דלעת קטנה

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

דלעת קטנה

הודעהעל ידי מירב » 28 יוני 2006,14:04

הדלעת הצמיחה שתי דלעות די קטנות, - כ-30 ס"מ ואחת מהן כבר בשלה כך נראה
היא כתומה.
האם יש זן של דלעות קטנות? האם הן למאכל?
ולמה היא הפסיקה להוציא פרחים נקביים?

ועוד שאלה- יש לנו כשמונה צמחי מלפפון, היו קצת חולים, אבל עכשיו הם נראים מצויין
רק מה- אין כמעט מלפפונים- חלק גדול מהם מצהיב עוד בראשית ההתפתחות
מהי הסיבה?
מירב
גנן חדש
 
הודעות: 32
הצטרף: 07 יוני 2006,14:04

בוקר טוב

הודעהעל ידי ראובן אורן » 29 יוני 2006,14:04

האם אינך זוכרת איזה סוג של דלעת זרעת ?
כי, לפי מראה עיניים, לא קל לזהות דלועיים מסוגים שונים. מראה הצמח דומה ולכולם, אותו סוג של פרח צהוב
רוב סוגי הדלועיים, משמשים למאכל
בדקי את האדמה, האם את משקה מספיק. דלועיים אוהבים הרבה מים במיוחד בתחילת גידולם.

לגבי המלפפון - אם אין מספיק מעופפים באזור, הפרחים לא יופרו. המשיכי לפנק את הצמח ולהשקות ולדשן אותו בקומפוסט.
קורה מדי פעם שפרח אחד או שניים לא מופרים
אפשרי לצמח לגדול ולהתפשט לגובה, ע"י הדלייה על 'סולם' מוטות עץ או חוטים וחבלים

בוקר אור
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

בקר נפלא

הודעהעל ידי מירב » 29 יוני 2006,14:04

לגבי הדלעת- אלה זרעים אורגניים וכתוב פשוט דלעת
בתמונה הדלעות נראות באמת קטנות השאלה היא האם זו דלעת נוי או דלעת מאכל
האם זה נכון שצריך לקטוף אותה כשהגבעול מצהיב? זו פעם ראשונה שאני מגדלת דלעת

ועד משהו- קראתי שניתן להשרות קומפוסט במיים ואז לרסס את הנוזל על צמחים וזה עוזר במחלות עלים שונות
האם ניסית את זה? או שידוע לך משהו לגבי זה
לקישוא יש קמחון רציני ביותר

מצטרפת להמלצתך על הספר- החיים המסתוריים של הצמחים - זהו ספר מדהים
מירב
גנן חדש
 
הודעות: 32
הצטרף: 07 יוני 2006,14:04

הודעהעל ידי ראובן אורן » 29 יוני 2006,14:04

שוב, יש המון סוגי דלעיים ורק אמש קיבלתי מייל ממישהי שקנתה דלעות קטנות בחנות הירקות, ובישלה אותם והטעם, כפי שסיפרה, היה נפלא.. בטעם שבין בטטה לתפוח אדמה

כן, רצוי לקטוף אותה בשיא בשלותה והסימנים לכך הם
א. כשהגבעול יבש
ב. כשהדלעת שינתה את צבעה מירוק ל'תום צהוב.
ה"כלורופיל" הוא חומר המכיל למעשה 4 סוגי חומרים - 2 סוגי כלורופיל + קרוטין + חומר נוסף שאיני זוכר כרגע את שמו. הכלורופילים פועלים באור ומבצעים תהליכי פוטוסינטזה ע"י אור השמש הנקלט בכלורופלסטים הירוקים. הקרוטין והחומר השני.. צבעם כתום צהוב חום והם פועלים גם בחושך, ללא אור. כשהחומר הירוק נעלם, הרי שיש הבשלה מלאה


השריית קומפוסט במים, נותנת לנו דשן נוזלי מצויין המכיל את כל האלמנטים הנמצאים בקומפוסט ומאפשר לנו לדשן צמחים הנמצאים בעציצים צפופים, בהם לא ניתן לפזר קומפוסט רגיל.

לא, לא שמעתי על 'פטנט' כזה של ריסוס קומפוסט נוזלי.

מה שאני ממליץ זה.. לקצוץ כל עלה עם קימחון ולהשליך אותו רחוק מהגינה. במקביל, לחזק את הצמח.. כי כל מחלה מקורה בבעייה כלשהי.. שם למטה.. בשורשים ובאדמה. אז הגבירי את כמות ההשקייה ופנקי את הצמח בקומפוסט שתצניעי סביבו, ע}"י תיוחו האדמה, פיזור הקומפוסט והצנעתו + השקייה טובה.

חם מאוד כעת, והצמחים משתמשים בכמות גדולה יחסית של מים לצינון עצמם ע"י אידוי
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

ריסוס תמיסות צמחיות

הודעהעל ידי שמחתשמח » 29 יוני 2006,14:04

בנוגע לריסוס קומפוסט נוזלי על הצמח (עלווה) :

בפורום , באחת מההודעות ראובן כתב אודות הכנת תה קומפוסט , בתה הקומפוסט זה אפשר וממולץ להשתמש לדישון .במינונים נמוכים יותר 1:50 - 1:80 הוא ממולץ גם לריסוס על נוף הצמח תה הקומפוסט הוא חומר צמחי ממקור כלשהו (יש הבדל בין צמחים שונים - סגולות שונות) המושרה במים לשם תסיסה. בספרות תה זה נקרא חומר צמחי מותסס. למען הסדר הטוב עד כאן דובר בעבר.

שאלתך לגבי קומפוסט נוזלי - בהשריית קומפוסט במים.

זהו נושא שונה במקצת , מאיפה מקור הקומפוסט? אם את עושה קומפוסט לבד (איזה כיף!) החומר צריך להיות לאחר התחממות טובה (להרס של גורמי מחלות צמחים ) בשל לגמרי לאחר תהליך פירוק מושלם והשאלה גם ממה הוא מורכב - ריכוז מלחים משפיע יותר כאשר מרססים על העלים מאשר דרך האדמה. באופן כללי בדישון דרך הקרקע יש פחות בעיה האדמה מסוגלת לכפר על הטעויות שלנו במינונים - עלוות הצמחים הרבה יותר רגישה.
קומפוסט נוזלי שמיושם דרך הקרקע לא יראה תוצאות מידיות כמו ריסוס על העלווה בו תראי מהר מאד אם שיחי המלפפון אוהבים את הקומפוסט הנוזלי או לאו. קומפוסט נוזלי לא איכותי מביא איתו לעיתים פתוגנים שאנחנו לא מעוניינים בהם ישירות לעלים - פטריות ושאר מזיקים .
באם את מנסה לעשות זאת המלצתי להשתמש בחלק הטוב יותר של הקומפוסט חומר בשל לגמרי בלי חתיכות גדולות ועצים רקובים ולדלל את המיצוי (להתחיל מדילול גבוהה - ולהקטין)
ולנסות ולשתף אותנו מניסיונך כך כולנו נלמד.

מניסיוני אני משתמש בקומפוסט נוזלי דרך הקרקע לדישון ובתמיסות מותססות למינהן גם כן דרך הקרקע.
אם בלבלתי אותך תרגישי חופשי לשאול שאלות ,
כל טוב ובהצלחה.
שמחתשמח
גנן חדש
 
הודעות: 56
הצטרף: 23 אפריל 2006,14:04

קמחון

הודעהעל ידי שמחתשמח » 29 יוני 2006,14:04

דלועיים נוטים לסבול מקמחון - גם וורדים והרשימה עוד ארוכה.

צמחים בריאים נתקפים פחות במחלות, פטריות (חלדון = פטריה) תמיד יהיו - משחררות את הנבגים (=גופי קיימא מהן מתרבות הפטריות בדומה אך גם שונה מהשרכים) שלהן בכל מקום, למעשה הגינה מלאה במיני פטריות חלקן פתוגניות לצמחים - לדוגמא החלדון, קמחון
וחלקן מועילות למשל אלו האחריות על פירוק חומר אורגני (אמנם בשיתוף עם עוד כל מיני מיקרואורגניזמים אבל בכל זאת כבוד גדול להן - לחשוב איך העולם היה נראה בלעדיהן..)

פטריית הקמחון הינה פטריה אקסופרזיטית (מלבד יוצאים מהכלל) - הפטריה גדלה שטחית על פני העלה ושולחת מצצים לתוך העלה. למה בעצם זה חשוב? כמה דברים שאפשר ללמוד מאופי הפטריה - היא מחוץ לעלה - תלויה בלחות ורטיבות, איך את משקה ? כלל אצבע - פטריות אוהבות השקיה בצינור או משפך - זרם חזק משפריץ לכל הכיוונים איוד משטח גדול יחסית לעלים. נסי להשקות בעדינות מגובה נמוך הכי טוב השקייה בטפטוף. נסי גומות קטנות סביב כל שתיל וכמובן בכל מקרה חיפוי צמחי .
דבר נוסף - מועד ההשקיה, עדיף להשקות בשעות הבוקר ("מוריד הטל") בהן יש לחות טבעית ולא להאריך לפטריות את משך הלחות במהלך ניום / לילה.
נבגי קמחון נפוצים ע"י הרוח לכן עדיף לשקק אותם ולזרוק בתוף פח מאשר להשתמש בעלים נגועים בתור חיפוי במקום אחר.

בהצלחה,
כל טוב.
שמחתשמח
גנן חדש
 
הודעות: 56
הצטרף: 23 אפריל 2006,14:04


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־103 אורחים

cron