על ידי ראובן אורן » 29 יוני 2006,14:04
שוב, יש המון סוגי דלעיים ורק אמש קיבלתי מייל ממישהי שקנתה דלעות קטנות בחנות הירקות, ובישלה אותם והטעם, כפי שסיפרה, היה נפלא.. בטעם שבין בטטה לתפוח אדמה
כן, רצוי לקטוף אותה בשיא בשלותה והסימנים לכך הם
א. כשהגבעול יבש
ב. כשהדלעת שינתה את צבעה מירוק ל'תום צהוב.
ה"כלורופיל" הוא חומר המכיל למעשה 4 סוגי חומרים - 2 סוגי כלורופיל + קרוטין + חומר נוסף שאיני זוכר כרגע את שמו. הכלורופילים פועלים באור ומבצעים תהליכי פוטוסינטזה ע"י אור השמש הנקלט בכלורופלסטים הירוקים. הקרוטין והחומר השני.. צבעם כתום צהוב חום והם פועלים גם בחושך, ללא אור. כשהחומר הירוק נעלם, הרי שיש הבשלה מלאה
השריית קומפוסט במים, נותנת לנו דשן נוזלי מצויין המכיל את כל האלמנטים הנמצאים בקומפוסט ומאפשר לנו לדשן צמחים הנמצאים בעציצים צפופים, בהם לא ניתן לפזר קומפוסט רגיל.
לא, לא שמעתי על 'פטנט' כזה של ריסוס קומפוסט נוזלי.
מה שאני ממליץ זה.. לקצוץ כל עלה עם קימחון ולהשליך אותו רחוק מהגינה. במקביל, לחזק את הצמח.. כי כל מחלה מקורה בבעייה כלשהי.. שם למטה.. בשורשים ובאדמה. אז הגבירי את כמות ההשקייה ופנקי את הצמח בקומפוסט שתצניעי סביבו, ע}"י תיוחו האדמה, פיזור הקומפוסט והצנעתו + השקייה טובה.
חם מאוד כעת, והצמחים משתמשים בכמות גדולה יחסית של מים לצינון עצמם ע"י אידוי
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ
אורגני זה הטבע שלי
באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים