ראובן אורן כתב:כל זרע שתוכל להשיג
פשוט כך
בטוח שהנבטים שלך, יהיו יותר טעימים ויותר בריאים מאלו שבסופר
ראובן אורן כתב:הנבטים שלך יהיו יותר בריאים וטעימים
כי הם שלך
כל נבט שאתה קונה, יש לו שם. תברר איזה נבט הוא זה הטעים לך ואותו תגדל
כמה זמן?! תלוי במיומנות שלך
וכמובן, תלוי באיזה 'מצע' תגדל אותו
ראובן אורן כתב:יש נ'מגשי הנבטה' לרכישה..
במקום זה, אתה היכול להשתמש (ואם אין, אז תקנה) בנפה של קמח, מפלסטיק.. הפשוטה
פזר הזרעים על הרשת, בשכבה של כ 1 ס"מ . תשקיע הרשת עם הזרעים, בקערה עם מים למשך שעתיים ואז תוציא מהמים ותניח הרשת על מגש ןתעטוף הכל בשקית גדולה ונפוחה.
הם יתחילו לנבוט תוך יום אחד.
טיפול יומי, להתיז עליהם מים כשהם ברשת.
כמה זמן? לא יודע. תלוי בתנאים ובניסיון המצטבר שלך.
לא מקלפים זרעים.
אלקנה כתב:מה שאני מכיר (מחילה ראובן) זה להשרות ללילה בקערה, ואחר כך לשים במסננת.
ביום-יומיים הקרובים להרטיב פעם בכמה שעות.
אלקנה כתב:שמעתי שכדי להפיג את הגורמים הלא בריאים של הקטניות היבשות מנביטים אותן בשיטה הזאת, וכבר כשיוצא השורשון הקטן זה מספיק.
מניח שכדי שיהיה ממש נבט עם עלים צריך לחכות עוד כמה ימים.
נסה ותעדכן
ראובן אורן כתב:בוקר טוב, כמה הבהרות
זרעים קטנים, לא צריך להשרות 24 שעות, או 12 שעות. נהשרייה ארוכה מתאימה לקטנייות גדולות וקשות, כמו שעועית, פול או... אגוזים ובלוטים.
אתה מתחיל עם 'מש ' וזה 'קטנצ'יק'. אז תשרה רק שעתיים. אם תשרה יותר, הם 'יחנקו', כי ברגע שהם מתעוררים, הם צריכים לנשום אויר. ואם יהיו שקועים במים, יותר משעתיים שלוש, הם ימותו ויהיה לך ריח מסריח של ריקבון ו...'אין נבטים' !!
כן, אתה יכול להשרות אותם שעתיים שלוש בקערה, שהמים יכסו אותם לגמרי, ויעברו אותם בכמה ס"מ. כי.. מפלס המים ירד כשהם שותים ובולעים את המים. ובנוסף, זרעים שיצופו למעלה, הם זרעים ריקים או מחוררים ע"י מזיקים. מה שצף, תוציא ותזרוק
לאחר ההשרייה, תעביר לרשת. את הרשת, על קערה שיהיה למים לאן לטפטף.
כיסוי בשקית או.. מכסה שקוף, כמו שמכסים עוגה, יזרז העניינים מאוד, כי זה יוצר מעין 'חממה' השומרת על מיציבות הטמפרטורה בפנים.
לשים את כל זה, במקום מואר, בלי שמש צהריים ישירה.
ראובן אורן כתב:רק באור טבעי, לא פלורסנטים ולא 'זרקורים'...
מצא פינה עם חלון שיש בו הרבה אור, אפילו אם אין שמש ישירה..., גם אור עקיף טוב. אבל אור טבעי
בכל חנות לפירות יבשים או 'חנות טבע', תוכל לקנות 'גרעינים שחורים' (חמנייה) או 'גרעינים לבנים' (דלעת).., אבל, לא קלויים ! חיים
ראובן אורן כתב:אין שום חלון?? למזרח, מערב או דרום ??!!
אתה רוצה לאכול נבטים כי... זה בריא..
אז ממני, לא תקבל 'תעודת כשרות' לאור של פלורסנט..
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים