לא הבהרת על איזה נפח גידול אתה מדבר ?! האם גידול בגינה, או כ...גידול חקלאי..?!
אתייחס לגידול בגינה.
בד"כ זורעים את החומוס לקראת סיום החורף, כדי לחסוך בהשקייה.
רוב החברים מסביבי, מדווחים כעת על ביום העונה אצלם ועל הטעם הנפלא וכו'
לדעתי, תוכל לגדל חומוס גם כעת, בהשקייה כמובן
בחר לך חומוס מאיכות טובה, מהזן הגדול והבהיר (פשוט קונים שקית ב'סופר')
השרה את הכמות שהנך מעוניין לזרוע במים למשך כ 3-4 שעות ואז שפוך את המים ופזר אותם על רשת כלשהי באור מלא (לא בשמש) ושמור על לחות קבועה שלהם ע"י ריסוס מים עליהם.
למחרת, אתה יכול כבר לזרוע אותם.
עומק זריעה - 3 עד 4 ס"מ
מירווחי זריעה - 50 עד 60 ס"מ
תנאי אור - שמש מלאה
השקייה - לשמור על אדמה לחה - 2-3 השקיות קצרות (5-10 דקות) ביום
השיח מגיע לגובה של כ 60 ס"מ
ייצור פרי - לאחר כ 50 - 60 יום
ה'פרי' - החומוסים, מתפתחים בתוך "בלונים" נפוחים כשבכל "בלון" בין 1 ל 2 חומוסים
מה עושים עם זה ?!
בודקים מדי פעם את הפרי וכשהוא בשיא גודלו ועדיין ירוק.. מתחילים לחגוג עליו
אוכלים "ככה"
מוסיפים אותו חי לסלטים חיים
מוסיפים חופן לצלחת מרק
מוסיפים לתבשילים
ו...הכי הכי טעים..., עוקרים שיח מלא בחומוסים.. עוטפים אותו בכמה עיתונים.. מניחים על האדמה.. ו..עושים מדורה. כשהאש כבתה, מתחילים לחטט בפנים ולזלול את החומוסים הקלויים.. מתלכלכים ונהנים עד מאוד...
שיח החומוס - עלים ותרמילים
שיח החומוס - פרח