבר לזרוע אותם.

עומק זריעה - 3 עד 4 ס"מ
מירווחי זריעה - 50 עד 60 ס"מ
תנאי אור - שמש מלאה
השקייה - לשמור על אדמה לחה - 2-3 השקיות קצרות (5-10 דקות) ביום
השיח מגיע לגובה של כ 60 ס"מ
ייצור פרי - לאחר כ 50 - 60 יום
ה'פרי' - החומוסים, מתפתחים בתוך "בלונים" נפוחים כשבכל "בלון" בין 1 ל 2 חומוסים

מה עושים עם זה ?!
בודקים מדי פעם את הפרי וכשהוא בשיא גודלו ועדיין ירוק.. מתחילים לחגוג עליו
אוכלים "ככה"
מוסיפים אותו חי לסלטים חיים
מוסיפים חופן לצלחת מרק
מוסיפים לתבשילים
ו...הכי הכי טעים..., עוקרים שיח מלא בחומוסים.. עוטפים אותו בכמה עיתונים.. מניחים על האדמה.. ו..עושים מדורה. כשהאש כבתה, מתחילים לחטט בפנים ולזלול את החומוסים הקלויים.. מתלכלכים ונהנים עד מאוד...

שיח החומוס - עלים ותרמילים

תמונה



שיח החומוס - פרח

תמונה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־78 אורחים

cron