פלפלים "סקוטש בנט" ו"בלק ג'מייקה"

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

פלפלים "סקוטש בנט" ו"בלק ג'מייקה"

הודעהעל ידי נחש » 02 יולי 2006,14:04

ראובן שלום.
שני דברים לי אליך:
ראשית
האם לפלפלים המוזכרים בכותרת ניתנים לגידול באדניות ואו היה אם אגדלם בגינה כמות שהם, ללא הגבלה מבחינת מגביל, האם צמחים נוספים יוכלו לגדול בקרבתם?
שנית
עלים של עצי פרי עם כתמים שחורים ולאחר זמן העלה מצהיב ונושר, רעיון כלשהו?
המדובר ב: תפחי עץ, תאנה, מנגו, גותית
תודה ראובן
אגב כל מי שירצה זרעי פלפל סקוטש בונט - מוזמן להתקשר הפלפל מדהים ביופיו - פעמון שחלקו התחתון סגור, יפיוף ומבוקש באנגליה



תמונה
נחש
גנן חדש
 
הודעות: 67
הצטרף: 02 יולי 2006,14:04
מיקום: Ness-Ziona Israel

ברוך הבא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 יולי 2006,14:04

מכיר פלפלים אלו בשם פלפל בלרינה - כנראה עקב צורת ה"חצאית" של הפלפל
טעם מעודן ו"חצי חריף".. מעולה לבישולים הדורשים 'נגיעה' של חריפות.. ולמי שאוהב קצת חריף, מתאים מאוד לסלטים שונים.. מסלט ירקות עסיסי וחריף, ועד ל'מרדומה', 'סלטה מדבוחה', 'גיבאץ' וכדומה

אצלי הוא גדל כבר עונה שנייה. בקיץ שעבר, עם סיום העונה, גזמתי אותו עד לענפים המרכזיים, וכעת הוא מתחיל את העונה השנייה שלו.. חזק יותר, עם שורשים עמוקים יותר ועם פרי רב יותר (אני מקווה :roll: ..)
גם בפלפלים חריפים אני נוהג כך, ויש לי 3 שיחי פלפל חריף מהזן הדקיק והארוך (רואים אותו הרבה בצנצנות כשהוא כבוש..) והם כבר נכנסים לעונה שלישית ומספקים כל הזמן פלפלים אדומים וירוקים ל"תעשיית הסחוג הבייתי" שלנו - לסנדוויצ'ים של הילדים... :oops:


תוכל לצרף תמונה לכאן ב 2 דרכים: א. ע"י קישור לאתר בו אתה מאחסן את התמונות ב. ע"י העברת התמונות למייל שלי ואני אכניסם לסרוור של האתר

דעתי היא שתמיד עדיף לגדל "כל דבר" באדמה. אם אין גינה, ניתן לגדל במיכלים, עציצים, אדניות וכו', ויש הרבה שעושים זאת עם הצלחה מרשימה.

שמירה על מירווחי שתילה של כ 40 ס"מ תאפשר לכל צמח את "מירווח הנשיחמה" שלו, הן מתחת לאדמה, במאבק על מזון, והן למעלה במאבק על משאבי אור ושמש.

צריך לזכור כי גידול במיכלים/עציצים/אדנייות, מחייב שימת לב לדישון סדיר של האדמה בקומפוסט.. כי.. זו לא 'אמא אדמה' שיודעת להתחדש.

כתמים שחורים על העלים נקראים פיחת (מלשון פיח ) וזה כבר שלב מתקדם של התנחלות של כנימות על העלים. כנימות המתישבות על עלים מפרישות דרך קבע חומר הנקרא 'טל דבש' ומדובר בחומר מתוק שהרבה יצורים מחבבים אותו. (אחד הסימנים המובהקים להימצאות כנימות על עץ, הוא שיירה של נמלים זעירות המטפסת על העץ כדי ללקק את אותו 'טל דבש' שמפרישות הכנימות). כשהעלה מתמלא באותו חומר מתוק, נוצרת שכבה של 'קרקע מזון' מעולה להתיישבות של נבגי פטרייות הנמצאים כל הזמן באויר. הפטרייות מתרבות ומפרישות את אותו פיח שחור המונע מהעלה לקיים תהליך של פוטוסינטזה ע"י קליטת אור השמש, ועל כן העץ מוותר על העלה הזה.
מה עושים ?! מטפלים בכנימות בשלב מוקדם יותר. וגם כעת, כשהפיחת קיימת, ניתן לשטוף את העלים בזרם מים חזק לשטיפת הפיחת והכנימות גם כן.

לגבי חומרי מניעה וטיפול 'ירוקים', נכתב כאן לא אחת על מספר דרכים:

ריסוס ב'מיצוי ניקוטין' - לחיסול הכניות ומניעת הופעתן
ריסוס ב'מיצוי שום' - למניעת הופעתן

בצמחים קטנים מומלץ גם ריסוס ב'מי סבון' אך זאת לטיפול נקודתי.. ומחייב שטיפה במים לאחר 10 או 15 דקות, כדי שהצמח עצמו, לא יחנק אף הוא ממי הסבון (פעולת מי הסבון היא ע"י סתימת מעברי האויר של הכנימות).
נערך לאחרונה על ידי ראובן אורן בתאריך 05 יולי 2006,14:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

תודות

הודעהעל ידי נחש » 02 יולי 2006,14:04

ראובן
תודה על העצות, חלקן ניתנות ליישום וכבר בדרך.
מי ייתן ותרבינה השאלות כך שנחכים יותר ("הצופים" מהצד)
נחש
גנן חדש
 
הודעות: 67
הצטרף: 02 יולי 2006,14:04
מיקום: Ness-Ziona Israel

פלפלי SCOTCH BONNETS

הודעהעל ידי נחש » 05 יולי 2006,14:04

לחשוב על הפלפלים האלה באדום , כרגע הינם לפני הבשלה, ממש יפיופים
נחש
גנן חדש
 
הודעות: 67
הצטרף: 02 יולי 2006,14:04
מיקום: Ness-Ziona Israel

אכן,

הודעהעל ידי ראובן אורן » 05 יולי 2006,14:04

...כשהם אדומים, הם בשיא בשלותם, טעמם וחריפותם

אני אוהב לקטוף אותם כשהם 'חצי חצי' - ירוק / אדום

חשוב לזכור, בכל מחזור גידול, להותיר פלפל אחד על השיח עד להתיבשות מלאה של ה'עוקץ' המחבר אותו לשיח. כך נבטיח בשלות מושלמת של הזרעים ונשמור על מחזור זרעים טוב עם אחוז נביטה גבוה.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־120 אורחים

cron