על ידי ראובן אורן » 20 יולי 2006,14:04
לגבי הנבטה
אתיחס בכלליות לזרע ולפרי.. גם אם מדובר בירק (שהוא פרי האדמה..)
איסוף זרעים - לא תמיד הזרעים הנאספים מירקות קנוים יניבו וינבטו. אחוז הנביטה הוא זעום. זאת מאחר והפרי/ירק נקטף לא בשי בשלותון, אל מאוד צעיר כדי לשמור על חיי מדף ארוכים.
אז הפעם הראשונה.., לא קלה. בעגבנייות יותר קל, בחצילים פחות קל ובמלפפון, בכלל אין סיכוי.
אם הזרעים בחציל/עגבנייה/פלפל נראים מעט כהים, הסיכוי טוב גם אם הפרי לא בשל לגמרי.
תמיד זורעים כמות כפולה מהמתוכנן ובהמשך, לפי איכות הנבטים והשתילים, מחליטים את מי לדלל ואת מי להותיר.
מוציאים את הזרעים, מניחים בתוך מסננת דקה ושוטפים במים, כדי לשטוף מעליהם את אותם חומרים 'מעכבי נביטה' המצפים את הזרעים. חומרים אלו נמצאים בציפת הפרי וזה תפקידם, לעכב את הנביטה, כמה שיותר, עד שהזרעים יגיעו רחוק ככל האפשר מצמח האם.
לאחר השטיפה, לייבש במקום מוצל, עד לזריעה.
זריעה - לפי העונה המתאימה, או תנאי האור והאקלים.
נוסחת הקסם - עומק הזריעה = 3 X קוטר הזרע
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ
אורגני זה הטבע שלי
באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים